Underhand

Kungsholmen

Fridhemsgatan 62

Underhand

Visa alla bilder

Välplanerad vindslägenhet med terrass i sydost och öppen spis intill Kungsholms Strand och Västermalmsgallerian. Här njuter du av en fantastisk bostad i fastighet från 1884 som stoltserar med sitt höga och fria läge och imponerande utsikt mot Vasastan. Den är genomgående och har ett härligt ljusflöde med fönster i två väderstreck samt typiska detaljer för vindslägenhet såsom högt i tak och takbjälkar. Bostaden disponeras med två sovrum, ett badrum med tvättmaskin och torktumlare samt kök i öppen planlösning mot vardagsrum med plats för stort matbord. Mycket gott om förvaring bla genom två klädkammare och ett förråd. Terrassen rymmer möbelgrupp, grillmöjligheter och planteringar för dig som har gröna fingrar. I övrigt är bostaden mycket tyst och i princip insynsfri. Välskött förening med låg belåning som äger marken och har låga avgifter.

Rum & Storlek

3 / 86 m2

Biarea

10 m2

Pris

-

Avgift

3 687 kr / mån

Våning

5

Hiss

Ja

Visning

Privat visning enligt överenskommelse.

Karta

Planlösning

floor-plan
Fridhemsgatan 62

Kontaktuppgifter:

Kristina Lissheim

070-747 11 21 kristina.lissheim@alexanderwhite.se

Interiör

Entré
Via hiss direkt upp till våningsplan 5 nås bostaden. Hall med plats för avhängning samt klädkammare. Genomgående vita väggar och mörkbetsat golv.  

Vardagsrum
Efter hallen öppnar sig hela lägenheten upp med härlig takhöjd och synliga takbjälkar. Rymligt och ljust vardagsrum med gott om plats för både soffgrupp och stort matbord. 

Förråd
I anslutning till vardagsrummet finns ett rymligt förråd.

Terrass
Från vardagsrummet når man den trevliga terrassen i sydost mot lugn innergård. Sommartid är det sol här från morgon till sen eftermiddag. Utsikt över takåsarna bort mot Vasastan och här kan du njuta av umgänge med vänner och härliga grillkvällar. Eldriven markis samt infravärme förlänger säsongen. 

Kök
I öppen planlösning med vardagsrummet ligger det trevliga och stilrena köket. Köket är från Ballingslöv och renoverades 2017 med gråa luckor och bänkskiva i tålig kvartskomposit. Här finns gott om både arbetsytor och förvaring. Köket är utrustat med induktionshäll, diskmaskin, varmluftsugn, micro (alla från Smeg) samt kyl och grus i fullhöjd (Siemens) och vinkyl (mQuvée). I köket finns även en mindre köksö som kan agera matbord för två till tre personer, extra arbetsyta och förvaring. 

Master Bedroom 
Mysigt sovrum med synliga takbjälkar och snedtak med gott om plats för dubbelsäng samt övrig önskvärd möblering. Heltäckningsmatta på golvet och blåmålade väggar. För förvaring finns här en rymlig klädkammare. 

Sovrum
Det mindre sovrummet är perfekt som barnrum, gästrum eller arbetsrum. Här ligger en heltäckningsmatta på golvet och målade väggar i grön kulör. Platsbyggd inmålad garderob för förvaring. Även här synliga takbjälkar och snedtak. 

Badrum
Rymligt, helkaklat badrum med tvättpelare (tvättmaskin och torktumlare), stor duschhörna, handfat med kommod och spegelskåp, handduksvärmare samt wc och golvvärme. Tidigare fanns här även jacuzzi/badkar så det går att återställa om så önskas. 

Förening

Kättingen 6 är en äkta bostadsrättsförening (privatbostadsföretag). Med detta avses att minst 60% av föreningens verksamhet är kvalificerad, dvs hör samman med bostadslägenheterna. Föreningen bildades 1999.

