Södermalm

Gotlandsgatan 74

Visa alla bilder

Oavsett om du prioriterar att bo i en stabil förening med garage eller bara letar efter den inflyttningsklara ettan som har allt du kan tänkas önska - så erbjuder denna lägenhet allt det utan kompromisser. Här bor du högt upp i huset, med två stora spröjsade fönsterpartier och djupa nischer, i ett område som erbjuder allt från liv och kultur till natur. Fastigheten är från 1925 och här erbjuds en oblyg takhöjd, tiljor på golv och vackra originaldetaljer. Bo lika nära natur, parker och grönska som Nytorgets breda restaurang- och butiksutbud! Välkommen på visning!

Rum & Storlek

1 / 34 m2

Pris

3 150 000 kr

Avgift

2 299 kr / mån

Våning

3

Hiss

Ja

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Karta

Planlösning

floor-plan
Gotlandsgatan 74

Kontaktuppgifter:

Lisa Ode

073-543 03 24 lisa.ode@alexanderwhite.se

Interiör

Ljuset flödar in genom bostadens fönster och får lägenheten att kännas riktigt luftig. Varje yta är välplanerad och köket tillåter god plats för vännerna på middag medan vardagsrummets storlek tillåter härliga filmkvällar. Generellt sett är badrum och hall de två utrymmen som glöms bort – men i denna lägenheten är de två ytorna lika välplanerade som resterande delarna vilket gör det vardagliga livet precis så smidigt som man önskar! 34 välplanerade kvadratmetrar helt enkelt. 

Hall
Två inbyggda garderober med gott om förvaring återfinns på varsin sida av entrén. Till vänster, efter de inbyggda garderoberna, finns möjlighet för hatt- och skohylla. Här finns fler möjligheter att skapa platsbyggda lösningar för den som önskar. På golvet ligger hårdvaxoljade tiljor och väggarna är målade i en ljus kulör. 

Vardagsrum
Två höga spröjsade fönster med djupa nischer och vackra spanjoletter ger gott om ljusinsläpp i både kök och vardagsrum. Här ryms soffa, tv-möblemang, en dubbelsäng med sidobord och övrig förvaringsinredning utan att det känns det minsta trångt. På golvet ligger tiljor i original och väggarna är målade i ljusgrått. 

Kök
Ett L-format kök med full maskinell utrustning så som diskmaskin, induktionshäll, kyl och frys samt ugn. Köket är i väldigt gott skick och de gröna släta luckorna passar perfekt ihop med bänkskiva och stänkskydd i vit marmor.  Köket ligger i öppen planlösning och här ryms matplats för 4-6 personer. På golvet ligger tiljor. 

Badrum
Badrum med WC, golvvärme, handdukstork, duschhörna i glas, tvättställ med kommod samt ovanliggande spegelskåp med inbyggd belysning. Väggarna är klädda i klassiskt vitt kakel i 15×15-utförande och på golvet ligger vacker klinker i grön marmor.

Förening

BRF Räfsan 14 är belägen på Gotlandsgatan 74 i Stockholm. Fastighetens byggår är 1925 och föreningen bildades 1989. Bostadsrättsföreningen äger marken. Föreningen är en äkta bostadsförening och accepterar inte juridisk person som medlem. 

Antal bostadsrätter, hyreslägenheter, lokaler
Byggnadens totalyta är 1576 kvm varav 1466 kvm fördelat på 26 lägenheter upplåtna med bostadsrätt, 2 hyreslokaler á 80 kvm samt garage om 350 kvm. 

Överlåtelse- och pantsättningsavgift
Överlåtelseavgift på 1 208 kr och eventuell pantsättningsavgift på 483 kr betalas av köparen.

Årsavgift
Betalas månadsvis i förskott. I avgiften ingår värme, VA och bredband. Avgiften höjs med 5% den 1/10-2022.

Andelstal i förening
2,58873%

Storlek
Lägenheten är 34 kvm enligt föreningens information. 

Lån
7555 kronor/kvm

Kabel-TV och bredband
B2. Bredband 100/100 ingår i avgiften. 

Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd.

Parkering
9 garageplatser i föreningen som hyrs ut för 1200 kr/mån. Laddstolpar för elbilar finns. I övrigt råder boendeparkering Stockholm stad. Taxa 3. 

Gemensamma utrymmen
– Gemensam innergård med trädgårdsmöbler, grill och planteringslådor
– Tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp
– Cykelförråd
– Barnvagnsförråd
– Soprum med sopsortering 

Energideklaration
161 kWh/m² och år

Byggnadsstatus
2021 – Brandskydd
2020 – Stamspolning, OVK, målningsarbeten garage
2020 – Målning av fönster mot gata
2018 – Målning tak
2016 – Stamspolning gatuhus
2013 – Nya maskiner till tvättstugan
2011 – Installation av fiber, renovering dagvattenbrunn, stamspolning
2007 – Fasadrenovering
1998 – Totalrenovering av fastighet ink. stambyte

Kommande renoveringar
Inga större kommande renovering

Område

Bo i Södermalms kulturkvarter som är både lugna och idylliska men samtidigt ligger endast någon minuts promenad från Nytorget  – vilket gör att man inte behöver sakna restauranger och nöjesliv. Ta en promenad i Vitabergsparkens fantastiska natur, titta på djuren i Lilla Blecktornsparkens 4H-gård eller utmana smaklökarna på vinbaren Alba intill Nytorget. Här får du äran att bo granne med Sofia kyrka, århundraden av vacker arkitektur, grönska och parker. Området är under ständig förnyelse och Södermalms nya tunnelbanestation som står klar inom några år kommer göra området, om möjligt, än mer attraktivt.