Avslutad

Nyskapande, internationellt, kraftfullt, lekfullt, industriellt, modernt, självsäkert, kompromisslös. Kvarteret med 6 olika hus som har fått namnet HG7, i Södra Hammarbyhamnen, är ritat av sex av landets skickligaste och mest nyskapande arkitekter. Anmäl ert intresse på www.hg7.se eller besök vårt showroom på Hammarby Allé 34.
  • Bilder
  • Intresseanmälan
  •  

Klicka för att se alla bilder

HG7

Övrigt

ALLÉN
Endast ett fåtal lägenheter kvar! Bostadshuset Allén ligger i hjärtat av HG7 och är en kraftfull byggnad som väcker starka associationer till platsens industrihistoria. Arkitekten har inspirerats av äldre fabriksbyggnader, något som inte minst märks på de stora spröjsade industrifönstren och husets urbana uttryck. Fasaden har också klätts med längsgående balkonger mot gården samt stora terrasser på översta våningen. Atmosfären inne i lägenheterna står i kontrast mot den mörka fasaden med ljusa plankgolv och platsbyggda kök och förvaringsmöbler i en varmt ljusgrå kulör. Badrummen är klädda i stora keramiska plattor på väggarna samt terrazzoplattor på golvet. Även här är färgskalan varmt grå.

ORANGERIET
Slutsålt!

PACKHUSET
Fortfarande finns några lägenheter kvar! Packhuset har en karaktäristisk fasad som är klädd med aluminiumribbor. Bostäderna fortsätter utanför de fyra väggarna och många har burspråk och balkonger åt både väst och öst. Packhuset är HG7:s tredje hus och har likt de övriga byggnaderna i HG7 sitt eget uttryck. I husets nedersta plan finns gym, spa och relaxavdelning.Packhuset är ritat av arkitektkontoret Dinell Johansson och ligger på lugna Sjöfartsgatan.

STUDIO N° 4
Nu presenterar vi det fjärde huset i HG7, N° 4. Studio N° 4 karaktäriseras av dess stora spröjsade fönstren som är en referens till platsens historia som industri- och hamnkvarter. Detta är ett av
de minsta bostadshusen i HG7 med bara 14 bostäder i storlekar fråntvå till fem rum och kök. Samtliga bostäder har balkong eller terrass med utsikt över gården i söder och mot gatan i sydväst.