Fridhemsplan

Hantverkargatan 76D

Visa alla bilder

Sekelskiftets vackra attribut fullkomligt svämmar över i denna bostaden där korspost-fönster med speglade fönsternischer, genomgående ljusinsläpp och en takhöjd som heter duga bara är början! Mitt i händelsernas centrum, men lugnt och tyst mot en vacker innergård ligger denna grymma trerummare. Dessutom har du en rymlig balkong i västerläge som vetter in mot den avskilda innergården. På köpet har denna drömlägenhet också en månadsavgift som inte svider att betala. Kontakta mäklaren för förhandsvisning!

Rum & Storlek

3 / 69 m2

66 kvm enligt föreningens info

Pris

7 550 000 kr

Avgift

1 613 kr / mån

Våning

2

Hiss

Ja

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Karta

Planlösning

floor-plan
Hantverkargatan 76D

Kontaktuppgifter:

Lisa Ode

073-543 03 24 lisa.ode@alexanderwhite.se

Interiör

Lägenheten har verkligen de små detaljerna som gör en bostad till ett hem att älska! Balkongen ligger i det mest fördelaktiga solläget och vetter mot innergården. Sovrummet ligger även det mot den tysta innergården. Vardagsrummet är rymligt och socialt vilket tillåter middagar med många vänner och för den som tycker att den redan generösa takhöjden inte är nog så kan man höja det ytterligare.

Hall
Hallen fungerar som en solfjäder som tar dig vidare till lägenhetens alla rum. Direkt till vänster finns goda avhängningsmöjligheter och för den som önskar kan man utnyttja takhöjden för att skapa än mer förvaring. På golvet ligger mörkt klinker och väggarna är målade i en ljus kulör.

Vardagsrum
Två stora korspostfönster ger rummet ett helt fantastiskt ljusinsläpp. Vackra speglade fönsternischer och spanjoletter i original skapar en exklusiv känsla. Här ryms såväl soffgrupp, tv-möblemang och övrig förvaringsmöbel som matplats för 6-8 personer. På golvet ligger holländsk mörk parkett och väggarna är målade i en off-white.

Kök
Vid entrén ligger det U-formade köket som erbjuder allt du behöver. Full maskinell utrustning så som induktionshäll, spisfläkt, ugn, kyl/frys, micro och integrerad diskmaskin. Ett glasparti är installerat i den övre delen av väggen för att maximera ljusinsläppet. Köpet har släta vita luckor, en mörk bänkskiva och stänkskydd i vit marmor. Förvaringen har utnyttjats till fullo och går ända upp till taket.

Sovrum
Lägenhetens största sovrum ligger helt ostört mot innergården och har även pardörrar ut till den rymliga balkongen. Utöver att sovrummet är stort nog att rymma en dubbelsäng med sidobord, en rejäl byrå och övrig sittmöbel så finns här en walk-in-closet som sväljer det mesta. På golvet ligger även här den vackra holländska parketten och väggarna är målade i midnattsblått.

Barnrum/Kontor
Stort fönster med djup nisch ger även detta rummet gott om ljus. Här ryms både säng, garderob och arbetsplats. Holländsk parkett på golv och väggar målade i off-white.

Badrum
Vad härligt med ett rymligt badrum som även det får naturligt ljusinsläpp genom ett fönsterparti! På väggarna återfinns vita kakelplattor och på golvet ligger klinker. Allt du behöver så som WC, handfat med underliggande kommod, tvättmaskin, badkar och vägghyllor som gör förvaringsbristen till ett minne blott. 

Förening

BRF Lavetten 15 är belägen på Hantverkargatan 76/Kronobergsgatan 1-3 på Kungsholmen. Fastigheten är bebyggd med bostadshus bestående av gatuhus samt gårdshus uppfört 1896.
Bostadsrättsföreningen bildades 1999 och äger marken. Föreningen är en äkta bostadsförening och accepterar inte juridisk person som medlem.

Antal bostadsrätter, hyreslägenheter, lokaler
Byggnadens totalyta är 3 654 m², varav 2 921 m² utgör lägenhetsyta och 733 m² utgör lokalyta. Lokalintäkterna under 2020 var 1 834 498 kr. 

Överlåtelse- och pantsättningsavgift
Överlåtelseavgift 1183 kr eventuell pantsättningsavgift på 475 kr betalas av köparen.

Årsavgift
Betalas månadsvis i förskott. I avgiften ingår värme, VA och bredband. Det finns ingen beslutad avgiftsförändring.

Andelstal i förening
2,24134 %

Storlek
Lägenheten är 69 kvm enligt faktisk uppmätning. 

Lån
1 883 kronor/kvm

Kabel-TV och bredband
ComHem/Bredbandsbolaget

Förråd
Till lägenheten ett källarförråd.

Parkering
Boendeparkering Stockholm stad. Taxa 3. 

Gemensamma utrymmen
– Innergård med grillplats, möbler, markis, infravärmare och sandlåda. 

Energideklaration
152 kWh/m² och år

Byggnadsstatus
2021 – Stambyte
2020 – Renovering av lokaler
2019 – Nytt låssystem
2017 – OVK
2017 – Fönsterrenovering 
2015 – Ny entrédörr
2014 – Nya tvättmaskiner och torktumlare i tvättstugan
2013 – Fasadrenovering gård
2013 – Renovering tvättstuga
2013 – Hissrenovering
1980 – Elstambyte

Kommande renoveringar
Se årsredovisning för kommande renoveringar.