Vasastan

Birger Jarlsgatan 113B, 1,5 tr

Visa alla bilder

Inbjudande och smakfullt renoverad sekelskiftestrea med hög charmfaktor. Genomgående fina trägolv, stora fönsterpartier med djupa och speglade nischer. Fungerande kakelugn, takrosetter, stuckatur, speglade dörrblad samt pardörrar in till sovrum. Garage i huset. Välskött och lågt belånad förening i vackert hus från 1906

Rum & Storlek

3 / 82 m2

Pris

6 975 000 kr

Avgift

3 422 kr / mån

Våning

1,5

Hiss

Nej

Visning

Karta

Planlösning

floor-plan

Kontaktuppgifter:

Johan Du Rietz

070-880 07 99 johan.durietz@alexanderwhite.se

Interiör

Sekelskiftestrea på optimerad yta med smakfulla material- och färgval. Genomgående planlösning med stora fönster ge lägenheten ett fint ljus. Sobert och platsbyggt kök från 2016 med bland annat integrerad kyl/frys, diskmaskin, varmluftsugn, mikrovågsugn och induktionshäll. Bänkskiva i Carraramarmor kontrasterar fint mot de mörkgråa luckorna från Mälarkök. ”Riktig” fläkt, det vill säga mekanisk frånluft. Utgång till balkong i sydvästläge. Rymligt sällskapsrum med fungerande kakelugn, två stora fönster och dubbeldörrar in till det större sovrummet som erbjuder bra förvaring i garderobsvägg. Den andra sovrummet tjänar idag som kontor, men kan likväl inredas som sovrum. Bra förvaring i garderob. Trevligt badrum med badkar, takdusch och duschmunstycke från Tapwell, tvättställ med kommod och högskåp från Ballingslöv. Integrerad spegel ovan. Frånluft, golvvärme och dimmbara spotlights i tak. Möblerbar hall med bra sko- och klädförvaring direkt in till höger. Serveringsskåp och öppna hyllor mitt emot som med enkelhet kan göras om till ingång mot det större sovrummet. Till bostaden hör ett vindsförråd om cirka 6 kvadratmeter med snedtak.

Område
Sibirien är ett paradis för den som söker lugnet mitt i staden. Närhet till både Vanadislunden och Hagaparkens gröna promenadstråk. Här bor du i den ena kanten av centrala Stockholm, lite på din egen kant – ett läge som betyder att du har nära till det mesta med många välrenommerade restauranger såsom Svartengrens, Balzac och Las Brassas m.fl. Ica ligger tvärs över gatan. Bra kommunikationer med buss. Odenplan nås på cirka 10 minuters promenad.

Förening
Brf Trivselhem 102 är en äkta bostadsrättsförening som äger marken. Huset uppfördes 1904-1906. Föreningen köpte fastigheten 1986. Föreningen består av 31 st bostadsrättslägenheter och 1 st hyresrättslokal. Samtliga lägenheter har fibernätsanslutning med Telia som leverantör, vilket innefattar 100 Mbit/s, ca 47 kanaler, IP-telefoni samt Wi-Fi router.

Gemensamma utrymmen
Föreningen har en vacker innergård nyanlagd 2010-2011 som sommartid utrustas med sittgrupper, grill och planteringar. Cyklar kan ställas på innergården. Föreningen har också en fullt inredd gästlägenhet med 4 st sängplatser. Hobbyrum. Den gemensamma tvättstugan ligger i markplan i gårdshuset. Maskinparken består av två tvättmaskiner, två torkskåp, en torktumlare och en mangel. Allt är i gott skick. Barnvagnsrum nås via ingång från gatan.

Parkering
Föreningen har 16 garageplatser. Avgift 850 kr eller 1 100 kr/ månad beroende på storlek och läge. Separat kösystem med ca 5 hushåll i kö (kontrollerat 2019-09-05). I övrigt i området gäller boendeparkering.  

Renoveringar
1982 byttes V/A-stammar i kök och badrum samt El-stigare byttes
1995 förstärktes grunden
2002 målades och kittades fönster
2005 målades trappuppgången
2006 installerades nya tvättmaskiner i tvättstugan
2007 genomfördes en OVK-besiktning och nytt torkskåp installerades
2009 tätades och målades taket
2011 byttes fjärrvärmecentralen och fiber drogs in i huset via Telia
2012 genomfördes en OVK- besiktning
2014/2015 gjordes en totalrenovering av tak och fasad samt fönster
2016 genomfördes stamspolning och ett nytt torkskåp samt torktumlare installerades
2017 renoverades gången in till gårdshuset

Planerat underhåll
Eventuellt byte av tvättmaskinerna 2020.
Inspektion kommer att ske av gårdstaket i oktober för att se vad som behöver göras.