Södermalm

Brännkyrkagatan 81

Visa alla bilder

Högst upp i ett klassiskt 20-talshus finns denna eleganta vindsvåning med terrass i söderläge och öppen spis. Direkt när du kliver innanför tröskeln så slås du av lägenhetens unika drag och härliga vindskänsla. Planlösningen är genomgående, takhöjden generös och den soliga terrassen ligger mot en lugn innergård. I hjärtat av bostaden finns det stilrena köket med köksö och vacker öppen spis. Lägenheten är mycket ljus och välplanerad med gott om förvaring, stort lyxigt badrum med både dusch och badkar samt en rymlig hall. Föreningen äger marken och är välskött med låga avgifter, lokaler och dolda tillgångar. Här bor du mitt i stan men på lugn gata. Runt hörnet ligger Mariatorget och ett stort restaurangutbud, butiker och service. På vintern åker du skridskor på Zinkensdamm och på sommaren har du picknick på Skinnarviksberget. Underbara promenader längs Monteliusvägen, Söder Mälarstrand och varför inte slå dig ner med en bok i Skinnarviksparken eller i Ivar Lo's park.

Rum & Storlek

3 / 102 m2

Biarea

10 m2

Pris

14 500 000 kr

Avgift

3 075 kr / mån

Våning

6

Hiss

Ja

Visning

Ring för visning!

Karta

Planlösning

floor-plan
Brännkyrkagatan 81

Kontaktuppgifter:

Kristina Lissheim

070-747 11 21 kristina.lissheim@alexanderwhite.se

Interiör

Hall
Mycket välkomnande hall med otrolig vindskänsla, flertalet takfönster och en vacker öppen spis i direkt blickfång när du kliver in. I hallen erbjuds goda avhängningsmöjligheter via de inbyggda garderoberna. Bakom en av garderobsdörrarna gömmer sig också en kombinerad tvättmaskin och torktumlare. På golvet ligger grantiljor med golvvärme, och detta löper vidare in genom lägenhetens alla rum förutom badrum. 

Kök
I hjärtat av bostaden ligger köket. Det är ett stort och socialt kök med köksö och gott om förvaring och öppen spis. Den maskinella utrustningen är genomgående från Smeg och består av infälld fläkt, induktionshäll, diskmaskin, ugn, kyl och frys. Underbar takhöjd med nästan 4 meter upp till nock. I taket sitter inbyggda lampor samt ett inbyggt högtalarsystem från Sonos (finns även i flera delar av lägenheten).

Matplats
Intill köket finns en trevlig yta perfekt lämpad för ett matbord. De stora fönstren släpper in gott om ljus och sommartid kan man med fördel öppna upp de skjutbara glasdörrarna mot terrassen. 

Terrass
Terrass om ca 6 kvm med bästa söderläge (sol i stort sett hela dagen) och plats för både planteringar, grill och utemöbler. Härlig vy över Söders takåsar och tack vare inga skymmande fastigheter i vägen kan du även njuta av underbar kvällssol här. Det finns en markis som enkelt kan fällas ut samt infravärme.

Vardagsrum
Trevligt vardagsrum med inmålad platsbyggd bokhylla på två väggar och gott om plats för soffgrupp och TV-möbel. Möjlighet finns också för den som vill att disponera om möbleringen och byta plats på vardagsrum och matplats, samt att även dela av och få ett ytterligare sovrum/kontor. Se alternativ planlösning. 

Badrum
Stort badrum med exklusiv hotellkänsla och enorm takhöjd. Här finns handfat med infälld spegel, vägghängd wc samt bidé och handdukstork. Duschhörna med fällbar glasdörr och takduschset i krom, samt inkaklat badkar. I taket sitter infällda högtalare från Sonos samt spotlights och på golvet stilrent måttanpassat golv i terrazzo med golvvärme.

