Vasastan

Döbelnsgatan 69A

Visa alla bilder

Var ska jag börja? Sekelskiftesvåningen belägen på Döbelnsgatans mest attraktiva läge formligen svämmar över av bevarade originalattribut. En helt oblyg kakelugn, originalstuckaturer, en takhöjd utöver det vanliga och en skuldfri förening – det är bara några utvalda fördelar som denna bostad erbjuder. Som mäklare hade jag velat snöa in på föreningens siffror och positiva resultat men kanske att den stora balkongen i sydvästläge mot föreningens tysta innergård tilltalar än mer. Ni är välkomna att se själva vilken av alla fördelar som kommer bli just er favorit!

Rum & Storlek

3 / 102 m2

Pris

-

Avgift

3 652 / mån

Våning

2

Hiss

Ja

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Karta

Planlösning

floor-plan floor-plan
Döbelnsgatan 69A

Kontaktuppgifter:

Lisa Ode

073-543 03 24 lisa.ode@alexanderwhite.se
Döbelnsgatan 69A

Kontaktuppgifter:

Valerie Petrova

valerie.petrova@alexanderwhite.se

Interiör

Takhöjd om 3,23 meter, T-postfönster med djupa nischer, genomgående fiskbensparkett, takrosetter, stuckatur och höga pardörrar. Visst är det fantastiskt när byggårets charm genomsyrar bostaden! När du ska lämna lägenheten och köpa kaffe på Espresso House, mjölk på Ica, ta ett gympass på SATS eller en spontanmiddag på Den gamle och Havet behöver du inte fundera så mycket. Området erbjuder ett stort utbud av det mesta och allt ovan finns inom endast två minuters promenad.

Vi börjar utomhus på balkongen i sydvästligt läge som vetter mot föreningens lugna innergård. Här kan du njuta av sol mest hela dagen då solläget är det absolut mest fördelaktiga.

Kök
Väl inne i lägenheten kommer vi till bostadens kök. Ett nyligen renoverat kök med mycket arbetsytor och full maskinell utrustning i form av bland annat både vinkyl, grill och kyl/frys med ismaskin. Detta disponeras idag som ett rymligt och luftigt kök men för den som önskar går det att skapa ett till rum precis här – en möjlig fyra helt enkelt! Arbetsytorna består av sten och stänkskydden av vitt kakel. Vitmålade väggar och ekparkett på golv. Här finns också matplats för 8 personer.

Vardagsrum
Inne i själva rummet strömmar ljuset in genom de parallella fönsterpartierna till  rummets fiskbensparkett, kakelugn, stuckatur, platsbyggda bokhylla och takrosett. Pluspoäng för tjusiga pardörrar mot intilliggande rum. Rejält med plats för både en stor soffgrupp och fåtöljer.

Arbetsrum/Sovrum
Även i intilliggande vardags- och arbetsrum ligger fiskbensparkett. Stuckatur, takrosett och spanjoletter på fönstret är andra vackra detaljer. Detta disponeras idag som just ett avskilt arbetsrum men detta skulle göra sig lika gott som ett master bedroom med en rymlig walk-in closet i direkt anslutning. Väggarna har blivit klädda i en lugn grön nyans och ägarna har även placerat en stor garderob längst med ena väggen.

Sovrum
Sovrummet ligger i sydvästligt läge, beläget med fönster mot innergården, vilket gör att rummet blir precis så tyst som ett sovrum ska vara. Här ryms med råge en dubbelsäng och intilliggande sidobord. En djup garderobsvägg skapar optimal förvaring och på golvet ligger lägenhetens genomgående ekparkett. Väggarna i detta rum har fått sovrummens självklara färg – blå.

Badrum
Badrummet är stilrent renoverat med dubbla takduschar, bred kommod, handdukstork och golvvärme. Vitt kakel och beige klinker känns både fräscht och klassiskt. För den som inte räds renoveringsprojekt så finns här all möjlighet att skapa ett större badrum. Se den alternativa planlösningen för inspiration.

Hall
Via dubbla dörrar i äldre stil träder vi in tamburen med hatthylla och avhängning direkt till vänster. Hallen är generellt ett underskattat rum men det är också det första vi ser. Välkomnas hem av det fantastiskt schacksrutiga klinker som sätter bostadens känsla från första anblicken. Eftersom bostaden inte gjort oss besvikna hittills så finns såklart även här möjlighet att skapa en gäst-WC då föreningens ena stam går här.

Förening

BRF Heimdal nr 4 är den skuldfria föreningen belägen på Döbelnsgatan 69, 69A och Markvardsgatan 10 i Stockholm.
Bostadsrättsföreningen bildades 1919 och äger marken. Föreningen är en äkta bostadsförening och accepterar inte juridisk person som medlem. 

Antal bostadsrätter, hyreslägenheter, lokaler
Huset består av 3 386 kvm bostadsarea fördelat på 33 lägenheter med bostadsrätt och en lägenhet samt en lokal med hyresrätt, där 60 kvm avser lokalyta.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift
Överlåtelseavgift på 1 190 kr och eventuell pantsättningsavgift på 476 kr betalas av köparen.

Årsavgift
Betalas månadsvis i förskott. I avgiften ingår värme, VA, kabel-tv (basutbud) och bredband 100 mbit/s. Det finns ingen beslutad avgiftsförändring. 

Andelstal i förening
3,18721 %

Storlek
Lägenheten är 102 kvm enligt föreningens information.

Lån
0 kronor/kvm

Kabel-TV och bredband
Comhem / Ownit

Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd.

Parkering
Boendeparkering Stockholm stad. Taxa 3. 

Gemensamma utrymmen
– Gemensam innergård
– Tvättstuga
– Barnvagnsrum
– Cykelrum

Energideklaration
129 kWh/m² och år

Byggnadsstatus
2020 – Stambyte källare
2020 – Utökad bredbandshastighet
2016 – Bitvis målning taket
2014 – Ytterfönster byttes mot energiglas
2015 – Byte till fjärrvärme
2010 – Totalrenovering trapphus
2003 – Omputsning av gårdsfasad
1998 – 2017 – Balkonger mot gård
1988 – Fasadrenovering mot gata

Kommande renoveringar
2021 Spolning av vertikala köksstammar
2021 Översyn och bitvis målning av tak