Märsta

Steninge slottsby

Visa alla bilder

Välplanerad och inbjudande fyra med härlig balkong i sydväst. Perfekt läge närmast slottet och Stenladan i Steninge slottsby. Sällskapsrum med franska dörrar. Sällskapsrummet har öppen planlösning mot det exklusiva köket. Tre bra sovrum och även de med franska dörrar. Stort påkostat badrum med badkar och dusch samt dubbla handfat och tvättpelare. Separat gäst wc Besök projekthemsidan www.florasteninge.se för mer information och aktuellt utbud. Bilderna är generella för projektet och visar exempel på utförande. Tillträde mitten av 2022.

Se hela utbudet av bostäder

Rum & Storlek

4 / 111 m2

Pris

5 450 000 kr

Avgift

4 659 kr / mån

Visning

Kontakta mäklaren för mer information om visning.

Steninge slottsby

Kontaktuppgifter:

Håkan Lundquist

070-818 18 14 hakan.lundquist@alexanderwhite.se

 Flora Steninge – läge för att trivas

Upgrade Living och arkitekt Peter Hallén har skapat något verkligt unikt med de 33 lägenheterna som upplåts med bostadsrätt i Flora Steninge. Man har kombinerat det bästa från klassisk arkitektur, bullerbykänsla, tidstypiska färger och former samt bekvämligheter och miljömedvetenhet. Rörvikshus som bygger Flora Steninge är en personlig hustillverkare mitt i Småland med fokus på svensktillverkade arkitektritade hus. De har starka hantverkstraditioner och stor erfarenhet av att bygga personliga och förstklassiga hem.

Bostäderna – 2-5 rok om 75 till 134 kvm – genomsyras av en mycket hög standard med exklusiva materialval såsom, Gaggenau, Dornbracht och Buster & Punch i samklang med väl genomtänkta planlösningar. På nedre plan disponerar lägenheterna marken utanför samtliga franska fönsterdörrar samt har en uteplats i golvplanet under tak på 14 m2. På övre plan har samtliga lägenheter altaner på 14. På vinden har lägenheterna takterrasser på 6 m2 vardera och den större har två. För att öka upplevelsen mellan ute och inne har alla lägenheter härliga franska dörrar förutom vindslägenheterna som har generösa takkupor med stora öppningsbara fönsterpartier.

Resultatet är ett boende med fantastisk livskvalitet och trivsel. Ett boende som bara blir vackrare med tiden.

Husens omgivande trädgårdar skapas i Linnés anda och samtliga parkeringsplatser omsluts av pergolor för klätterväxter.

Flora Steninge byggs från grunden med värderingar som långsiktighet, hållbarhet och harmoni med naturen. Det är den vackra platsen väl värd.

Steninge Slottsby – en ny by växer fram

Nu förvandlas den vackra steningemiljön till Steninge Slottsby. Snart kommer här att finnas bostäder, förskola och skola, vårdboende, livsmedelsbutik, stall och båthamn samt det mesta som krävs för en aktiv, natur- och kulturorienterad fritid.

En ny, vacker torgpark skapas i anslutning till själva stenladan som får ett utvecklat innehåll inom mat, trädgård och form. Logen intill stenladan ska renoveras och rymma verksamheter som ger plats för hotell, event, restaurang, konferenser, konserter mm.

Steninge kommer att ge plats åt över 700 bostäder belägna norr om slottet. Hela området får namnet Steninge Slottsby och Flora Steninge ligger på första parkett närmast slottet och vattnet.

Allt detta görs med stor omsorg om både den vackra slottsmiljön och den unika naturen.

Floras tre huskroppar ligger i Tun 1 med bästa läge på en sluttning ned mot stenladan, slottet och Mälaren.

Fritid och hälsa är i fokus i Steninge Slottsby. Det kommer att finnas ridanläggning, marina och fina möjligheter till närodling och lokal produktion, upplysta löpspår och utegym. Vid byns nya torg och den gamla stenladan utvecklas det befintliga utbudet. Här blir det flera härliga butiker inom mat, trädgård, design, kafé och restaurang med mycket närodlat och ekologiskt på menyn.