fbpx

Kungsholmen

Igeldammsgatan 38

Visa alla bilder

Välskapt och unik etta på naturskön och omtyckt Kungsholms-adress! Välkommen till ett hem som onekligen ger "compact living" ett ansikte. Här är varje kvadratmeter väl genomtänkt, funktionell och framförallt smakfullt utförd. Tack vare att huset ligger i suterräng hamnar lägenheten på våningsplan tre och blickar ut över innergårdens trädkronor.

Solid förening i välskött fastighet anno 1930. Här bor du i en trivsam lägenhet på ett oslagbart läge med det bästa av två världar, lugna promenadstråk längst Kungsholms strand och Stockholms pulserande centrum några få minuter bort. Vi ses på visning!

Rum & Storlek

1 / 26 m2

Pris

2 195 000 kr

Avgift

1 733 kr / mån

Våning

1 tr

Hiss

Ja

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Karta

Planlösning

floor-plan
Igeldammsgatan 38

Kontaktuppgifter:

Valerie Petrova

070-978 65 91 valerie.petrova@alexanderwhite.se
Igeldammsgatan 38

Kontaktuppgifter:

Julia Hagnäs

072-857 98 96 julia.hagnas@alexanderwhite.se

Interiör

Hall
Rymlig hall med gott om plats för avhängning och skoförvaring. Originalgolv och vitmålade väggar.

Badrum
Stambytt och rymligt badrum iklätt vitt kakel och beige klinker. Spegelskåp, handfat med kommod, wc, dusch och plats för tvättmaskin (förberett).

Allrum
Stort och härligt allrum med generösa fönster och väl tilltagen takhöjd. Sobert målade väggar i beige kalkfärg och vackra originalgolv. Snyggt och praktiskt sovloft med dubbelsäng som pryds av en gardin och därmed skapar ett charmigt sällskapsutrymme nedtill. I dagslägen möbleras rummet med en matplats för 3 personer men får likväl plats för 6. Inbyggd garderobsförvaring med dörr i full takhöjd. 

Kök
Väl utrustad köksvrå i härlig och social vinkel med fönster ut mot den underbara innergården. Den framknackade tegelväggen bidrar ytterligare till lägenhetens karaktär och samspelar väl med de moderna kökslösningarna. Här finns kyl med frysfack, ugn med fläkt, häll med två plattor, förvaringslådor, öppna kökshyllor och goda arbetsytor. Vitmålat golv, stänkskydd i vitt kakel och en härlig gul väggkulör. 

Till lägenheten hör ett rymligt vindsförråd som nås med hiss. 

Förening

Brf Igedammen 38 är en äkta förening som äger sin mark. Här finns idag 37 lägenheter, varav 36 upplåtes med bostadsrätt och 1 hyresrätt om 40 kvm (dolt kapital). Föreningen registrerades år 2003 och förvärvade fastigheten ”Isbrytaren 29” år 2009. 

Ekonomi
Föreningen är solid och har en god ekonomi. Renoveringar och underhåll sker löpande efter behov. Belåningsgraden ligger år 2019 på låga 4 959 kr/kvm. 

Gemensamma utrymmen
Föreningen har en superhärlig innergård omgiven av grönska och vackra fasader. 
Under sommarhalvåret möbleras gården med grill och utemöbler och bjuder in till socialt umgänge. Tvättstuga finns i källaren utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. Möjlighet finns även att installera tvättmaskin i badrummet. Cykelförråd finns en trappa ner på källarplan.  

Stadgar
Delat ägande ok. Juridisk person godkänns ej som medlem. Andrahandsuthyrning godkänns i samtycke med styrelsen.  

Leverantörer
Kabel-TV levereras via ComHem. Bredband (fiber) levereras av Ownit (100 mbit) och en obligatorisk kostnad om 139 kr/månad och debiteras utöver avgiften. Möjlighet finns att uppgradera sig till snabbare hastighet om så önskas.

Fastighet

Fastigheten har byggår 1930 (sk. ”funkishus”) och består av fem våningsplan ovanför mark samt två våningar i souterräng. Detta innebär att lägenheten är en trappa upp från ingången men i höjd är belägen på våningsplan tre. 

Genomförda renoveringar i urval
(Se årsredovisning för fullständig lista)
2018 – Målning av yttertaket
2018 – Byte av fjärrvärmecentral
2018 – Stamspolning
2016 – Målning av yttertak
2015 – Byte av port
2015 – Balkongbygge på vissa av lägenheterna mot gården (Bekostades av enskilda medlemmar)
2010/2011 – Målning av entré och renovering av hiss
2010 – Tak- och fönsterrenovering
2009 – Renovering av trapphus
2007/2008 – Avlopp- och köksstammar byttes samt genomgång av el-stigar
2003 – Fasadrenovering

För mer information se bifogade dokument. 

Område

Fastigheten är belägen alldeles invid Karlbergskanalen och Kungsholms strand med härliga promenadstråk och vacker omgivning. Här bor man mycket centralt med Fridhemsplans citypuls och goda kommunikationer bara några minuter bort. Shopping i Västermalmsgallerian och runt Fridhemsplan erbjuder ett stort utbud av välkända restauranger, butiker och ett brett service -och matvaruutbud. Tunnelbanas gröna och blåa linje går från Fridhemsplan samt ett flertal bussar (bla. 1, 3 och 4), buss 59 stannar på Kungsholms Strand. För den som pendlar ligger Karlbergs station bara en kort promenad bort.