Södermalm

Högbergsgatan 62

Visa alla bilder

Högt belägen etta med fransk balkong och utsikt över takåsarna i eftertraktade Bergmans Bageri. Bostaden håller en mycket hög klass, arkitektritad med påkostade materialval och skräddarsydda lösningar. Känslan är exklusiv men samtidigt mysig då mjuka materialval adderats till industriella, stramare detaljer. Brf Bageriet stod färdigt år 2019 och är något utöver det vanliga. Här bor du med ett mycket centralt läge strax bakom Mariatorget med stort utbud av restauranger, barer, caféer butiker och bra kommunikationer. Boende i föreningen kan njuta av en härlig gemensam innergård med stenläggningar, utegrupper och ett orangeri. Juridisk person godkänns och generösa regler kring andrahandsuthyrning.
Hjärtligt välkommen att kontakta ansvarig mäklare för visning!

Rum & Storlek

1 / 40 m2

Pris

4 750 000 kr

Avgift

1 502 kr / mån

Våning

4 av 5

Hiss

Ja

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Karta

Planlösning

floor-plan
Högbergsgatan 62

Kontaktuppgifter:

Kristina Lissheim

070-747 11 21 kristina.lissheim@alexanderwhite.se

Interiör

Bostaden är väldisponerad med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, vilket skapar en trevlig social yta. Fransk balkong från vardagsrummet med utsikt över takåsarna. Sovalkov med plats för bred säng. Väggarna är målade i en sober grå färg tillsammans med ljusa golv av vitvaxad ek. Specialritat kök tillverkat av den exklusiva italienska kökstillverkaren Arclinea. Bänkskiva i rostfritt och stänkskydd i svart marmor. Köket är utrustat med kyl/frys, diskmaskin, induktionshäll, ugn, och fläkt (allt från Smeg). Stort och vackert, påkostat badrum helt i natursten med detaljer av naturoljad ek. I badrummet finns takdusch, handfat och spegel med belysning, handduksvärmare, vägghängd wc samt kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Trevlig förvaring i bostaden genom specialanpassade garderober. Därtill finns en genomtänkt ljussättning med både spotlights och bra arbetsbelysning. Bostaden passar lika bra för en som två personer eller som pied-à-terre för den som reser mycket. Till lägenheten hör ett källarförråd. 

Förening

Brf Bergmans Bageri är en äkta förening som äger marken. I föreningen finns 42 lägenheter i storlekar mellan 1-6 rok och en lokal. Fastigheten, som har klassats av Stockholms Stadsmuseum som särskilt kulturhistoriskt värdefull, består av ett gatuhus och gårdshus med en stor tillhörande gård. Den uppfördes ursprungligen 1917 att inhysa Bergmans bageri. Fastigheten har varit under ombyggnation till nybyggnadsstandard. De sista bostäderna fastställdes under 2020. 

Gemensam tillgångar: Alla i föreningen har tillgång till en härlig gemensam innergård med stenläggningar, utegrupper och ett orangeri.

I fastigheten finns Telia öppen fiber som debiteras separat efter varje medlems egna önskemål.

Juridisk person accepteras som medlem och föreningen godkänner uthyrning. 

Besök föreningens hemsida www.bergmansbageri.se för mer information.

Byggnad

Bergmans fastighet har en gedigen historia och var sedan tidigt 1900-tal en knäckebrödsfabrik vilken sedan köptes upp av Wasabröd. Alltså är det ingen slump att fastigheten heter som den gör. Firman Bergmans Bageri, Spis- och Knäckebröds-fabrik grundades av den skånska bagarmästaren Arnold Ulrik Bergman, som var den första i Sverige att yrkesmässigt framställa knäckebröd på surdeg. Firman flyttade in i fastigheten på Högbergsgatan 1918, året efter att den uppförts av arkitekt I Sjösten. Då var lokalen specialinrättad och toppmodernt utrustad med den tidens mått mätt för just brödtillverkning. Bergmans sålde inte bara brödet lokalt utan stod efter elektrifiering och ytterligare expansion under slutet av 1920-talet för över 60% av Sveriges export av hårt bröd. Fabriken, som då drevs av Arnold Bergmans änka, sysselsatte som mest över 200 personer. 1941 köptes Bergmans Bageri upp av Wasabröd. Då var Bergmans redan Kunglig Hovleverantör och deras mångfaldigt prisbelönta knäckebröd världsberömt. Kvalitet sitter med andra ord redan i väggarna på Högbergsgatan 62.