Norra Djurgårdsstaden

Pågående

Intill fantastiska naturområden och historiska fabriksmiljöer i Norra Djurgårdsstaden tar projektet Unité form, ett samarbete mellan Oscar Properties och arkitektkontoret Arrhov Frick. Här skapas 46 bostäder fördelade i tre byggnader med bl.a. gemensamma takterrasser, odlingsbäddar samt biorum.
  • Bilder
  • Intresseanmälan
  •  
  •  
  •  
  •  

Klicka för att se alla bilder

Norra Djurgårdsstaden

Unité

Mellan Husarviken och gasverksområdets historiska fabriksmiljöer i Norra Djurgårdsstaden utvecklar nu Oscar Properties, i samarbete med arkitektkontoret Arrhov Frick, projektet Unité.  Byggnaderna är genomgående i materialet betong, från stomme till fasad, med en arkitektritad karaktär interiört såväl som exteriört. Unités interiöra uttryck speglar exklusiv funktionalism där fokus har legat på stora fönster och rikligt med ljusinsläpp. Bostäderna har tillgång till gemensamma takterrasser, ett chambre séparée placerat på ett av taken samt ett biorum. 

Område

Norra Djurgårdstaden växer just nu fram invid Husarviken södra strand och är ett av Stockholms mest spännande bostadsområden. Området ligger på stadens gamla gasverksområde och den nya bebyggelsen integreras med arkitekten Ferdinand Bobergs K-märkta tegelbyggnader. Dessa ger området karaktär och kommer så småningom att inrymma allt från saluhall till gallerier och hotell. Redan idag finns det gott om service i form av lekplatser, restauranger och caféer. Här har du också nära till kultur, fritidsaktiviteter och vatten. Naturen ramar in kvarteren och goda kommunikationer knyter stadsdelen till resten av Stockholm. Utefter Husarviken finns solbryggor och strandpromenader samt broar över till Norra Djurgårdens naturområde med skogar, motionsspår, värdshus och Stora Skuggans 4H-gård. 600 meter till Tunnelbana, ca 10 min med buss till Stureplan.