Östermalm

Grev Magnigatan 13

Visa alla bilder

Högst upp i huset på attraktiva Grev Magnigatan finns denna tilltalande byggmästarvåning med två balkonger, burspråk och kakelugn.
Från Burspråket och den ena balkongen kan man avnjuta vacker utsikt ner mot vattnet, Skeppsholmen och hela vägen till Södermalm. Lägenheten disponeras med tre luftiga rum i fil mot gatan och kök samt ytterligare ett rum mot gård. Lägenheten har bevarade detaljer såsom fiskbensmönstrad ekparkett, stuckaturer, snickerier, hög golvsockel och kakelugn. Genom att flytta köket kan man skapa en femma och få tre sovrum mot gård. Föreningens vackra hus uppfördes 1923-1924 av Gumpel & Bengtsson och denna lägenhet beboddes av den välkände byggmästaren Max Gumpel - Greta Garbos första kärlek. Garage finns i huset, f.n. inga vakanser och två personer i kö.

Rum & Storlek

4 / 153 m2

Pris

21 500 000 kr

Avgift

4 833 kr / mån

Våning

5

Hiss

Ja

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Karta

Planlösning

floor-plan floor-plan
Grev Magnigatan 13

Kontaktuppgifter:

Johan Du Rietz

070-880 07 99 johan.durietz@alexanderwhite.se

Interiör

Via fint trapphus, rymlig hiss och entré med säkerhetsdörr kommer man in i denna byggmästarvåning med luftiga rum och flödande ljus tack vare läget högst upp i huset. Lägenheten har målats om i ljusa färger under 2017 och ger ett tilltalande intryck. Elen är infräst i väggarna och brytare samt vägguttag är utbytta under 2017.

Hall med plats för avhängning och förvaring i platsbyggda garderober. Klinkergolv med värmeslingor som sträcker sig vidare till köket. Vidare in i hallen mellan kök och matsal finns serveringsskåp och gäst-WC.
Vardagsrummet är rymligt och ljust med utrymme för soffgrupp med mer. Höga golvsocklar, fin takstuckatur och vacker fiskbensmönstrad ekparkett som fortsätter i övriga rum. Två fönster samt franska dörrar ut till den rymliga balkongen mot gatan i öster och hänförande utsikt mot vattnet.
Via skjutdörrar kommer man in i matsalen med plats för stora sällskap. Vidare i fil med vardagsrum och matsal finns det underbara rummet med burspråk. Detta används idag som sovrum med gott om plats för dubbelsäng, garderober och arbetsplats. Här skulle man kunna placera köket, se alternativ planlösning.
Köket renoverades i klassisk och tidlös still 2001. Mycket goda förvaringsmöjligheter bakom speglade ljusa skåpsluckor och generösa arbetsytor på bänk i massiv ek samt granit. Den maskinella utrustningen består av spishäll, ugn, mikro och diskmaskin från Miele samt kyl/frys från Amana. Två stora fönster samt mindre vädringsfönster och utrymme för matbord.
Vägg i vägg med köket finns ett rofyllt sovrum. Här finns en vacker och fungerande kakelugn samt utgång till den andra balkongen i väster med eftermiddags- kvällssol och plats för balkongmöbler.
Det rymliga badrummet är placerat mellan de två sovrummen och är i behov av renovering. Badrummet är kaklat i blått och utrustningen består av dusch, badkar, tvättmaskin och torktumlare, tvättställ, bidé och WC.

För den som önskar bygga om lägenheten till en femma så finns det flera möjligheter, en variant ser ni på alternativ planlösning där köket flyttas mot gatan och möjligheten ges till tre sovrum mot gård. Ingrepp av denna karaktär kräver styrelsens godkänande.

Förening

Brf Styrmannen 18 förvärvade fastigheten 1993. Föreningen äger fastigheten uppförd med ett vackert hus från 1923-24 i ett av Stockholms och Östermalms mest attraktiva lägen. I huset finns 17 lägenheter samtliga upplåtna med bostadsrätt, en lägenhet om ca 60 kvm upplåten med hyresrätt (dold tillgång) och två hyreslokaler samt 19 garageplatser. Föreningen är välskött med god ekonomi och endast 3 Mkr i långfristiga skulder.
Lägenheten är uppmätt till 153 kvm (2017-07-03), lägenhetsregistret uppger 149 kvm.

Föreningen har inte planerat någon avgiftsförändring
Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem
Överlåtelseavgift: 1 120 kr, betalas av köparen
Pantsättningsavgift: 448 kr/pant, betalas av köparen
TV/Bredband: Com Hem (basutbud kabel-TV ingår i avgiften)
Parkering: I huset finns 19 garageplatser med separat kö där boende i huset har förtur. F.n. inga vakanser men heller ingen kö. kostnad  2 000 kr/mån för medlemmar.
Förråd: 2 st rymliga förråd

Gemensamma utrymmen:
– Tvättstuga med torkrum
– Cykel- och barnvagnsrum

Utförda renoveringar:
2016: Renovering av garagetak och gårdsbjälklag
Kring 2010: Stambyte gårdshus
2002: Stambyte utav en av gatuhusets två stammar, den andra byttes troligen i början av 90-talet

Kommande renovering:
– Det finns inga planerade renoveringar/arbeten i huset
– Föreningen tittar på möjligheten att omvandla en av lokalerna om ca 70 kvm till bostadsrätt
– Man tittar på att eventuellt dra in fiber i huset