Sovrum 1
Trevligt disponerat sovrum med gott om plats för en dubbelsäng och sängbord samt övrig önskvärd möblering såsom skrivbord och byrå. 

Sovrum 2
Fint rum som kan användas såväl som sovrum som rymligt arbetsrum eller barnrum. Rejält fönsterparti i högt och fritt läge. 

Övrigt
Till lägenheten hör ett källarförråd. Säkerhetsdörr är installerad.

Förening

Brf Uven Större 22 bildades 2012 och förvärvade fastigheten, som tidigare varit i samma familjs ägo i över 70 år, i december 2013. Fastigheten uppfördes 1929 och består av två huskroppar (Hornsgatan 92 och Brännkyrkagatan 81). 

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och äger marken.
Fastigheten har vid besiktning visat sig vara i mycket gott skick, med bland annat nyrenoverad restaurang, ny undercentral och nya hissar. 

Antal bostadsrätter, hyreslägenheter, lokaler
60 bostadsrätter, 3 hyresrätter och 3 lokaler.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift
Överlåtelseavgift 2,5 % av prisbasbelopp betalas av köparen och eventuell pantsättningsavgift 1 % av prisbasbelopp betalas av pantsättaren.

Ägande
Juridisk person godkänns ej. 

Årsavgift
3 075 kr/månad. Betalas månadsvis i förskott. I avgiften ingår bredband via fiber från AllTele och fastigheten har kabel-tv från Comhem.

Andelstal i förening
2,54867 %

Storlek
Lägenheten är boa 102 kvm och bia 10 kvm enligt uppmätning (februari 2023).  

Lån
11 500 kr/ kvm. 

Kabel-TV och bredband
Com Hem, fiber från AllTele. 

Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd.

Parkering
Boendeparkering Stockholm stad. 

Gemensamma utrymmen
Under 2019–2020 har föreningens stora innergård renoverats med grill, loungeyta och flera bord. Cykelställ finns på gården och cykelrum i gathuset. 
Gemensam tvättstuga i källaren med tre tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. 

Energideklaration
174 kWh/m² och år.

Byggnadsstatus

Större renoveringar som genomförts på senare tid: 

 • Stambyte 1987-88
 • Balkongrenovering 2004
 • Hissrenovering 2007
 • Fönsterrenovering 2010
 • Ny undercental fjärrvärme 2011
 • Yttertak ommålat 2013
 • Investering i ny fläkt till en av lokalerna 2015
 • Nya källarförråd och ny tvättstuga 2015
 • Nytt tak på hela fastigheten 2016
 • Byggnation av vindslägenheter 2016
 • Byte till säkerhetsdörrar i lägenheterna 2016
 • Byte av elstigar från el-centralen till lägenheterna 2016
 • Installation av fibernät 2016
 • Installation av mekanisk ventilation i lägenheterna 2016
 • Installation av LED-belysning i trapphusen 2016
 • Balkonger på innergården 2016
 • Renovering av innergården 2019
 • Byggnation av lägenheter i gatuplan på Brännkyrkagatan 2020
 • Installation av sopsug 2020
 • Renovering och målning av fönster 2022

 

Kommande renoveringar.
Föreningen har en 30-årig underhållsplan och avsättningar görs årligen för framtida underhåll. Avgifterna kan hållas låga tack vare bra lokaler med stabila hyresgäster. Föreningen har även dolda tillgångar i form av ännu ej sålda hyresrätter.

Övrigt
Ekonomisk förvaltning, inklusive hyres- och avgiftsavisering, hanteras av Nabo.

Fastigheten är fullförsäkrad hos Folksam med så kallat bostadsrättstillägg, vilket innebär att de enskilda bostadsrättsinnehavarna inte behöver teckna privata tillägg för bostadsrätt. Här hittar du aktuellt försäkringsbevis för gemensamt bostadsrättstillägg 2022.

För mer information, besök föreningens hemsida: brfuvenstorre22.se.