Hjorthagen

Älvkarleövägen 16

Kommande försäljning

Visa alla bilder

Tilltalande och ljus tvårummare med ett ytterst attraktivt läge i populära Hjorthagen. Insynsskyddad med genomgående planlösning i mycket fint skick och renoverad med smakfulla färg och materialval. Renoverad fastighet i solid och välskött brf. Goda kommunikationer och närhet till service.

Rum & Storlek

2 / 44.2 m2

Pris

3 800 000 kr

Avgift

2 917 kr / mån

Våning

2

Hiss

Nej

Visning

Kommande objekt. Ring mäklaren för info.

Älvkarleövägen 16

Kontaktuppgifter:

Gabrielle Ekelund

070-878 38 78 gabrielle.ekelund@alexanderwhite.se

Interiör

Högt upp i fastigheten i eftersökta, lugna och lummiga Hjorthagen ligger denna synnerligen välplanerade tvårummare. Lägenheten har ett mycket attraktivt, insynsskyddat läge i fastigheten och har genomgående planlösning med fönster i två väderstreck med lummig och vacker utsikt. Lägenheten är i genomgående mycket gott skick, inredd med smakfulla materialval och sober färgsättning. 

Välkomnande hall med plats för ytterkläder, ett litet möblemang samt gott om inbyggd förvaring.
Modernt, välutrustat kök med vita snickerier från Marbodal, arbetsbänkar i oljad ek och stänkskydd av elegant handhamrat Italienskt kakel. Gasspis med elugn, fläkt, integrerad kyl och frys. Diskmaskin. Två fönster mot lummigt grönområde, helt utan insyn. Gott om förvaring. Platsbyggd bänk med måttbeställd sittdyna. Köket har en stor öppning mot det ljusa och luftiga sällskapsrummet som även det har två stora fönster med härlig vy. Plats för såväl soffmöbel som matgrupp.
Rogivande sovrum med plats för dubbelsäng och en mycket smakfull platsbyggd förvaring som ramar in sängen.
Helkaklat duschrum med fönster. Duschvägg, wc och handfat. Golvklinker med värmeslingor. Handdukstork.
Genomgående oljad fiskbensparkett i original. Takhöjd ca 2,80 m.
I trapphuset finns en gemensam balkong mot den lummiga baksidan, som med fördel kan nyttjas av den boende. På framsidan av huset finns det en trädgård med trädgårdsmöbler och grill. I den direkta omgivningen finns det lekplatser, plaskdamm, en fin utsiktsplats samt närhet till det lilla, mycket pittoreska centrumet med butiker och service.
Säljaren disponerar två källarförråd. En matkällare samt ett förråd om ca 6 kvm.

 

 

Förening

Brf Värtahus är en äkta förening som bildades 1936 och består av 4 fastigheter, 127 lägenheter med bostadsrätt samt 9 lokaler med hyresrätt. Tomträtt (omförhandling 2025). Föreningen har en underhållsplan som sträcker sig fram till 2041. För att se utförda och kommande renoveringar se bifogad årsredovisning.
Juridisk person accepteras ej. Stabil och god ekonomi med en belåningsgrad om 1698 kr/kvm.
De långfristiga skulderna uppgick 201231 till 9 170 992 kr.

Fastighet

Föreningen har en underhållsplan som sträcker sig fram till 2041. För att se utförda och kommande renoveringar se bifogad årsredovisning.
I fastigheten finns det tvättstuga och cykelrum.

 

Område

Abessinien är en del av stadsdelen Hjorthagen i nordöstra Stockholm. Abessinien utmärks genom sina vita lamellhus i utpräglad funkis. Huset ritades av Hakon Ahlberg och byggdes av Olle Engkvist 1934–1937. Funkishusen består av 600 bostadsrättslägenheter och byggdes genom bildandet av tre bostadsrättsföreningar.

Stadsdelen Hjorthagen fick formellt sitt namn först 1926, men det var då sedan länge använt. Bakgrunden var att man under 1600-talet av- gränsat ett stort område kring norra och södra Djurgården till kunglig jaktpark. 1829 stängdes hjortarna in i ett betydligt mindre område, som döptes till Hjorthagen.

Hjorthagen har mycket goda kommunikationer som buss 54 och 55, tunnelbana Ropsten. Från lägenheten ligger dessa med ett par minuters gångavstånd. Man kan med fördel även ta cykeln ner till Stureplan vilket tar ca 15-20 min.
Inom ett mycket kort avstånd har man även Norra Djurgårdsstaden som kan erbjuda en all service man behöver såsom mataffärer, systembolag, restauranger och butiker.
Man har dessutom Lill Jansskogen, Norra Djurgården och Stora Skuggan med sina stora strövområden, vatten och grönska alldeles intill.