Antal bostadsrätter, hyreslägenheter, lokaler
Det finns 25 lägenheter, alla upplåtna med bostadsrätt. Inom fastigheten finns en lokal som upplåts med hyresrätt, för närvarande till restaurang Vedugnen.

Mark
Föreningen äger marken.  

Överlåtelse- och pantsättningsavgift
Överlåtelseavgift är 2,5% av basbeloppet och betalas av köparen innan medlemskap godkännes. Pantsättningsavgift 1% av basbeloppet, betalas av pantsättaren.

Årsavgift
Betalas månadsvis i förskott. I avgiften ingår värme, VA. Det finns ingen beslutad avgiftsförändring (kontrollerad med styrelsen 19/1 2023.

Andelstal i förening

Storlek
Lägenheten är boa 86 kvm och bia 10 kvm enligt faktisk uppmätning (januari 2023). 

Lån
Lån per kvm bostadsrättsyta är 2 696 kr (enligt ÅR 2021)

Kabel-TV och bredband
För bredband finns FridhemsLAN, en förening bestående av föreningens hus och fem grannfastigheter har byggt ett lokalt nätverk i föreningens hus, äkta bredband, 1000 Mbit. Leverantör är Bahnhof och anslutningen ingår i månadsavgiften.

Kan juridisk person godkännas som köpare?
Nej.

Köpa för uthyrning eller delat ägande?
Föreningens stadgar medger inte köp för uthyrning, och vid delat ägande måste en majoritet innehas av boende i lägenheten. 

Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd.

Parkering
Gatuparkering på stadens mark (boendeparkering). Avgiftsbelagt enligt stadens tariff. Det finns garageplatser i närliggande fastigheter t ex i ”Fridhemsgaraget” som tillhör Brf Spiralen 08 – 653 53 81 (kan vara kö).

Gemensamma utrymmen
Fin innergård med grill och utemöbler
Cykelställ på gården
Ett förråd per lägenhet

Energideklaration

Byggnadsstatus

Avloppsstammar inklusive anslutningar till våtrum och kök är bytta runt 1968. Stammarna spolas med jämna mellanrum. Sedan 2011 pågår ett projekt med kontinuerlig stamrenovering vid badrumsrenovering, detta gör att sommaren 2021 är 52% av lägenheterna stambytta.
Gathusets fasad mot innergården renoverades och målades 2001. Fasad mot gatan målades 2003. 
Taken målades 2020.
Trapphusen har genomgått totalrenovering 2004. Utöver målning så byttes samtliga lägenhetsdörrar ut. Vi bytte även armatur. 
Fjärrvärme installerades i fastigheten 1999 samtliga radiatorer byttes ut vid detta tillfälle. 
Vindarna inreddes 2002. 
Hiss installerades 2001 i gathuset. 
Nya förråd med stålburar byggdes 2001. 
Bredband (LAN) installerades 2003 (entreprenör Bostream). Nuvarande bredband levereras av Bahnhof. 
Samtliga fönster kittades samt målades (utvändigt) sommaren 2006 
Ny belysning på innergården 2005. 
Samtliga källardörrar ersatta med ståldörrar 2005.
Förbättrad avrinning samt byte av brunn på innergården gjordes 2005.
Mekanisk frånluftsventilation installerades i halva gathuset (delen närmast Alströmergatan) 2005. Godkänd OVK 2021.
Balkonger är byggda in mot gården för de medlemmar som anmält intresse.
Bergvärme installerad 2017.
Spolning och filmning av avloppsstammar 2018
Ny energideklaration upprättad 2019
Tvätt av tak och takmålning 2019 OVK 2019
Byte av bredbandsleverantör 2020

För mer utförlig lista, se årsredovisningen. 

Kommande renoveringar
Inga större planerade renoveringar. 

@alexanderwhitesthlm

Ett av Sveriges ledande mäklarkonto på Instagram