Hornstull

Högalidsgatan 40A

Visa alla bilder

Välkommen till Hornstulls kanske bästa förening med endast 171 kr i lån per kvm. Med drygt tre meter i takhöjd, fönster mot innergård, ett kök med ordentlig spishäll och en loftsäng som verkligen utnyttjar lägenhetens volym, kan singeln eller pendlaren skapa sitt perfekta boende. Ovanför fönstret finns en projektorduk som gör filmtittandet till en upplevelse och på bara tre minuter är du på Hornstulls tunnelbanestation! Välkomna!

Rum & Storlek

1 / 19 m2

Pris

2 050 000 kr

Avgift

934 kr / mån

Våning

2

Hiss

Ja

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Karta

Planlösning

floor-plan
Högalidsgatan 40A

Kontaktuppgifter:

Lisa Ode

073-543 03 24 lisa.ode@alexanderwhite.se

Interiör

Genomgående originalgolv med längsgående tiljor, drygt tre meter i takhöjd och ett härligt ljusinsläpp från lägenhetens fönsterparti med spröjs och originalglas. 

Kök
Kökets golvyta är inte så stor men den imponerande takhöjden ger även plats att bygga uppåt. Ett ljust kök med slitstark bänkskiva i rostfritt stål. Spishäll med fyra plattor och ugn. Kyl med frysfack och stänkskydd i vitt kakel. Ett skafferi och ett ordentligt överskåp som är platsbyggt upp till tak. 

Allrum
En stor loftsäng med inbyggda spotlights som ger dig utsikt över föreningens innergård. Här finns gott om plats för både soffa, matbord och tv-möblemang. Vid loftsängen finns ett hyllplan framtaget att användas för en projektor med en stor projektorduk som smidigt rullas ned från ovanför fönstret. 

Hall
Hallen ger plats för både avhängningsmöjligheter och har en inbyggd garderob för extra förvaring. Platsbyggt handfat till vänster och ett fönster för ljusinsläpp mot vardagsrum.  

Badrum
Vitt kakel och klinker på golv. En stockholmsdusch, WC och handdukstork.

Förening

Brf Muttern 16 är belägen vid Högalidsgatan 40 A-D i Hornstull. Fastigheten är bebyggd med ett bostadshus bestående av gatuhus uppfört 1912.
Bostadsrättsföreningen Muttern 16 bildades redan 1915 och har således över 100 år på nacken. Föreningen äger marken, är en äkta bostadsrättsförening och accepterar inte juridisk person som medlem.

Antal bostadsrätter, hyreslägenheter, lokaler
Huset består 51 bostadsrätter, tre hyresrätter och fyra lokaler upplåtna med hyresrätt. Hyresintäkterna inbringar drygt 530.000 kr per år. 

Överlåtelse- och pantsättningsavgift
Överlåtelseavgiften är 2,5 % av det basbelopp som gäller vid tidpunkten för ansökan om medlemskap och debiteras köparen. Eventuell pantsättningsavgift är 1 % och betalas av köparen. 

Årsavgift
Betalas månadsvis i förskott. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Det finns ingen beslutad avgiftsförändring.

Andelstal i förening
0,84780 %

Storlek
Lägenheten är 19 kvm enligt uppmätning. Mätintyg upprättat. Lägenhetsförteckningen visar 18 kvm. 

Lån
171 kronor/kvm

Kabel-TV och bredband
Fiber genom Open Universe.

Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd.

Parkering
Boendeparkering Stockholm stad. Taxa 3. 

Gemensamma utrymmen
– Tvättstuga med tre tvättmaskiner, två torktumlare, ett torkskåp och torkrum. 
– Cykelrum
– Innergård med plantering, två uteplatser med utemöbler och grill

Energideklaration
Energideklaration utförd. Detta hus använder 150 kWh/m’ och år.

Byggnadsstatus
2018 – OVK ink åtgärder
2017 – Tak, säkring gångvägar 
2016 – Balkonger
2016 – Stambyte
2014 – Renovering innergård
2011 – Hissbyte
2008 – Ny undercentral för fjärrvärme
2007 – Renovering av trapphus
1984 – Fasadrenovering

Område

Här bor du med ett av Söders trevligare lägen – lugnt, skönt och grönt invid Högalidskyrkan och Högalidsparken. Kvarteren präglas av bebyggelse från 1900-talets första decennier med väl samspelande färgsättning. Dessutom bor du nära Hornstull med allt vad det innebär av restauranger, caféer, shopping, service och kommunikationer.

Området har goda kommunikationer med flertalet busslinjer samt T-banans röda linje som tar dig in till Stockholm city på några minuter. Hållplats för flygbussarna finns i Hornstull och tar dig till Arlanda på ca 45 minuter.