Södermalm

Hökens gata 8

Visa alla bilder

På sidogatan upp till Mosebacke, bakom den charmigt gröna porten, ligger denna nyrenoverade jugendtrea med fördelar som går att lägga upp på rad. Sekelskiftets pampiga attribut gör sig påmind med två kakelugnar, stuckaturer, T-postfönster och en takhöjd på 3.20 meter. Varje del av lägenheten har renoverats med byggårets stil i åtanke och det har varken snålats in på material- eller goda designval. Tack vare Hökens Gatas lutning hamnar man högt upp i fastigheten och kan njuta av ett lugn samtidigt som man bor mitt i händelsernas centrum. Som säljarna så fint förklarar bostadens läge: "En sommarnatt med fönster öppna och man tror inte man är i Sverige". Välkomna att kontakta mäklaren för mer information!

Rum & Storlek

3 / 81 m2

ca 78 kvm enligt föreningens info

Pris

9 150 000 kr

Avgift

4 013 kr / mån

Våning

2

Hiss

Ja

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Karta

Planlösning

floor-plan
Hökens gata 8

Kontaktuppgifter:

Lisa Ode

073-543 03 24 lisa.ode@alexanderwhite.se

Interiör

Här erbjuds både luftiga rum och sociala ytor. Du får även ett master bedroom i storleken större vilket ger en hotellkänsla som sätter extra lyx på tillvaron. Att kunna lyssna på den sprakande elden oavsett om du läser en bok i sängen eller har en vinkväll med vännerna i vardagsrummet är inte heller något som sänker livskvalitén. Varmt välkomna att fortsätta läsa rumsbeskrivningen av denna Söderpärla! 

Kök/Vardagsrum
Öppen planlösning med en pampig fungerande kakelugn och två stora T-postfönster som släpper in gott om naturligt ljus. Köket är från 2022 och har full maskinell utrustning så som diskmaskin och integrerad kyl/frys. Kökets luckor är i en behaglig grå kulör och passar perfekt med bänkskiva i Ceasarstone Shitake. Beslagen i mässing matchar blandaren från Tapwell och köket smälter in väl med övriga delar av rummet. På golvet ligger fiskbensparkett och väggarna är målade i en ljusgrå kulör. Höga pardörrar leder oss in till lägenhetens master bedroom. 

Sovrum 
Ett sovrum som verkligen sätter ribban högt. Här får du plats med allt från dubbelsäng med sidobord, garderob, arbetshörna och övrigt möblemang. Inte nog med detta så står även här en kakelugn i jugendstil. Liksom förra rummet erbjuder även detta sovrum originaldetaljer så som stuckatur och takrosett. Ytterligare en bonus är den rymliga walk-in closet som idag disponeras som både förvaring och arbetsplats. På golvet ligger vitpigmenterade  furutiljor i original och väggarna är målade i ljusgrått. 

Barn- /gästrum
Oavsett om man vill använda detta rum som barn-, gästrum eller kontor – så är huvudsaken att storleken tillåter alla möjligheterna ovan. Självklart återfinns även här utsmyckade originaldetaljer och på golvet ligger fiskbensparkett. Väggarna är målade i en trevlig persikofärgad kulör. Förvaring finns i en inbyggd garderob som rymmer det mesta tack vare sin tilltagna takhöjd. 

Badrum
Nyrenoverat och stambytt badrum (2022) med klassiskt marmorgolv i hexagoner, halvkaklade väggar som är målade upptill i en vacker grön kulör. Väggnära WC från Duravit, kommod från Burlington med vit tålig skiva kompositmaterial (Minerva) med ovanliggande spegel från Svedbergs och blandare från Tapwell. Duschdel från Macro Design och handdukstork från Nordhem och golvvärme. Ett badrum att trivas i helt enkelt!

Förening

BRF Hökens gata 8 är en förening belägen på Hökens gata 8 i Stockholm.
Bostadsföreningen bildades 1999 och äger marken. Föreningen är en äkta bostadsförening och accepterar inte juridisk person som medlem. Fastigheten är bebyggd med ett flerbostadshus uppfört 1904. Delat ägande godkänns om den som är skriven på bostaden äger min. 51%. 

Antal bostadsrätter, hyreslägenheter, lokaler
Huset består av 2 726 kvm totalarea varav 2 496 kvm utgör lägenhetsyta och 230 kvm utgör lokalyta. Detta är fördelat på 36 lägenheter med bostadsrätt och tre lokaler upplåtna med hyresrätt. 

Överlåtelse- och pantsättningsavgift
Överlåtelseavgift på 1 207,50 kr och eventuell pantsättningsavgift på 483 kr betalas av köparen.

Årsavgift
Betalas månadsvis i förskott. I avgiften ingår värme, VA, bredband och kabel-tv. Föreningens planerar att höja avgiften med 10% 2022 Q3. 

Andelstal i förening
3,12501 %

Storlek
Lägenheten är 81 kvm enligt faktisk uppmätning. I föreningens register uppges ytan till ca 78 kvm. 

Lån
5 293 kronor/kvm

Kabel-TV och bredband
Ownit

Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd.

Parkering
Boendeparkering Stockholm stad. Taxa 3. 

Gemensamma utrymmen
– Mysig gemensam innergård med grill, möbler och sandlåda
– Tvättstuga 
– Cykelförråd
– Källsortering

Energideklaration
120 kWh/m² och år

Byggnadsstatus
2020/2022 – Totalrenovering av lokal
2005/2022 – Partiellt stambyte. Berörd lägenhet stambyttes 2022. 
2018 – Omläggning av tak
2017 – Liggande avlopp
2016 – Liggande avlopp i källare
2015 – Avloppsstammar källarplan
2013 – Renovering soprum
2009 – Kall- och varmvatten VVS
2009 – Fjärrvärme
2005 – Nyinstallation hiss
2004 – Omläggning av tak
2004 – Omputsning av fasad
2004 – Inredning av råvind
2003 – Elstambyte
2002 – Nya balkonger
1999 – Fasad- och balkongrenovering
1974 – Avloppsstammar

Kommande renoveringar
2022 – Byte maskinpark tvättstuga
2022 – Fönsterrenovering av vindslägenheter
2023 – Fönstermålning trapphus