Nysätra

Fågelboparken 6

På vackert belägen sjötomt uppförs en ytterst smakfull våning om totalt 236 kvm med egen flotte, strandlinje och eget vattenområde. Ljus planlösning i 4 plan med 7 sovrum, 3 badrum, relaxavdelning och sjöutsikt från samtliga våningsplan. Stor takterrass med 360 graders utsikt, sol hela dagen och kvällen samt en strålande vy över Järlasjön. Skuldfri förening. Beräknat tillträde är augusti 2019.
  •  
  •  
  •  
  •  

Klicka för att se alla bilder

Rum & Storlek

12 / 219 m2 + 17 m2

Pris / Bud

15 500 000 kr

Visning

  • Kontakta mäklare för visning

Antal Trappor

4

Ej hiss

Avgift

1 293 kr/mån

Kontakta mäklare

Nysätra

Fågelboparken 6

Interiör

Våningen präglas av ett modernt formspråk med väl avvägda rumsproportioner, sobra och naturliga materialval samt stora glaspartier med vattnet ständigt närvarande. Huset och bostadsrätten är ritat av arkitektbyrån Guise. Lägenheten erbjuder ett bekvämt boende med eget vatten, egen flotte med elmotor, eget fiske, bad och båtliv samt enbart ca 10 minuters restid med bil till City.

Undre plan: Stålglättat betonggolv med genomgående golvvärme. Två sovrum med dubbla fönster. Stor relaxavdelning med glasinfattad bastu, kommod och wc från Duravit och takdusch med glasvägg. Förberett för badkar. Två fönster mot vattnet. Tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare från Siemens. Tvättställ med under- och överskåp. Avancerad bergvärmepump från Nibe. Vinkällare med specialdesignat vinställ tillverkat av möbelsnickare. Trappa till entréplan. Groventré och separat förråd. 

Entréplan: Ingång via längsgående terrass. Ljust vitpigmenterat furugolv med genomgående golvvärme. Specialritat kök med ljusa snickerier i gran, bänkskiva i Terrazzo Calacatta, underlimmad ho från Stala och blandare från Dornbracht. Full maskinell utrustning från Siemens med planmonterad induktionshäll, inbyggnadsugn och inbyggd micro samt helintegrerad kyl, frys och diskmaskin. Köksfläkt med extern motor på taket. Matsal med stora glaspartier och skjutdörr mot fransk balkong. Utrymme för stora sällskap. Ljust vardagsrum med stora fönsterpartier, skjutdörrar ut mot terrassen och härlig sjöutsikt. Av arkitekten formgiven braskmanin med yta av betongputs. Stilrent badrum med golv och väggar i Terrazzo, vägghängd wc och kommod från Duravit, handdukstork och takdusch med vikdörrar i glas. Trappa till övervåningen.

Övervåning: Ljust vitpigmenterat furugolv med genomgående golvvärme. Masterbedroom med platsbyggd förvaring, stora fönsterpartier, skjutdörr mot fransk balkong samt utsikt över Järlasjön. Förberett med el för elektriska rullgardiner i alla fönster. Walk-in closet med platsbyggd förvaring. Detta rum är även förberett (el, vatten och VA framdraget) att nyttjas som badrum eller tvättstuga. Stilrent badrum med golv i Terrazzo, klinkerväggar i Mosa Royal i light cool grey, vägghängd wc och kommod från Duravit, handdukstork och takdusch med vikdörrar i glas. Stort vardagsrum med stora fönsterpartier och skjutdörr med fransk balkong. Ytterligare två sovrum. Trappa till vindsplan.

Vindsplan: Ljust vitpigmenterat furugolv med genomgående golvvärme. Stort sovrum med sjöutsikt från två fönster och ljus från två takfönster. Ytterligare ett sovrum med ett fönster och två takfönster. Allrum med två takfönster. Trappa till den egna takterrassen. Här finns även ventilationsaggregat med värmeåtervinning

Takterrass: Husets enda takterrass är 40 kvm och har magnifik utsikt i alla fyra väderstreck. Sol från morgon till kväll och fri utsikt över vattnet. Trätrall med svart stålräcke. Gott om utrymme för loungemöblemang och stora middagar.

Genomgående golvvärme i alla plan (ej i vinkällare). Lamphållare från Vossloh Schwabe som kan styras via app. Innertrapporna är arkitektritade och handtillverkade med stålstomme klädd i furu. Egen tomt om 200 kvm delvis gräsbeklädd. Grusad infart med två parkeringsplatser. Uppvärmning via bergvärme. Egen flotte.

