fbpx

Vasastan

Hälsingegatan 14 c

Visa alla bilder

Genomgående tvåa med balkong och fint ljusinsläpp, belägen i mycket attraktiv förening. Rymligt vardagsrum med två stora, vackra fönsterpartier. Trevligt kök med utrymme för stor matplats. Ljusa, nyslipade trägolv. Bevarade detaljer såsom generös takhöjd, speglade dörrar, höga golvsocklar och djupa fönsternischer. Bra förvaringsutrymmen och ett och fräscht badrum. Bostaden ligger i ett vackert hus från 1910 med närhet till både restaurangliv, kommunikationer och grönska. Välskött bostadsrättsförening med två ljuvliga innergårdar och låga avgifter.

Rum & Storlek

2 / 55 m2

Pris

4 495 000 kr

Avgift

1 919 kr / mån

Våning

2

Hiss

Ja

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Karta

Planlösning

floor-plan floor-plan
Hälsingegatan 14 c

Kontaktuppgifter:

Kristina Lissheim

070-747 11 21 kristina.lissheim@alexanderwhite.se

Interiör

Hall
Via trapphus med hiss och trevlig entrédörr möts man av en rymlig hall med bra plats för avhängning och utrymme för passande möblering. Ljusa originalgolv och ljust målade väggar. I anslutning till hallen når man även bostadens generösa klädkammare.

Klädkammare
Praktisk klädkammare som bjuder på goda förvaringsmöjligheter. Inredd med hyllplan, klädstång samt lådor.

Vardagsrum
Vardagsrum med två stora fönster som ger ett härligt ljusflöde. Här finns det gott om plats för stor sittgrupp, tv-möbel samt annat passande möblemang. Djupa fönsternischer, höga golvsocklar, speglade dörrar samt vackra ljusa golv.

Kök
Generöst kök med trevlig känsla och utgång till bostadens balkong. Gott om förvaring bakom träluckor och gott om arbetsyta via arbetsbänken, också den i trä. Köket är maskinellt utrustat med spishäll, varmluftsugn, spisfläkt, diskmaskin samt kombinerad kyl/frys. I köket finns gott om utrymmer för matplats för upp till 10 personer. Gott om naturligt vackert ljus och fin utsikt mot föreningens trevliga innergård. 

Balkong
Från köket når man den trevliga balkongen i nordost med utsikt över föreningens trevliga gård. 

Sovrum
Litet sovrum med plats för mindre säng (90-säng på bild). Ett sött litet fönster med djup fönsternisch för ljusinsläpp. 

Badrum
Stilrent, helkaklat badrum i ljusa och mörka toner. Utrustat med WC, handfat med kommod, dusch, spegel. Golvvärme för ökad komfort.

Förening

Brf Valkyrian 9 (org. nr 769604-0174) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Valkyrian 9 år 2001. Föreningen består av ett gatuhus och ett gårdshus och omfattar 45 lägenheter med bostadsrätt samt två lokaler med hyresrätt beläget på Hälsingegatan 14–16. Marken innehas med äganderätt. Mycket god ekonomi i föreningen samt låg belåning (1 418 kr/ kvm boarea). Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Medlemmarna har tillgång till två mycket trevliga innergårdar. Den ena innergården har utemöbler, grill, cykelställ, växter, stenpartier etc. På den andra finns en boulebana. Utöver det har medlemmarna tillgång till ett möblerat snickarrum med verktyg, övernattningsrum för övernattande gäster till föreningens medlemmar, barnvagnsrum med direkt ingång från gatan samt soprum med källsortering. Till lägenheten hör ett förråd på ca 4 kvm i källaren. 

Föreningen har avtal med ComHem för kabel-tv och bredband som ingår i avgiften med en hastighet av 250 Mb/s.

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Överlåtelseavgift på 1 183 kr tas ut av säljaren.

Trappstädning sköts på entreprenad. Föreningen har inga städdagar, däremot en festkommitté som anordnar kräftskiva, glöggmingel eller kafferep 1-2 ggr / år. Föreningen har avtal med Stadsträdgården för trädgårdsskötsel.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastum AB och den tekniska förvaltningen sköts av Smart Förvaltning Sverige AB.

 

Fastighet

Utförda renoveringar i urval

2015-16 ombyggnation av vinden med fem takterrasser på gatuhuset, 2015 ommålning av samtliga fönster, 2014 stamspolning, 2014 totalrenovering av gården, 2010 helt nytt tak på gårdshuset i samband med vindsbyggnation och tre nya lägenheter, 2008 byte av fjärrvärmecentral, 2007/08 modernisering av tvättstugan med nya maskiner samt ommålning, 2007 ommålning av taket på gatuhuset, 2006 fasadrenovering gårdshuset, elstigar i god kondition, förmodligen omgjort någon gång på 90-talet.

Planerade renoveringar

2021 relining av stammar