Birkastan

Bråvallagatan 9A, 4 tr

Visa alla bilder

Med ett högt, insynsskyddat läge mitt i Birkastan ligger denna perfekt planerade lägenhet i absolut toppskick. Stor, härlig hörnbalkong med fritt läge ut mot lummig gård. Insynsfritt sovrum. Socialt planerad bostad med ett stort kök som erbjuder bra förvaring och arbetsytor tillsammans med en trevlig matplats som med enkelhet inrymmer 10 personer. Mycket vacker byggnad med fina tidstypiska detaljer från 1927. Lågt belånad förening med det stora renoveringarna bakom sig.

Rum & Storlek

2 / 47 m2

Pris

3 995 000 kr

Avgift

2 381 kr / mån

Våning

4

Hiss

Ja

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Karta

Planlösning

floor-plan
Bråvallagatan 9A, 4 tr

Kontaktuppgifter:

Joe Hed

070-723 42 69 joe.hed@alexanderwhite.se

Beskrivning
Kök från Ballingslöv med vitvaror från Miele och Gaggenau, bänkskiva i laminat. Gott om förvaring och arbetsytor. Tvättmaskin i köket. Vackra trägolv, ett stort kök med matplats som lämpar sig väl för stora middagsbjudningar samt en rymlig balkong i nordväst där 4-5 personer kan sitta och njuta av det lugna gårdsläget. I öppen planlösning med köket ligger det socialt planerade vardagsrummet. Här ifrån nås en inbyggd klädkammare. Lugnt och tyst sovrum med ogenerat läge mot gård. Stilrent badrum med infällda spotlights, inbyggt badkar med dusch och glasvägg. Trivsam hall med avhängning och ytterligare en stor klädkammare. Förrådet om ca 4-5 kvm är beläget i källaren.

Området

Birkastan erbjuder ett bra och stort utbud av restauranger, caféer och butiker. Härliga promenadstråk och joggingspår längs med Karlbergskanalen och mot Pampas Marina. Ett stenkast från porten ligger även Vasaparken med grönområden och fotbollsplan/skridskobana. Kommunikationerna är utomordentligt bra med flertalet bussar och närhet till T-bana S:t Eriksplan och Karlbergs Pendeltågsstation. I direkt närhet går buss 42 till Karlaplan, buss 47 mot Djurgården och buss 3 och 4 stannar vid S:t Eriksplan.

Förening
Föreningen förvärvade fastigheten 2001 och upplåter 53 lägenheter med bostadsrätt och 1 lokal med bostadsrätt. Äkta förening som äger marken. Lägenhetsyta: 2 599 kvm. Krav för medlemskap: Privatperson. Juridisk person godkänns ej. Hissar: Totalt två stycken, en i varje trapphus. Uppvärmning: Fjärrvärme. Tvättstuga med tre tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel. Föreningen har avtal med Comhem avseende kabel-TV. Samtliga lägenheter har fiberbredband (100/100 mbit/s) från Ownit. Ett obligatoriskt bredbandstillägg tillkommer om 139 kr/mån och balkongtillägg 50 kr/mån ovanpå månadsavgiften. Möjlighet till IP-TV och Telefoni finns genom Ownit. Föreningen har fyra parkeringsplatser. Platserna kostar för närvarande 900 kronor per månad och alla är uthyrda. Sopskåp för hushållssopor (ej källsortering) och pappersåtervinning finns på framsidan av fastigheten.

Föreningens hemsida www.brfmajolica.se

Renoveringar
1996 Stambyte i kök och badrum
1996 Byte av elstigare
2001 Teknisk besiktning i samband med ombildningen
2002 Ventilationen åtgärdades
2003 Renoverades och målning av fönster
2005 Spolning av stammar
2006 Balkonger byggdes
2007 Byggnation undercentral för fjärrvärme
2009 Renovering av trapphus och entré
2011 Renovering av kungsbalkonger på framsida
2011 Ny värmekabel och timer på tak och i stuprännor
2012 Kompletterande arbeten på balkonger
2014 Spolning av stammar och avloppsbrunnar