Söder

Gotlandsgatan 78

Visa alla bilder

Etagevåningen erbjuder mycket generösa fönster och takterrass med stort ljusinsläpp i två plan våning 4 & 5 dessutom med bevarade detaljer som spanjoletter, exponerat tegel & en takhöjd om 3.3/3.7 meter. Terrassen med fönstervägg på våning 5 erbjuder en enastående vy över Söders takåsar dessutom glasgolv för större rymd i en synnerligen ytaeffektivt planerad våning. Ett välkommande vardagsrum med grönt marmor golv. Kök med induktionsspis med kombi ugn, integrerad diskmaskin, rostfri kyl och frys. Gästtoalett med dusch. Sovrummet på bottenvåningen med två stora fönster och en möjlighet till alternativ planlösning. En fridfull och vackert grönskande gata endast ett stenkast från Nytorgets restauranger och Katarina södra skola. Närhet till den årliga Bondens marknad, den kulturhistoriskt intressanta lekplatsen Bryggartäppan, gångavstånd till rekreation i Blecktornsparken samt Vita bergens promenadstråk. En våning utöver det vanliga

Rum & Storlek

3 / 97 m2

Pris

9 500 000 kr

Avgift

4 919 kr / mån

Våning

4 & 5

Hiss

Nej

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Karta

Gotlandsgatan 78

Kontaktuppgifter:

Christian Lippich

073-254 78 57 christian.lippich@alexanderwhite.se

Område

En magnifik etagevåning på bästa adress i SOFO belägen på Gotlandsgatan, en fridfull och synnerligen grönskande gata ett stenkast från Nytorgets restauranger och Katarina södra skola. Närhet till den årliga Bondens marknad, den kulturhistoriskt intressanta lekplatsen Bryggartäppan, gångavstånd till rekreation i Blecktornsparken samt Vita bergens promenadstråk. 

Området Sofo enligt stockholmskännaren Johan Haage som beskriver området, utgörs området söder om Folkungagatan ned till Ringvägen, öster om Götgatan och bort till Renstiernas Gata. ”Området har blivit det moderna Söders centrala punkt. Hit söker sig de som vill njuta av sociala kvarter med lokala små butiker, restauranger med mat från jordens alla hörn, caféliv, uteserveringar och parker. Vitabergsparken med den enastående Sofia kyrka utgör fonden i öster och Skrapan vid Medborgarplatsen i väster. Här är bebyggelsen till stor del uppförd från sekelskiftet till 30-talet och små gågator, alléer blandar upp stadsmiljön på ett sydeuropeiskt vis. Ett av Stockholms innerstads bästa områden att besöka och leva i. Välkommen till Sofo en skön avslappnad livsstil som attraherar många”.

Fastighet

Fastigheten ägs av BRF Nya Syrenen 1908, en äkta förening med fortsatt god och stabil ekonomi, och består av 42 bostadsrätter samt 1 lokal med bostadsrätt och 1 lokal med hyresrätt. Sommaren 2008 var det 100 år sedan bostadsföreningen Syrenen u p a bildades och föreningen tillhör därmed de äldre i Stockholm. För att manifestera hundraårsdagen beslöt styrelsen att låta stockholmskännaren Johan Haage utarbeta en skrift om huset och dess omgivningar. Gemensamhetsutrymme finns i form av cykel förråd, barnvagsrum, sopsortering och tvättstuga. Det finns även en trivsam innergård som sommartid är möblerad med utemöbler. I området gäller sedvanlig boendeparkering för mantalsskrivna och ansökan görs hos Gatu- och Fastighetskontoret

Planerat underhåll under 2021 är stamspolning, ev. fasadrenovering, dock efter besiktning (ej ännu utförd) samt renovering av portar mot gata. Stambyte sker partiellt vid behov. Årsavgiften planeras inte att höjas under närmaste året. Köpare som juridisk person godkännes ej.

Interiör

I entrén välkomnas man av en väl planerad hall med garderob och sittplats som möter upp i den öppna planlösningen med direkt access till det stora barköket med köksö där barstolar finns med plats för hela familjen eller vännerna. Barkökets bord har möjlighet till förlängning som ingår i köpet. Välutrustat kök med fritt hängande rostfri fläkt, induktionsspis med kombi ugn/micro, integrerad diskmaskin, kyl och frys. Gott om förvaring i höga skåp samt smarta förvaringslösningar. Dimbara integrerade spottar i taket ger en behaglig atmosfär.

I hallen finns gästtoaletten som är helkalkad med mosaik kakel och klinkergolv. En praktisk lösning med gäst dusch finns också i gästtoaletten, där toalett och handfat finns.

Vardagsrummet med stor rymd och öppen planlösning med stort ljusinsläpp genom två stora fönster erbjuder ytor för sociala sammanhang, lounge soffa eller matsal beroende av önskemål. Golvet är klätt med mkt fin grön marmorklinker. Utsikt mot lummig innergård, trädkronor och söders takåsar.

Sovrummet på entré våningen, som bjuder på fina original detaljer som spanjoletter, takrosett och sekelskiftes listning,  har två stora fönster med stort ljusinsläpp och utsikt mot trädkronorna och över Katarina södra skola. Här finns plats för en stor dubbelsäng samt garderob för bra förvaring och ytterligare förvaring finns i den inbyggd garderoben under trappan till etagevåningen. Dessutom finns möjlighet till alternativ planlösning, se skiss. 

Från vardagsrummet leder en dekorativt planerad och elegant trapp med väggbelysning på exponerat tegel upp till etagevåningen, där finns ytterligare ett sov rum med öppen planlösning som kan skärmas av med det elektriskt styrda draperiet, sovrumsdelen har inbyggd gardrobslösning med bra förvaringsutrymme, dessutom en platsbyggd bokhylla ända upp till taket. Det elektriskt draperiet går att styra från sovrummets gavelkonsol som ingår i köpet. Från sovrummet på etagevåningen har man fri sikt ut genom den stora glasväggen ut på terrassen och över takåsarna. 

Takhöjden på etageplanet är 3.70 meter, med plats för belysning, likaså finns ett integrerat ljudsystem i hela våningen som styrs centralt från en digital enhet som ingår i köpet. Terrassen med fönstervägg på etagevåningen erbjuder en enastående vy över Söders takåsar och sol under hela dagen dessutom glasgolv för större rymd och ljusgenomsläpp till våningen under, i en synnerligen ytaeffektivt planerad våning. 

Terrassen på ca 8kvm har plats för en stor hörnsoffa och bjuder på en storslagen utsikt över takåsarna, fri sikt till b la. Hammarby backen. Infravärme finns och en elektriskt styrd markis som täcker hela terrassen. Vilket ger möjlighet till sena kvällar även i lätt regn/kyla. 

Badrummet på ca 10kvm på etageplanet är hel kalkat med Emerador dark, marmorplattor, med genomgående hög standard med dusch med glasväggar, dubbelhandfat, toalett med elektronisk styrning, handukstork och golvvärme. Dessutom finns en stor förvaringsyta med garderober upp till taket. Ljusinsläpp sker genom takfönster samt två mindre fönster mot gården. Tvätt- samt torkmaskin finns med stor yta för tvätt hantering. 

Våningen i två plan erbjuder mycket generösa fönster i flera väderstreck med stort ljusinsläpp och en terrass dessutom med bevarade detaljer som spanjoletter, exponerat tegel & en takhöjd om 3.3m resp. 3.7meter. Våningen har också ett integrerat golvvärmesystem för bra komfort. Ett unikt boende i hjärtat av söder.