Södermalm

Metargatan 15

NY VISNINGSTID! Mån 22/6 kl.18:00- 18:45. Bo på Södermalms charmigaste kulle i ett hus byggt 2015 i en 4:.a om 96 kvm. Belägen invid lilla Blecktornsparken. Ljus och yteffektiv med närhet till stadspulsen, parker och bra kommunikationer. Högt upp i huset på 1 tr med balkong, två toaletter och walk-in-closet. Hiss samt garage finns. Välskött bostadsrättsförening. Lugnt läge utan genomfartstrafik.
  •  
  •  
  •  
  •  

Klicka för att se alla bilder

Rum & Storlek

4 / 96 m2

Pris / Bud

8 350 000 kr

Visning

  • Kontakta mäklare för visning

Antal Trappor

1

Hiss finns

Avgift

5 490 kr/mån

Värme, Vatten,Kabel-TV, Bredband

Kontakta mäklare

Södermalm

Metargatan 15

Interiör

Välkommen till denna ljusa lägenhet med tre ordentliga sovrum utan insyn och mycket fokus på social yta. Öppen planlösning mellan kök, vardagsrum och balkong. Lugn och lummig gata. Genomgående ca 2,50 meter i tak och mattlackad enstavsparkett i hela lägenheten. Fönsterbänkar i Carraramarmor. 

Välkomnande hall med avhängningsyta med tillhörande stor klädkammare med bra förvaring. Säkerhetsdörr. Separat WC med handfat med kommod och badrumsskåp, ljusgrått klinker och vita väggar. 

Från hallens slut blickar du ut mot den öppna planlösningen med köket till höger och vardagsrum beläget framför dig. Social och öppen planlösning integrerad mellan kök och vardagsrum. Balkong som flödar med sol från morgon till lunch med utsikt mot grönska och ner mot Katarina Bangata. 

Modernt och stilrent kök från Vedum i vit kulör med marmorinspirerat kakel och vitvaror från Siemens. Välutrustat med mycket bra förvaring samt arbetsyta. Dubbel kyl och frys, induktionshäll, mikrovågsugn och ugn. Generös matplats för 10 personer.

Badrum med badkar, wc, tvättmaskin och torktumlare från Siemens. Vita toner med marmorinspirerat kakel i stora plattor.

Sovrum 1: Master bedroom på 16 kvm med burspråk med bra förvaring. Sovrum 2: Sovrum om 8 kvm med en platsbyggd garderob. Sovrum 3: Sovrum om 7 kvm med plats för övrig möbel.

Källarförråd tillhör lägenheten om ca 6 kvm. 

Fastigheten är belägen på en lugn gata men ligger även på en central adress på Södermalm med gångavstånd till SOFO med restauranger och barer, Skanstull med shopping, Nytorget, Vitabergsparken, Årstaviken med båtklubbar, promenadstråk och löpspår. Närhet till mycket goda kommunikationer. Lilla Blecktornsparken är mycket mysig park  med utomhusgym, tennisplan och konstgräsplan. Där är även populära restaurang Bleck belägen. 

Förening

Brf Blecktornet 15 är en äkta förening som består av 16 stycken bostadsrättslägenheter i storlekarna 3-4 rok samt en stor hyreslokal som är en populär förskola som hyrs av Stockholm stad. Föreningen omfattar adressen Metargatan 15. Samtliga lägenheter har balkong eller uteplats. All inredning kommer från välkända leverantörer med bra kvalitet och modern design. Garage finns i huset för ca 2000 kr/mån samt förskolan Metaren. Till lägenheten hör ett rymligt källarförråd. Sophantering finns med kärl för hushålls- samt källsortering.

 

Fastighet

Fastigheten är byggd år 2015 med hänsyn till miljö, kvalitet och standard. Hiss finns i huset samt fibernät är anslutet. Till gemensamma utrymmen hör i huvudsak hiss, trapphus, entré, barnvagns/rullstolsförråd, låsbart cykelförråd utomhus samt teknikutrymmen samt grönskande uteplats på baksidan av fastigheten. Huset är inrett med naturliga materialval där tanken är att det ska vara sunt för miljö och människa och ha en lång livslängd. Energieffektivt med förnyelsebar energi. Byggnadens ventilationssystem har ett system för att återvinna energi till fördel för miljö och föreningens driftskostnader. Man har vid byggnationen särskilt fokuserat på ljuddämpningen mellan bostäderna. I trapphus och garage har ordentlig belysning installerats. Byggnads AB Abacus innehar ett omfattande trygghetspaket av garantier och försäkringar.

 

image

SoFo

SoFo började som en ordlek med syftning på South of Folkungagatan. Idag har området växt och namnet gått från att vara en slogan till att bli en vedertagen benämning på några av Stockholms mest trendkänsliga gator och kvarter. Namnet är en anspelning på trendiga SoHo på Manhattan och beskriver en levande stadsdel med en ung, nyfiken befolkning. Ett område där gatorna söder om Folkungagatan är hem åt eftertraktade bostadskvarter, mysiga barer, hippa restauranger och många mode- och designbutiker.

Upptäck detta område