De renderade bilderna kan avvika från färdigt utförande. Fiskerätt tillkommer sannolikt fastigheten enligt Lantmäteriet, detta är dock inte utrett.

ARKITEKTEN BESKRIVER:

Fågelboparken är en unik plats vars karaktär bygger på utsikten över Järlasjön och vattnets ständiga skiftningar. Själva tomten är en vacker och varierad naturtomt på en liten höjd precis vid Järlasjön.

Byggnaden har formgivits efter platsen den står på - alla beslut kring byggnadens utseende relaterar till den omgivande naturen och den ständigt närvarande Järlasjön.

Fasaden består av gråputsade pelare och balkar samt krysslaminerad gran som över tid får en varm, grå ton som gör att byggnaden smälter in i omgivningarna på ett naturligt sätt. Fönstrens svarta karmar skapar en skärpa till fasadens milda toner i grått.

Byggnaden tar vara på de förutsättningar som platsen erbjuder. Fönstren ramar in utsikten och släpper in det skiftande ljus som silas in genom träd och reflekteras från det omkringliggande vattnet.

Innerväggar och fönstersmygar är vinklade vilket ger liv åt rummen, öppna hörn ger rymd och bjuder in till umgänge, och slutna hörn markerar övergångar mellan sociala ytor och mer privata rum.

Entréplan är det sociala våningsplanet med ett centralt placerat kök som har specialsnickrade köksluckor av vitvaxad massiv krysslaminerad furu och bänkskiva av mattslipad terrazzo.

Köket är placerat i vinkel för att avskärma köket från vardagsrummet - där Järlasjön ständigt är närvarande som fond. Ett skjutparti öppnar upp rummet mot en terrass och längre in i vardagsrummet finns en liten avskild läshörna. De putsade väggarna varvas med träklädda partier vilket skapar dynamik i mötet mellan det varma träet och den svalare putsen.

I anslutning till köket finns matsalen, ett hörnrum där kvällssolens sista strålar avslutar dagen.

En trappa upp från det sociala planet hittar man de privata rummen. Tre sovrum samlas kring ett gemensamt allrum, med en slående utsikt över Järlasjön. Trappan leder även vidare till vindsvåningen, och till den takterrass som ger en 360 graders vy över sjö, skog och det omkringliggande grannskapet.

Husets materialpalett består övergripande av vitvaxad gran och furu, terrazzo i varma gråtoner och ljusgrå putsade väggar. Dessa ytor kompletteras av kontrastgivande svarta detaljer, såsom beslag, fönsterkarmar, vita strömställare och vägguttag.

OMRÅDET:

Nysätra är beläget intill vackra Järlasjön med släta badklippor och spegelblanka skridskoisar, och angränsar även till Nackareservat som bl. a. erbjuder långpromenader, längdskidåkning, löpning och fiske. Här finns även två stora köpcentrum med shopping, restauranger, biograf och kulturevenemang. Nysätra är ett utmärkt val för barnfamiljen med förskolor, grundskolor och gymnasium i omnejd. Expansiva Nysätra ligger samtidigt nära Södermalms stadspuls och Hammarby sjöstad. Slussen nås smidigt med buss eller tåg på ca 15 minuter. Nysätra kommer också att dra fördel av den planerade tunnelbanelinjen direkt till T-centralen med station i Sickla. 

Fastighet

Byggnaden inrymmer tre bostadsrätter och omfattar en totalyta om 479 kvm, varav 390 kvm är boarea och 89 kvm är biarea.

Huset uppförs i platsgjuten betong, har bandtäckt plåttak och fasad i ljusgrå puts.

Bergvärmepump från Nibe med golvvärme i alla rum utom i vinkällaren. Mekanisk ventilation med värmeåtervinning med aggregat från Swegon. Fiberanslutning via IP-Only för TV, data, IP-telefoni och radio (köparen tecknar eget abonnemang).

Utöver månadsavgiften tillkommer hushållsel med ca 820 kr/månad, uppvärmning med ca 475 kr/månad och vatten med ca 373 kr/månad. Kostnaderna är uppskattningar enligt ekonomisk plan.

Förening

Föreningen är skuldfri , äger marken, och upplåter tre lägenheter med bostadsrätt.