Södermalm

Folkungagatan 142, VINDSVÅNING

Visa alla bilder

Storslaget är bara förnamnet! Oavsett om du vill flytta rätt in eller hellre vill skapa ditt egna drömboende så har du otroliga åtta meter i takhöjd att jobba med. Bjälkar som ligger synliga från både tak och väggar, änglatrappor i varje rum och speglade fönsternischer i sten gör denna bostad till en av Södermalms mest unika vindsvåningar. Snedtaken är branta och gör lägenheten ovanligt lättmöblerad då hela golvytan kommer till användning medan man fortfarande får de vackra attributen av en vindsetage i en fastighet med över 100 år på nacken. Föreningens lån ligger på ynka 457 kr per kvm och den låga avgiften speglar föreningens välskötta ekonomi. Välkommen att kontakta mäklaren för mer information!

Rum & Storlek

5 / 179 m2

Biarea

15 m2

Pris

18 500 000 kr

Avgift

3 589 kr / mån

Våning

6+7

Hiss

Ja

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Karta

Planlösning

floor-plan floor-plan
Folkungagatan 142, VINDSVÅNING

Kontaktuppgifter:

Lisa Ode

073-543 03 24 lisa.ode@alexanderwhite.se

Interiör

Om du vill bo avskilt men samtidigt centralt så har östra Sofia det perfekta läget med endast någon minuts promenad till Stockholms kanske mest berömda utsiktsplats, Fjällgatan. Om du istället sätter färd i andra riktningen kommer du till hjärtat av SoFo som erbjuder allt från second hand-butiker och krogar till kulturliv och gallerier – det bästa av två världar helt enkelt. Mitt i allt detta får du bo i en fastighet med över hundra år på nacken. För den långsiktige kommer här även Stockholms nya tunnelbanestation att uppföras ca 100 meter från bostaden vilket historiskt talar för en god värdeökning. Våningen är arkitektritad och den rustika känslan med utomhusputs på väggar och mörka takbjälkar går i absolut samklang med de genomgående exklusiva materialvalen där Gaggenau är huvudrollsinnehavare i köket. Oavsett från vilket fönster du tittar bjuder utsikten på milsvid fri vy där du kan njuta av både kyrktorn och takåsar.

Hall
Genom dörren möts du av ett bambugolv. Garderober för avhängning direkt till vänster. Spotlights i tak och vita väggar.

Vardagsrum 1
Utomhusputs på väggar och tre fönster i gavelläge ger vackert ljusinsläpp. Här får du åtta meter i takhöjd och vackra vinklar och nivåer utan att det stör möblemangsytan. En eldstad med kamin intill rummets vackra änglatrappa ger rummet en ovanlig karaktär. Infällda högtalare i snedtaket och inbyggd projektorduk i den platsbyggda bokhyllan. 

Vardagsrum 2
Vardagsrum, FIFA-hörna, arbetsplats eller ett mysigt sovrums-kryp in. Oavsett vad vi väljer att kalla rummet finns här möjligheter att använda ytan, som ligger i anslutning till köksdelen, till nästan vad som helst. 

Kök
En våning upp ligger det arkitektritade köket från italienska Binova som får ljusinsläpp från alla möjliga håll. Här skapas ett fantastiskt ljus tack vare kupor, takfönster och terrass. Köket rymmer en stor köksö och en ordentlig matplats med utgång till terrass. Köksluckorna är i mörkbetsad ek och arbetsytorna i ljus kompositsten. Alla vitvaror är från Gaggenau och den infällda belysningen är från populära Flux. 

Sovrum 1
Våningens master ligger i direktanslutning med det största badrummet med både jacuzzi, dubbelhandfat och bastu. Sovrummet har både tak- och golvfönster, platsbyggda garderober och spotlights i tak. 

Sovrum 2
God takhöjd och plats för både dubbelsäng, extra garderober och arbetsbänk. Vackra änglatrappor och synliga bjälkar återfinns även här. 

Sovrum 3
Detta sovrum rymmer också en dubbelsäng, en garderobsvägg och ytterligare arbetshörna. Spotlights i taket och ett vackert spröjsat fönster med vacker utsikt helt utan insyn. 

Badrum 1
Som ovan nämnt ligger detta badrum i anslutning till master. Dubbelhandfat i ett stycke, änglatrappor, dusch, bastu, jacuzzi och separat WC – det är ett ovanligt rymligt badrum och känns precis så lyxigt som ett badrum ska göra.

Badrum 2
På nedre plan, intill sovrum 2, ligger våningens andra badrum. Förutom dusch, WC och handfat så finns här även en tvättpelare. 

WC
På övre plan, vid köksdelen, ligger en gäst-WC. Innanför toaletten finns även ett stort förvaringsutrymme. 

Terrass
Milsvid utsikt över Nacka och takåsar. Denna terrass ligger högre upp än alla grannfastigheters vilket gör att insynen är helt obefintlig. 

Förening

BF Fyrtornet u.p.a är den stabila föreningen belägen på Folkungagatan 142 och Erstagatan 7  i Stockholm.
Bostadsföreningen bildades 1926 och äger marken. Föreningen är en äkta bostadsförening och accepterar inte juridisk person som medlem. 

Antal bostadsrätter, hyreslägenheter, lokaler
Huset består av 3 542 kvm totalarea varav 3 156 kvm utgör lägenhetsyta och 386 kvm utgör lokalyta. Detta är fördelat på 41 lägenheter med bostadsrätt och fem lokaler upplåtna med hyresrätt. 

Överlåtelse- och pantsättningsavgift
Överlåtelseavgift på 1 190 kr och eventuell pantsättningsavgift på 476  kr betalas av köparen.

Årsavgift
Betalas månadsvis i förskott. I avgiften ingår värme, VA och kabel-tv (basutbud) och bredband. Det finns ingen beslutad avgiftsförändring. 

Andelstal i förening
4,09098 %

Storlek
Lägenheten är 179 kvm boarea och 15 kvm biarea enligt faktisk uppmätning.

Lån
457 kronor/kvm

Kabel-TV och bredband
Comhem / Ownit 500-1000 Mbit/S

Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 9 kvm.

Parkering
Boendeparkering Stockholm stad. Taxa 3. 

Gemensamma utrymmen
– Gemensam innergård
– Tvättstuga i husets källare 
– Soprum
– Cykelrum i källaren samt cykelställ på gården

Energideklaration
120 kWh/m² och år

Byggnadsstatus
2021 – Hissrenovering
2017 – Takrenovering mot gård
2017 – Nya tvättmaskiner i tvättstuga
2016 – Spolning av stammar
2015 – Fönsterrenovering mot gata
2011 – Fönsterrenovering mot gård
2010 – Spolning av stammar
2010 – Renovering av trapphus
1998 – Fasadrenovering
1990 – VA-stammar och elstigar

Kommande renoveringar
2022 – Byte lägenhetsdörrar
2024 – OVK