Vasastan

Hagagatan 44

Visa alla bilder

I lugnt gårdsläge finner vi denna ljuvliga tvåa (möjlig trea) med solig balkong och vackra sekelskiftsdetaljer från fastighetens byggår 1909. Bostadens väldisponerade kvadratmeter bjuder på ett fantastiskt ljusinsläpp från stora fönsterpartier, en takhöjd om 3m, vackra originalgolv och genomgående stilfull material -och färgsättning. Här bor du i en välskött förening på omtyckt adress i gränslandet mellan Stockholms stadspuls och natursköna parkområden. Varmt välkomna på visning!

Rum & Storlek

2 / 52 m2

Pris

4 750 000 kr

Avgift

2 286 kr / mån

Våning

2 av 4

Hiss

Ja

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Karta

Planlösning

floor-plan floor-plan
Hagagatan 44

Kontaktuppgifter:

Valerie Petrova

070-978 65 91 valerie.petrova@alexanderwhite.se
Hagagatan 44

Kontaktuppgifter:

Julia Hagnäs

072-857 98 96 julia.hagnas@alexanderwhite.se

Interiör

HALL
Genom säkerhetsdörr kommer man in i hallen som är rymlig med goda avhängningsmöjligheter, en garderob, städskåp och fin nisch med hyllplan. Trägolv och målade väggar i trendig grå kulör. 

WC
Fräsch och snygg wc i anslutning till hallen. Mörkt klinker och vitt kakel med en vägghängd wc, kommod med förvaring, stort spegelskåp och dimmbara spotlights.

KÖK 
(Möjligt sovrum/kontor, se alternativ planlösning) Svart klinkergolv med golvvärme och ljusa väggar. Vit köksinredning med mycket förvaring, integrerad kyl/frys och diskmaskin. Ugn och häll från Smeg. Stänkskydd i glas och spotlights ovan vit arbetsbänk i slittåligt material. 

MATPLATS 
Vitlaserade originalgolv och väggar i härlig ljusgrön kulör. Stort och vacker fönster med och matplats för upp till åtta personer. Charmig nisch och djupa fönsterbrädor. 

VARDAGSRUM
Även här löper originalgolv och ljusa väggar. Plats för stor soffgrupp och mediamöbel. Genom dubbeldörrar tar man sig ut till bostadens rymliga balkong som ligger i bästa syd/väst läge och bjuder på sol från lunch till sen eftermiddag. Här är det lugnt och mysigt in mot gården som sommartid är grön och otroligt härlig. 

SOVRUM
Ljusa trägolv och harmonisk väggfärg i ljusblå kulör. Stort fönster med djup nisch. Plats för dubbelsäng och ordentligt med förvaring i garderobsvägg. 

DUSCHRUM
Bakom praktisk skjutdörr med spegel gömmer sig ett badrum utrustat med golvvärme, dusch med glasvägg, handdukstork, handfat med kommod och spegel ovan. Svart klinker och vitt kakel. Plats finns för tvättmaskin om man önskar att sätta in det (ej förberett)

Till lägenheten hör ett enormt vindsförråd på ca. 17 kvm.

Förening

Brf Hagagatan 44 är en äkta bostadsrättsförening som äger sin mark (ej tomträtt). I föreningen finns 34 lägenheter, varav 3 upplåtes med hyresrätt. Det finns även 2 hyresrättslokaler som inbringar kapital. Föreningen köpte fastigheten 2002. 

Stadgar
Juridisk person beviljas ej medlemskap. Max två delägare med minsta ägarandel om 10%. 

Ekonomi
Stabil ekonomi med knappt 4mkr i lån (belåningsgrad på 1 889 kr/kvm). Soliditeten är otroligt god och år 2019 har föreningen 3,7 mkr i kassan. Ny årsredovisning för år 2020 presenteras i vår. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv (basutbud) och bredband via ComHem. Det finns inga planerade avgiftshöjningar (kontrollerat 2021-02-10)

Gemensamma utrymmen
Föreningen har en mycket trevlig innergård med stenlagd uteplats, liten gräsmatta och cykelställ. Gemensamma utemöbler och två grillar. Det finns även en lättbokad tvättstuga i gårdshusets källare och den är utrustad med tre tvättmaskiner, en torktumlare, en mangel och ett torkskåp. Det finns även ett cykelrum och ett barnvagnsrum.

Utförda renoveringar
1979-1980 byttes el-stigare och samtliga V/A-stammar i kök och bad.
2003 målades trapphus om.
2004-2005 målades tvättstuga om och utrustades med nya maskiner.
2005 målades tak samt fönster utvändigt. 2006 installerades fibernät i fastigheten.
2007 installerades ny torktumlare i tvättstugan och balkonger byggdes.
2007-2008 byttes entréporten. 2008 såldes vinden i gatuhuset, där byggdes lägenheter. Detta år renoverades även innergården.
2010 renoverades gårdshusets hiss och undercentralen till fjärrvärme byttes.
2011 utfördes OVK-besiktning av ventilationen, energideklaration och taket lagades.
2013 spolades avloppsstammarna och fasaderna renoverades.
2016 renoverades soprummet och tvättstugan.
2017 installerades säkerhetsdörrar
2018 nya entrédörrar samt närvarostyrd belysning i trapphusen installerades. Tvättstugan fick tre nya maskiner. Föreningen planerar att byta alla radiatorventiler i samtliga lägenheter.