Vasastan

Roslagsgatan 36

UNDERHAND! Väldisponerad trea om 87 kvadratmeter med genomgående planlösning och balkong mot stillsam och grönskande innergård. Inflyttningsklart boende med generösa och sociala ytor och smakfullt renoverat kök från 2017. Välskött och nästintill skuldfri förening med goda intäkter via lokaler. Vänligen kontakta ansvarig mäklare för att boka privatvisning!
  • Bilder
  • Planlösning
  •  
  •  
  •  
  •  

Klicka för att se alla bilder

Rum & Storlek

3 / 87 m2

Visning

  • Privat visning enligt överenskommelse.

Antal Trappor

3

Hiss finns

Avgift

3 654 kr/mån

Kontakta mäklare

Vasastan

Roslagsgatan 36

Interiör

Entré till hall via vacker handmålad säkerhetsdörr. Öppen och ljus hall med bra förvaring via snygg och platsbyggd garderobsvägg. Oljad fiskbensparkett sträcker sig genom hela bostaden och binder samman samtliga rum. I hjärtat av hemmet finns generös matplats med utrymme för stort matbord med plats för 6-8 personer. Smakfullt kök renoverat 2017 med luckor från Picky Living i sober ton som gifter sig väl med bänkskivor och stänkskydd i Carraramarmor. Påkostade vitvaror från välrenommerade tillverkare. Mikro, ugn och häll från Miele. Vinkyl från Temptech. Kolfilterfläkt från Smeg och kyl/frys från Samsung. Härliga ljusinsläpp från stort fönster och glasade pardörrar till balkong inbjuder till matlagning och häng vid trivsam köksö. Balkong i österläge vetter mot stillsam och välvårdad gård med vackert Lönnträd.

Trivsamt vardagsrum med två stora och bevarade fönster. Gott om utrymme för större soffgrupp samt tv-möbel. Perfekt socialt rum såväl till vardags som till middagsbjudningar. Master bedroom i bra storlek beläget med fönster mot gård. Här finns platsbyggd förvaringslösning med gott om utrymme till förvaring och infällda spotlights ovan sovdel. Sovrum två inrymmer med lätthet både säng och skrivbord. Fönster vetter mot gård. Badrum renoverat 2011 med kaklade väggar och klinkergolv. Här behövs inte göra avkall på varken dusch eller badkar. Tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare från Siemens. 

Till lägenheten hör ett vindsförråd om cirka sju kvadratmeter. 

Förening

Förening

Huset byggdes 1884. Föreningen bildades i december 1998, tillträddes 1 december 2000 och består av 40 lägenheter varav tre hyresrätter. I föreningen finns även tre lokaler upplåtna med hyresrätt. 

För närvarande har föreningen långfristiga lån på 1,88 MSEK. Amortering av lånet görs kvartalsvis, för närvarande med 60 000 kr per kvartal. Föreningen har också god likviditet och styrelsen är aktiv i hur de likvida medlen placeras för att få bästa avkastning. Föreningen har löpande kontakt med banken rörande låneränta, placeringsrådgivning samt amortering.

Som medlem har man tillgång till välhållen innergård med en stor vacker Lönn, loungedel, matplats och grill. På gården finns även barnvagnsförråd och sandlåda. Vardagen blir förenklad via soprum med hantering för bla. grovsopor, glas, papp och elektronik.

Utförda renoveringar
1982 började en ombyggnation med stambyte och en nydragning av elen. I gathuset byggdes en vindsvåning och i samband med detta togs vindsduschen bort. Man lät även bygga en tvättstuga och ett soprum på gården där det tidigare hade varit lägenheter. Ytterligare ingrepp på huset gjordes och man tog bort en lägenhet på varje plan så att det blev större lägenheter.

2002 gjordes en uppfräschning av tvättstugan och soprummet och en fönsterrenovering påbörjades. Ytterligare en uppfräschning togs vid 

2005 genomgående renovering av trapphus, inklusive hissar, entré och armatur.

2009 byttes samtliga maskiner i tvättstugan och husets entréport byttes.

2010 installerades ett öppet kommunikationsnät (fiber) i fastigheten, och samtliga lägenheter och lokaler har nu tillgång till ett stort utbud av TV-, telefoni- och bredbandstjänster. Ett nytt passersystem installerades i fastigheten med elektroniska nyckelbrickor för att öka säkerheten och dörrpassager för alla boende i fastigheten. Brickan används även för att boka tvättstugan, som även går att boka via hemsidan och via din iPhone.

2011 gjordes en större uppdatering av innergården med ny växtlighet och bättre belysning. Även fasaden mot gatan renoverades och samtliga portar och glaspartier byttes mot nya.

2012 totalrenoverades soprummet med nya kärl och förbättrad sophämtning. Ett barnvagnsförråd byggdes på innergården.

2013 flertalet vatten- och avloppsrör byttes i källarplan enligt underhållsplan.

2017 samtliga lägenhetsdörrar byttes till handmålade säkerhetsdörrar samt postboxar i entrén. 

2018 Ommålning av fastighetens samtliga byggnaders tak.

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2006 och sträcker sig till 2025. Informationen härstammar från föreningens hemsida där ni även kan finna ytterligare information

http://www.roslagsgatan36.se/ 

Ladda hem dokument och besök webbsidor

Undersökningsplikt

image

Sibirien

Sibirien är ett paradis för den som söker lugnet mitt i staden. Området domineras av Vanadislundens gröna promenadstråk och det nyrenoverade utomhusbadet. Området ringas in av stora Stockholmsgator som Sveavägen och Birger Jarlsgatan och mellan dessa sträcker sig lugna och omtyckta tvärgator som Surbrunnsgatan och Tulegatan. Här bor du i den ena kanten av centrala Stockholm, lite på din egen kant – ett läge som betyder att du har nära till det mesta, men där du också kan få vara i fred.

Upptäck detta område