Södermalm

Bergsunds Strand 9

Visa alla bilder

Vilken funkisdröm! Det första som slår en är den förtrollande och vidsträckta utsikten över Liljeholmsviken, Gröndal och Reimersholme. Därefter fortsätter bostadens fördelar att dugga tätt. Eftersom lägenheten ligger i gavelläge strömmar ljuset in från morgon till kväll – där balkongen är belägen i det mest fördelaktiga söderläget! Härifrån kan du avnjuta vikens båtar och kajaker som sommartid trafikerar vattnet utanför fönsterna. Ljust, luftigt och socialt är de tre nyckelorden som, tillsammans med funkisattributen så som fiskbensparkett, stora fönsterpartier och djupa fönsterbrädor i sten, skapar den perfekta södertvåan!

Rum & Storlek

2 / 51 m2

Pris

5 650 000 kr

Avgift

2 614 kr / mån

Våning

5

Hiss

Ja

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Karta

Planlösning

floor-plan
Bergsunds Strand 9

Kontaktuppgifter:

Lisa Ode

073-543 03 24 lisa.ode@alexanderwhite.se

Interiör

Att ha lika nära till natur, vatten och bad som till puls och prisade barer är definitivt något unikt i en storstad. Att kunna ta ett morgondopp precis utanför porten eller att inom fem minuters promenad kunna dricka cocktails på ”worlds 50 best bars”-placerade Tjoget är få förunnat.

Hall
Bostaden har en säkerhetsdörr. Avhängning direkt till vänster. Här finns möjlighet att utnyttja takhöjden för att optimera med ytterligare förvaring. På golvet ligger fiskbensparkett som sedan är genomgående i hela lägenheten.

Kök
I öppen och social planlösning ligger bostadens vardagsrum och kök. Köket består av dels en köksö i kompositsten med infälld gasspis från italienska Bertazzoni och en hängande fläkt. Mittemot ligger en köksdel med full maskinell utrustning så som diskmaskin och integrerad ugn. I två högskåp till vänster om köket finns garderob samt kyl/frys. Alla vitvaror kommer från exklusiva Neff. Luckorna i matt utförande har en ljus kulör med tidstypiska beslag och bryts snyggt av med den industriella rostfria diskbänken. Väggarna är klädda i vitt klassiskt 15×15- kakel med mörk fog.

Vardagsrum
Här står de stora fönsterpartierna och utsikten i fokus. Från detta rum kommer man vidare till balkongen som ligger i fantastiskt söderläge. Rummet är luftigt och har gott om plats för både soffgrupp och större matbord. Detaljer så som vackra fönsterbänkar i marmor, vinklad nisch och stora fönsterpartier i härlig funkis-anda. 

Sovrum
Sovrummet har plats för både dubbelsäng med tillhörande sängbord och garderober. Här sover du lugnt och behagligt helt insynsfritt och utan störande ljud från omgivningen. 

Badrum
Även badrummet har ett eget fönsterparti för ljusinsläpp. Alla förnödenheter så som dusch, WC, handfat och handdukstork. Fördraget till tvättmaskin. På golv och väggar ligger kakel i vitt. 

Området
Med vatten som närmsta granne blir både området och bostaden precis så tyst som man önskar. Här lever originella caféer så som Dello Sport och café Cinnamon i symbios med krogar för matälskare likt Tjoget och Barbro. Du bor nära vattnet vid Pålsundet, Riddarfjärden och Årstaviken, liksom natur vid Långholmen och Tantolunden. Ta löprundan ”Söder runt” på dryga milen. Den känns inte lika jobbig när cirkeln sluts vid en av Södermalms absolut vackraste ställen. 

Förening

BRF Bergsund nr 1 är belägen på Bergsunds Strand 9 i Stockholm. Bostadsrättsföreningen bildades 1939 och äger marken. Föreningen är en äkta bostadsförening och accepterar inte juridisk person som medlem. 

Antal bostadsrätter, hyreslägenheter, lokaler
Föreningen har 1 hyreslägenhet och 39 bostadsrätter om totalt 1 473 kvm och 1 lokaler om 91 kvm. Hyresrätten ses som dolt kapital då den kan säljas i framtiden och då inbringa goda intäkter till kassan. 

Överlåtelse- och pantsättningsavgift
Överlåtelseavgift på 2,5% av prisbasbelopp och eventuell pantsättningsavgift betalas av köparen.

Årsavgift
Betalas månadsvis i förskott. I avgiften ingår värme, VA, kabel-tv (basutbud). Det finns ingen beslutad avgiftsförändring.

Andelstal i förening
3,49739 %

Storlek
Lägenheten är 51 kvm enligt faktisk uppmätning.

Lån
2352 kronor/kvm

Kabel-TV och bredband
ComHem

Förråd
Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Parkering
Boendeparkering Stockholm stad. Taxa 3. 

Gemensamma utrymmen
– Parkeringsplatser 
– Tvättstuga, tork- och mangelrum
– Möteslokal
– Två cykelrum

Energideklaration
128 kWh/m² och år

Byggnadsstatus
2019 – Underhåll av fönster
2019 – Godkänd OVK
2016 – Ny torktumlare i tvättstuga
2016 – Stamspolning
2013 – Förbättringsmålning av vissa fönster
2012 – Balkonggolven på våning 6 & 7 renoverades
2008 – Utvändig fönstermålning
2002 – Balkongrenovering
2001 – Fasadrenovering
2001 – Takrenovering
2001 – Ny ventilationsfläkt
1999 – Säkerhetsdörrar installerades
1994 – Stam- och elstambyte

Kommande renoveringar
Inga större renoveringar är inplanerade