Järla Sjö

Garverigränd 7

Visa alla bilder

Unikt boende i Oscar Properties, Läderfabriken. Bostaden karaktäriseras av en otrolig rymd och takhöjd om ca 4,3 meter, välvt tak och enorma fönster. Förstklassiga materialval med kök från Kvänum. Bostaden har idag 3,5 rum. Området är lugnt med badvänliga Järla Sjö ett stenkast från porten. Garage, gym, bio och hundspa i byggnaden.
Den lika vackra som välkända Läderfabriken uppfördes ursprungligen 1888 för Wideqvists Läder- och Remfabriksaktiebolag. Med stor respekt för originalbyggnaden och dess grundattribut förvandlade Oscar Properties tillsammans med några av landets främsta arkitekter år 2013 de gamla lokalerna till bostäder utöver det vanliga.

Rum & Storlek

3 / 86 m2

Biarea

14 m2

Pris

5 500 000 kr

Avgift

4 822 kr / mån

Våning

3 (entréplan)

Hiss

Ja

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Karta

Planlösning

floor-plan floor-plan
Garverigränd 7

Kontaktuppgifter:

Joe Hed

070-723 42 69 joe.hed@alexanderwhite.se

Redan i hallen slås man av att detta inte är en lägenhet som andra. Den dramatiska takhöjden på cirka 4,3 meter skapar i kombination med stora fönsterpartier en effektfull helhet av ljus och rymd. Lägenhetens interiör är lika smakfull och diskret som den är elegant. Här samsas svårslagen industrikänsla med lyx och kvalitet. Vardagsrummet och köket har en öppen planlösning och är lägenhetens hjärta. Lägenhetens kök är specialdesignat av Kvänum i stilrent utförande med exklusiva materialval av allra högsta kvalitet. Här finns naturlig plats för matdel vilket skapar en smidig övergång till vardagsrummet som rymmer både stor sittgrupp och övrig möblering. Vidare nås härifrån också bostadens funktionella loft och är perfekt som tv-rum eller gästrum. Lägenhetens två stora sovrum bjuder även dem på ett fantastiskt fönsterparti med fönster mot ljusgård och ut mot lummig gård. I båda sovrummen finns förvaringsmöjligheter.

Stor och rymlig hall med garderobsvägg och gott om plats för förvaring. Väggarna är vita på golvet ligger mörka oljade plank av ek som återfinns i hela lägenheten. Badrummet är en kombination av hexogonformat mattsvart klinker och vitt kakel med kontrasterande fog. Porslinet är en modern version av 20-talets rustikt eleganta badrum. En tonalitet och stil som matchar Läderfabrikens arkitektur perfekt. Rummet är lyxigt stort och inrett med badkar, golvvärme och handdukstork. I taket sitter spotlights. Redan när du står i hallen slås du av vardagsrummets fantastiska rymd med en takhöjd som når cirka 4,3 meter. Rummet som bjuder på underbart stora fönsterpartier som bidrar med ett obeskrivligt ljusinsläpp har en helt öppen planlösning mot lägenhetens kök. Det finns gott om plats för sällskapsdel. Blicka upp i taket och du kommer att se industriella detaljer som synliga sprinklers, järnbalkar och välvt tak. Köket ligger i anslutning till vardagsrummet vilket bidrar till den sociala känslan i lägenheten. Specialritat kök från Kvänum i vitt och rostfritt med integrerad kyl/frys samt diskmaskin. Vitvaror är från Siemens (K/F från Ikea). Ovan diskbänken sitter öppna hyllplan som tillsammans med bänkskivan i svart granitsten förstärker industrikänslan. Massiv frånluftsfläkt från Fjäråskupan i rostfritt stål. Köket har efter tillbyggnad av loft fått extra förvaring under trappan. Mot vardagsrumsdelen finns en köksö på hjul. Från köket/vardagsrummet når du lägenhetens loft som idag fungerar som tv-rum och blir ett bonusrum i lägenheten. Loftet ligger ovan köket och har en golvyta om cir 14 kvm. Intill vardagsrummet ligger lägenhetens större sovrum. I det rogivande rummet finns gott om plats för dubbelsäng. Fönster ut mot lummig gård. Dörr in till ett extra rum som idag används som tvättstuga och förvaringsrum. Tvättpelare som man skulle kunna flytta till badrum och göra om tvättutrymmet till en Walk-in-closet. Det andra sovrummet når du från lägenhetens hall. Här finns också ett stort fönster som vetter mot ljusgården för fint ljusinsläpp.

Område
Här bor du alldeles invid Järla Sjö som erbjuder vackra omgivningar och bra kommunikationer. Flertalet bussar och tåg gör att du tar sig in till Slussen på cirka tio minuter. Gångavstånd till mataffär och butiker i området men även nära att åka till trevliga köpkvarteret i Sickla eller till Nacka Forum.

Förening
Läderfabriken vid Järlasjöns strand byggdes 1898 för Wideqvists Läder- och Remfabriksaktiebolag. Här har välrenommerade Oscar Properties byggt 56 lägenheter (5 106 kvm) präglade av industriromantik som blev klara för inflyttning 2013. Brf Läderfabriken är en äkta bostadsrättsförening och samtliga lägenheter upplåts med bostadsrätt.
De långfristiga skulderna uppgår till drygt 40 000 000 kr. I föreningen finns ett flertal moderna gemensamhetsytor i form av gym, biorum, lekrum för barn samt hund-spa. Lekrummet ligger i anslutning till gymmet, en stor glasvägg skiljer dessa åt. I byggnaden finns även cykelrum, barnvagnsrum och två garage med totalt 19 platser i två olika storlekar. De större platserna kostar 1 075 kr/mån och de mindre 975 kr/mån.