Vasastan

Frejgatan 51

Visa alla bilder

Välkommen till denna ytterst välplanerade och sociala 1.5:a som idag disponeras som en 2:a i hjärtat av Vasastan. Lägenheten badar i naturligt ljus tack vare den öppna planlösningen och stora, spröjsade fönster. Generös takhöjd, genomgående vackra, välbevarade trägolv och ljusa ytskikt. Påkostat badrum i Carraramarmor. Här bor man granne med lummiga oasen Vanadislunden som är en av Stockholms största parker. Här ligger, förutom Vanadisbadet som är ett mycket uppskattat utomhusbad även den vackra Stefanskyrkan.

Rum & Storlek

2 / 50.5 m2

Pris

4 200 000 kr

Avgift

2 078 kr / mån

Våning

5

Hiss

Ja

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Karta

Planlösning

floor-plan floor-plan
Frejgatan 51

Kontaktuppgifter:

Julia Hagnäs

072-857 98 96 julia.hagnas@alexanderwhite.se

Interiör

HALL
Välkomnande hall med vackert och vitmålat trägolv. Säkerhetsdörren bidrar till ett tyst och tryggt boende. Gott om utrymme för ytterkläder och bra förvaring i inbyggd garderob med hyllplan.

BADRUM
Påkostat badrum med lyxig Carraramarmor på både väggar och golv. Badrummet är utrustat med handdukstork, WC, handfat, spegel, hyllor, spotlights och rymlig dusch.

VARDAGSRUM
Ljust och socialt tack vare den öppna lösningen mot köket som möjliggör större middagar och umgänge. Vackert fönster med djupa fönsternischer och spröjs ger ett härligt ljusinsläpp och rymd. Inbjudande och lättmöblerat rum med vitt trägolv och ljusa väggar.

KÖK
Generöst och trevligt kök med bevarat serveringsskåp och vackert fönster med utsikt över takåsar. Gott om förvaring bakom vita luckor, grått kakel ovan bänkskiva i trä. Köket är utrustat med gasspis, spisfläkt. kyl/frys, ugn och diskmaskin. Här finns gott om plats för stort matbord.

SOVRUM
Charmig sovalkov med känslan av ett riktigt sovrum. Smart garderobsvägg bakom speglade skjutdörrar. Plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang. 

Vill man få en ”riktig” 2:a kan man med enkelhet sätta upp en vägg mellan kök och vardagsrum för att få ett sovrum med fönster. 

Förening

Brf Nejlikan nr. 31 & 33 är en äkta bostadsrättsförening som äger fastigheten med adresserna Sveavägen 87-89, 93-99 och Frejgatan 51-53 i Stockholm, bara några hundra meter från Odenplan.
Föreningen består av 169 lägenheter med bostadsrätt, 3 lokaler med hyresrätt och ett garage med ca. 20 platser och 2 MC-platser.
Föreningen bildades 1926, samma år som fastigheten byggdes. Föreningens hus ritades av den välkände arkitekten Sven Wallander. Inflyttning skedde 1926.

UTFÖRDA RENOVERINGAR
1980 – Stambyte i kök och badrum.
1991 – Elstigare, fasad, tak, trapphus, tvättstugor, 14 vindslägenheter byggdes samt hissar installerades i samtliga trapphus.
2007/ 2008 – Fönstermålning.
2009 – Innergårdarna renoverades.
2011 – Stamspolning och totalrenovering av tvättstugor där maskiner såväl som ytskikt byttes.
2014 – Säkerhetsdörrar installerades. Trapphusrenovering.
2016 – Ytskiktsrenovering samt kontroll och åtgärd av avloppstammar i källaren på Frejgatan 51-53.
2016/ 2017 – OVK besiktning utfördes med godkänt resultat.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Föreningen har en gemensam gård med sittgrupp, grill, blommor och rabatter. Cykelställ finns på gården.
Föreningens medlemmar har tillgång till en övernattningslägenhet på Sveavägen 87.
I föreningen finns 3 st. tvättstugor.

KABEL-TV/ BREDBAND
Kabel-TV levereras av Telenor/ ComHem. Basutbudet ingår i avgiften.
Bredband levereras av Bredbandsbolaget.

GARAGE
Föreningen har ca. 20 garageplatser till en kostnad om 1300 kr./mån./ plats och 2 MC-platser till en kostnad om 850 kr./mån./ plats. För närvarande kö som administreras av föreningen. 
Boendeparkering på gatan kan ansökas via Gatu-och Fastighetskontoret (www.gfk.stockholm.se) för den som är mantalsskriven i stadsdelen.

Föreningen har en bra ekonomi och en belåning/ kvm. ca. 1943 kr./kvm. I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar.

Delat ägande godkänns, minsta ägarandel är 10%.

Juridisk person accepteras ej som medlem i föreningen. 

Medlemskap i föreningen beviljas endast efter betalning av överlåtelseavgiften.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om ca. 1163 kr.samt en pantsättningsavgift om ca. 465 kr. som debiteras köparen.

Till lägenheten hör ett källarförråd om ca. 3 kvm. omgärdat av hönsnät i full takhöjd.

 

Besök gärna föreningens hemsida för mer information: www.brfnejlikan3133.se