Brf Sicklaön 10

Brf Sicklaön 10

Visa alla bilder

Under planering

Pre-sale

Öppen försäljning

Nära tillträde

Tillträtt

Nyproduktionsprojekt med 10 unika bostäder i naturnära Nackakvarter. Ritade av arkitekterna Jonas Hultman & Henrik Vogt. Uppförs av Innovation Properties. 2-5 rum och kök. Försäljning pågår. Anmäl intresse nedan.

Visning

Kontakta mäklaren för intresse och mer information

Karta

Brf Sicklaön 10

Kontaktuppgifter:

Johan Du Rietz

070-880 07 99 johan.durietz@alexanderwhite.se
Brf Sicklaön 10

Kontaktuppgifter:

Emelie Carlsson

070-873 22 74 emelie.carlsson@alexanderwhite.se

Gör en intresseanmälan

ARKITEKTUR

Visionen med Brf Sicklön 10 var att skapa ett modernt hus som sticker ut i mängden, men som ändå visar respekt för omgivningen och harmonierar med naturen.  Genom att ta inspiration från arkitekturen i omkringliggande villabebyggelse, och samtidigt addera en dos innovation, har arkitektkontoret Studio Hultman·Vogt lyckats skapa ett unikt bostadshus.

Området kring projektet kan stoltsera med en fantastisk variation av villor och hus från en rad olika tidsepoker. Genom att studera husformer, takvinklar, fasadgestaltningar och andra detaljer på dessa, har Henrik Vogt och Jonas Hultman från Studio Hultman-Vagt samlat på sig inspiration som legat till grund för utformningen av Brf Sicklaön 10.

Resultatet är en byggnad, som i både uttryck och volym, känns som en stor villa istället för ett flerbostadshus. Den direkta kontakten med naturen spär på villakänslan och det finns många subtila referenser till andra hus i området. Tack vare det passar byggnaden in i områdets historiska karaktär och visar respekt för både omgivande bebyggelse och natur.

Brf Sicklaön 10 är, trots sin historiska och platsspecifika koppling, ett modernt bostadshus som andas nyskapande och samtida arkitektur. Med nutida och taktila material har man lyckats skapa ett hus som känns lika delar exklusivt som hänsynsfullt och hållbart.

OMRÅDE

På en naturtomt, mitt i villakvarter, planeras Brf Sicklaön 10 ta form. Här bor man med närhet till både generösa grönområden och innerstan.

Birka, som området idag kallas, är ett av Nacka kommuns äldsta villaområden och de första husen färdigställdes redan på 1880-talet.

Området Birka har ett unikt läge mitt emellan Svindersviken och Järla Sjö. Detta gör att boende i området kan njuta av närheten till vackra naturmiljöer som inbjuder till både avkoppling och motionsmöjligheter. Här kan man promenera i orörd skogsmark, bada från de populära bryggorna invid Järla Sjö eller åka skridskor och skidor på Svindersviken under vintern.

Trots det naturnära läget finns alla moderna bekvämligheter inom räckvidd. I närheten av Brf Sicklaön 10 finns förskolor, skolor och gymnasium. Närbelägna Sickla Köpkvarter och Nacka Forum erbjuder dessutom ett stort utbud av service, butiker och restauranger. Kommunikationerna till innerstan samt övriga delar av Nacka är goda då man på kort avstånd når både Saltsjöbanan och flertalet busslinjer.