Kungsholmen

Igeldammsgatan 22d

Unik arkitektritad trea i industriromantiska Brf Cigarrfabriken med generös takhöjd och vackra takvalv. Modernitet kombinerat med industrikänsla anno 1897 samt vackra design och materialval. Bra sociala ytor med stort glasparti och ljusinsläpp. Väldisponerad med två bra sovrum. Stort öppet kök i öppen planlösning mot vardagsrum.
  •  
  •  
  •  
  •  

Klicka för att se alla bilder

Rum & Storlek

3 / 100 m2

Visning

  • Kontakta mäklaren för mer information om visning.

Antal Trappor

3

Hiss finns

Avgift

5 631 kr/mån

Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband

Kontakta mäklare

Kungsholmen

Igeldammsgatan 22d

Interiör

Välkomna till denna exklusiva trerummare med generös takhöjd ( 3,3 m), stilren arkitektur, luftiga ytor, kvalitativa materialval och fantastiska fönster. 

Lägenheten vetter mot ett mycket lugnt läge utan direkt insyn. Varje kvm är maximalt utnyttjad med fokus på de sociala ytorna för att sedan erbjuda 2 bra sovrum, mycket förvaring och stort badrum. Perfekt läge på Kungsholmen med gångavstånd till kommunikation, stadspuls, skolor, grönområden och bad. 

Genomgående vita väggar och specialbeställda ljuspigmenterade ekplankgolv på trälamell. 

Hall med bra avhängning och förvaring i hatthylla med stång samt stort garderobs/förvaringsutrymme.

Stort luftigt vardagsrum med magnifika originalfönster som ligger i öppen harmoni med matsal/kök.

Sovrum 1 har plats för stor dubbelsäng samt ingång till stor möblerbar walk-in-closet med fönster. Utrymme finns även till att ha en trevlig kontors/möblerbar läshörna.

Sovrum 2 passar perfekt som gästrum/barnrum/ungdomsrum alternativt arbetsdel/bibliotek.

Köket är ett fint designat hantverk med lackade luckor i bruten vit kulör och beslagning i svartoxiderad brons, bänkskivor i ljus stenkomposit, underlimmad ho i rostfritt stål, varmluftsugn och infälld induktionshäll samt helintegrerad kyl, frys och diskmaskin.

Stilrent badrum med golv och väggar i ljus granitkeramik och stor infälld spegel, elburen komfortvärme, tvättpelare i förvaringsmöbel, tvättställ, vägghängd wc-stol med dold cistern samt dusch. 

Utanför badrummet i innerhallen så ansluter det rymliga förrådet samt även den platsbyggda garderobsdelen som erbjuder mycket klädförvaring.

 

Förening

Brf Cigarrfabriken bildades 2015 och är en äkta förening som äger marken. Den består av 50 lägenheter och omfattar adresserna Igeldammsgatan 22 D-E. Fastighetbeteckningen heter Stockholm Isbrytaren 53 och består av 7 våningar och två trapphus. Lägenhetsfördelningen är 1-5 rum. Gemensamma utrymmen i byggnaden är cykelförråd/barnvagnsrum, innergård och sophanteringsrum. Föreningen disponerar också över en stor fin innergård ritad av en landskapsarkitekt där det finns möjlighet till att ha fest/grill fester samt lekplats till barn.

Fastighet

Projekt Industriverket är samlingsnamnet för de tre fabrikshusen, Bryggeriet, Radiofabriken och Cigarrfabriken. Bryggeriet och Radiofabriken är en förening och Cigarrfabriken en annan. Här har man skapat ett gediget byggda med karaktäristiska bostäder med öppna och smarta planlösningar. Industriverket är beläget i kvarteret mellan Igeldammsgatan och Svarvargatan på Kungsholmen.

Ett stenkast från porten ligger Kungsholms Strands vackra promenadstråk längs kanalen mot Karlberg. Båtklubb ligger endast 5 min promenad från lägenheten. Flera bagerier finns i området som Petit Boudains, Haga Tårtcompani, Gateau, Fabrique. På några minuters promenadväg nås populära Rörstrandsgatan och Birkastan med sitt rika utbud av kaféer och restauranger och barnvänliga Vasaparken. Några kvarter bort ligger populära Restaurang AG med sin råa New York-känsla. Konceptet har tagit Stockholmarna med storm och blivit utnämnd till årets köttkrog. Service finns inom kort avstånd till Västermalmsgallerian, Systembolaget, ICA, Coop Daglivs, Willys. Närhet till grönområde såsom Kronobergsparken, Norr Mälarstrand samt Rålambshovsparken. För den som vill bada på sommaren så ligger Hornsbergsstrand bryggorna inom tio minuters avstånd. 

image

Fridhemsplan

Fridhemsplan är Kungsholmens hjärta, öns naturliga centrum och en av Stockholms verkliga knutpunkter. Här korsar gröna och blå tunnelbanelinjen varandra. I området möts också tusentals människor varje dag och här uppstår ett intensivt folkliv med nöjen, restauranger och shopping på gator som kantas av vackra hus och eftertraktade lägenheter. Den som letar efter mycket stad och liv ska leta efter en bostad i kvarteren runt Fridhemsplan. Den som söker mer lugn och ro hittar detta närmare vattnet och ner mot Kungsholms strand.

Upptäck detta område