Östermalm

Gumshornsgatan 7, 2tr

Visa alla bilder

Välplanerad 1,5a med fritt, högt läge utan insyn invid Karlaplan! Mycket smakfull bostad i en oas av grönska och lugn. Här finns bland annat ett fullt utrustat arbetskök, generöst badrum, gott om förvaring, rymliga och ljusa ytor samt en sovalkov med stilren industriglasvägg och plats för dubbelsäng. Mycket eftertraktat läge med stor, lummig parkliknande och belyst innergård med fontän och uteplatser. Östermalmsfavoriten, Brf Gumshornet, är en äkta föreningen som äger marken, har utfört stora renoveringar och har dessutom en välskött ekonomi. Föreningen har 111 garageplatser samt 13 lokaler med hyresrätt. Kort kö till garageplats. Kontakta ansvarig mäklare vid önskemål om privat visning.

Rum & Storlek

1.5 / 44 m2

Pris

4 300 000 kr

Avgift

2 054 kr / mån

Våning

2

Hiss

Ja

Visning

Kontakta mäklaren för mer information om visning.

Karta

Planlösning

floor-plan
Gumshornsgatan 7, 2tr

Kontaktuppgifter:

Kristina Lissheim

070-747 11 21 kristina.lissheim@alexanderwhite.se

Interiör

Hall
Välkomnande hall med avhängning bakom specialgjorda industridörrar från Smidesrum (matchande med de mot sovrummet). Fiskbensparkett, säkerhetsdörr, porttelefon samt direkt anslutning till klädkammare. Spotlights i tak. 

Kök
Optimerat arbetskök utrustad med diskmaskin, kyl och frys, spis samt kombinerad micro/ugn och kolfilterfläkt. Spotlights i tak.  

Vardagsrum
Härligt och ljust vardagsrum med fönster mot och lugn gård. Högt läge utan insyn. Ljusmålade väggar och genomgående fiskbensparkett. Plats för mindre matbord, soffgrupp, TV-möbel och soffbord.

Sovalkov
I anslutning mot vardagsrummet ligger sovalkoven som rymmer en dubbelsäng och även har platsbyggda garderober för extra förvaring. Pardörrarna i industriglas från Smidesrum gör att sovalkoven går att stängas igen och därmed blir som ett eget sovrum. Även här är det fiskbensparkett på golvet och ljusa väggar. 

Badrum
Rymligt helkaklat badrum. Mörkt klinkergolv med golvvärme och vitt kakel på väggarna. I badrummet finner du wc, dusch med glasvägg, handfat med kommod och överskåp med spegel samt handdukstork. Det är förberett för tvättmaskin. Spotlights i tak. 

Övrigt
Generös förvaring med flera garderober och separat klädkammare. Bevarade originaldetaljer. Genomgående vacker fiskbensparkett och generös takhöjd. Till bostaden hör ett förråd i fastigheten Gumshornsgatan 9, källarförråd om ca 5 kvm. 

Förening

Brf Gumshornet är en äkta förening som består av 198 bostadsrätter samt 8 lokaler. Föreningen består av adresserna Gumshornsgatan 3-15, 17, 6-12 samt Narvavägen 25. Byggnaden uppfördes under funktionalismen år 1930-1931 och är ritad av arkitekt B Borgström. Fastigheten förvärvades år 1985 och föreningen äger marken. Delat ägande och andrahandsuthyrning godkänns men kräver föreningens tillstånd, juridisk person godkänns ej.

Föreningen har i eget garage under husen tillgång till l l l garageplatser. Merparten av garageplatserna är upplåtna och ingår i bostadsrätten till lägenheten. Övriga garageplatser hyrs ut till medlemmar för 2 800 kr/ månad. Två personer står i kö i dagsläget (kontrollerat 2021-04-30). 

Gemensamma utrymmen
Boende har tillgång till stor och trivsam innergård med mycket grönska och sällskapsutrymme. Cykelrum, barnvagnsrum samt 3 tvättstugor med full maskinell utrustning. 

Ekonomi
Föreningen har en belåningsgrad om cirka 6 484 kr/kvm bostadsyta (enligt ÅR 2020), det finns inte några planerade avgiftsjusteringar enligt uppgifter från föreningen. 

Kabel-tv och Bredband
Från Comhem

Utförda renoveringar
1980 Omputsning fasad
1980-94 Byte VA- och elstammar
1992 Stambyte
2000 Takmålning
2009 Trapphusrenovering
2009 Ommätning samtliga lgh
2005 Tvättstugerenovering
2010 Tätning rökkanaler
2010 Hissrenovering (ej G 5)
2013 Bergvärme
2015 Byte gårdsbjälklag
2016 Stamspolning
2018 Fönsterrenovering
2019 OVK
2020 Ny tvättmaskinpark
2020-2022 Genomförande av OVK-åtgärder

Besök gärna föreningens hemsida, www.gumshornet.se, för mer information

Område

Gumshornsgatan 7 finner vi på ett oslagbart läge invid Karlaplan och Fältöversten som erbjuder all tänkbar service, mysiga kvarterskrogar, caféer samt natursköna och vackra Djurgården. Här finns gott om kommunikationer med innerstadsbussar samt T-bana från Karlaplan eller Stadion. Med få minuters promenad befinner man sig nere på Strandvägen och Stureplans citypuls.