Norrmalm

Dalagatan 8, 4tr

Visa alla bilder

Välplanerad tvåa med högt läge, balkong i sydväst och fungerande öppen spis. Här bor du ett stenkast ifrån både Vasaparken, Tegnérlunden och Odenplan. All tänkbar service finns runt husknuten med gym, mataffärer, kommunikation, restauranger och det tar dig bara några minuter att gå till Arlanda Express. Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information samt vid önskemål om privat visning.

Rum & Storlek

2 / 51 m2

Pris

4 695 000 kr

Avgift

2 661 kr / mån

Våning

4

Hiss

Ja

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Karta

Planlösning

floor-plan
Dalagatan 8, 4tr

Kontaktuppgifter:

Kristina Lissheim

070-747 11 21 kristina.lissheim@alexanderwhite.se

Interiör

Hall
Välkomnande och trevlig hall med gråmålade väggar och tidstypisk hatthylla för avhängning av ytterkläder. Här finns också plats för extra förvaringsmöbel om så önskas. På golvet ligger vackert trägolv i fiskbensmönster.

Badrum
Från hallen når man bostadens trevliga helkaklade badrum utrustat med dusch, wc, kommod med överskåp med spegel samt ytterligare ett överskåp för förvaring vid wc. I badrummet finns även toppmatad tvättmaskin. 

Kök
Det härliga köket är hemmets hjärta. Det är ett mysigt och mycket trevligt rum med fungerande öppen spis. Köket har vita släta luckor och gott om förvaringsmöjligheter. Bänkskiva i laminat med ovan stänkskydd i trevligt kakel, goda arbetsytor. Övriga väggar är målade i en ljus kulör och på golvet ligger vacker fiskbensparkett. Köket är utrustat med induktionsspis, ugn och ovan fläkt. Det finns även en diskmaskin i rostfritt samt kombinerad kyl och frys. Här finns även inbyggt skåp som kan disponeras som städskåp och för övrig förvaring.

Vardagsrum
Från köket nås vardagsrummet genom vackra glasade pardörrar med spröjs. Rummets väggar är ljust målade och på golvet ligger vacker fiskbensparkett. Detta rum möbleras med lätthet där både soffa, tillhörande soffbord, tv-möbel etc. ryms. Från detta rum nås balkongen i sydväst med solläge i stort sett hela dagen.

Balkong
Dubbla dörrar tar dig också ut till lägenhetens balkong som är i tjusigt original med smidesräcke och ligger i soligt läge med utsikt över Dalagatan. 

Sovrum
Sovrummet är ett ljust och tyst rum mot innergård. Väggarna i sovrummet är i sober färg och på golvet ligger trevligt furugolv i samma mörka bets som i övriga lägenheten. I sovrummet ryms en dubbelsäng upp till 180 cm bred med sänggavel samt garderob med dubbeldörrar för förvaring av kläder.

Övrigt
Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 10 kvm (ej uppmätt).

Säljaren berättar

För att vara 51 m2 anser vi den vara extremt välplanerad. Vi föll för den redan när vi såg annonsen just pga planlösningen, våningen (4e), solig balkong (sydväst), öppenspis (fungerande), pardörrar, tvättmaskin, diskmaskin, induktionshäll. När vi väl fick se lägenheten på visningen bekräftades vår känsla och vi minns speciellt hur den vackra fiskbensparketten fick valet att kännas ännu mer självklart. 

Innan vi flyttade in visste vi inte hur bra läge Dalagatan 8 faktiskt var. Väldigt snabbt inser man att uttrycket ”gå ned på stan” egentligen handlar om att ta på sig skorna och gå ut ur porten. Du behöver inte gå långt för att handla mat, nästan tvärs över gatan ligger Ica sabbatsberg och Melanders fisk. Några personliga favoritställen som ligger inom ett stenkast är Tegnérlunden och restaurangstråket som ligger längst Tegnérgatan, Vasaparken med Musslan, Wasahof och Tennstopet och dess vackra uteserveringar i kvällssolen. Närheten till Rörstrandsgatan, Odenplan och det stora utbudet där. Precis över Norra Barnhusbron har vi Kungsholmen-runt-slingan på 1 mil, en stor Ica Kvantum, Sats och Systembolaget. Ned mot Norra Bantorget har vi Supper Gården, ytterligare ett systembolag (Vasagatan), La Neta (autentiska tacos) och Hötorgshallen med allt som kan önskas rent kulinariskt. Arlanda Express och SJ tågen ligger även de inom fem minuters avstånd vilket möjliggör för den resande att lämna dörren 30 min innan boarding eller potentiell loungefrukost.

Förening

Bostadsrättsföreningen Berget 9 registrerades 1993 och förvärvade fastigheten Berget 9 samma år. Nuvarande stadgar registrerades 2017-04-28 hos Bolagsverket. Föreningen är ett s.k. privatbostadsföretag enligt inkomstskattelagen (1999:1229) och utgör därmed en äkta bostadsrättsförening. Föreningen innehar marken med äganderätt. Föreningen upplåter 33 lägenheter med bostadsrätt. Huset ritades av arkitekten Josef Östlihn och fastigheten Berget 9 bebyggdes 1929 och består av 1 flerbostadshus. Byggnadens totalyta samt lägenhetsyta är enligt taxeringsbeskedet 1 509 kvm.

Lägenhetsförteckning: 22st 1rok 9st 2rok 1st 3rok 1st 5rok

Föreningens ekonomi:
De långfristiga skulderna är knappt 5 100 000 kr, vilket ger lån per kvm: cirka 3 366 kr. Årsavvgift/kvm ca 621 kr. Föreningens lån är för närvarande amorteringsfria. Årsavgifterna planeras vara oförändrade närmaste året.

Fastighet

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2019 och 2030. Inga större underhåll är planerade de närmaste åren. Medel reserveras årligen till det planerade underhållet.

Renoveringar – Utförda och planerade

2019 Energideklaration, OVK-besiktning, Målning av återstående delar av

2015 Hiss modernisering. Ny entréport. Byte av expansionskärl. Upprustning av innergård.

2014 Stamspolning. Vissa plåtåtgärder på tak och stuprör.

2013 Viss fasadrenovering samt höjning av balkongräcken. Nya lampor på entréplan. Vissa åtgärder på tak.

2012/2013 Renovering av fönster.

2010 Visst plåtarbete. Målning av trapphus.

2008 Byte el-stigar.

2000 Stambyte kök

1998 Stambyte badrum/WC

1993 Omläggning tak