Norrmalm

Drottninggatan 73A

Visa alla bilder

Extrainsatt visning sön 3/11 kl 12.30!
I vacker sekelskiftesfastighet på attraktiv adress finner ni denna tvårummare med endast 1014 kr i avgift! Lägenheten har högt i tak, bevarad stuckatur och fantastiska fönsterpartier - detta i en stabil förening med god ekonomi. Välkomna på visning!

Rum & Storlek

2 / 57 m2

Pris

5 295 000 kr

Avgift

1 014 kr / mån

Våning

3

Hiss

Ja

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Karta

Drottninggatan 73A

Kontaktuppgifter:

Lisa Ode

073-543 03 24 lisa.ode@alexanderwhite.se

FASTIGHET

Bostadsrättsföreningen Barnhuset 5 äger fastigheten Barnhuset 5 som uppfördes 1886. Huset har byggts om 1935 då bl.a gårdsflygel revs, lägenheterna delades upp, centralvärme och badrum installerades samt hiss (från 1908) moderniserades. En genomgripande renovering och ombyggnation av huset har vidare skett under åren 2003-2004 i samband med att vinden uppläts med bostadsrätt varvid 3 bostadslägenheter tillskapades. Tvättstuga samt lägenhetsförråd flyttades till källaren samtidigt som hissen förlängdes en våning. 

Renoveringar 

2018 Renovering och målning av trapphus
2014 Byte av termostater på samtliga radiatorer och injustering värmesystem. Fönsterkarmar och fönsterbågar i fönster mot gården renoverades samt innerglas bytts mot energiglas. Grönmålade takytor som målats där plåt ej bytts. 
OVK besiktning
2013
Installation av bredbandsnät och uttag till samtliga lägenheter. Underhållsspolning av avloppsstammar. Byte av radiatorventiler. 
2012 Fönster till källarlokaler målades om
2011 Trapphusfönster renoveras
2007 Balkonger mot gården byggdes
2006 Fönsterkarmar och fönsterbågar i fönster mot gatan renoverades
2004 Byte av elstigar samt vatten – och avloppsstammar i kök och badrum

Förening

Föreningen bildades 1999 och förvärvade lägenheten 2002. BRF Barnhuset 5 är en äkta bostadsrättsförening. Den upplåter 33 bostadsrätter samt en lägenhet med hyresrätt. Vidare upplåts 5 lokaler i markplanet som ägs av föreningen och ger goda inkomster. Kabel-TV och och bredband (100Mbit) ingår i avgiften. Inga avgiftshöjningar är planerade. Juridisk person godkäns ej som medlem. 

Interiör

I vacker sekelskiftesfastighet på attraktiv adress finner ni denna tvårummare med endast 1014 kr i avgift! Lägenheten har högt i tak, bevarad stuckatur och fantastiska fönsterpartier – detta i en stabil förening med god ekonomi. 

Idag disponeras lägenheten enligt följande: 
Vardagsrum
Genomgående originaldetaljer,  vacker stuckatur, fiskbensparkett och fyra fönster med spröjs. Plats för både soffgrupp och matplats. Vitmålade väggar.
Sovrum
Tiljor i ek på golv och vitmålade väggar.  Dubbelfönster med spröjs och bevarade originaldetaljer även här. Plats för dubbelsäng och gott om plats till förvaring.
Kök
Matta skåpsluckor och mosaik ovanför arbetsbänk i rött. Gasspis med ugn, kyl och frys samt gott om inbyggda höga skåp för förvaring.  Tiljor på golv och vitmålade väggar.  Spröjsade dubbelfönster.
Badrum
Mörkt klinker på golv och vitt kakel på väggarna. Väggfast handdukstork och badkar.
Hall
Tiljor på golv, och vitmålade väggar. Fyra höga inbyggda garderober för förvaring.