Östermalm

Jungfrugatan 41A

Visa alla bilder

Arkitektritad unik lägenhet med mycket dold förvaring och praktiska lösningar. Ytterst smakfull renoverad. Skuldfri förening som debiterar låga avgifter. Attraktivt läge.

Rum & Storlek

1.5 / 43 m2

Pris

3 995 000 kr

Avgift

1 516 kr / mån

Våning

2 av 3

Hiss

Nej

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Karta

Planlösning

floor-plan
Jungfrugatan 41A

Kontaktuppgifter:

Mathias Ringberger

070-753 61 48 mathias.ringberger@alexanderwhite.se

Interiör

I populära och lugna kvarter nära Karlaplan ligger denna unika och arkitektritade lägenhet signerad arkitektbyrån Guise (www.guise.se). Skuldfri förening med mycket god likviditet.

Utgångspunkten har varit att skapa en personlig och öppen lägenhet med mycket dolda förvaringsutrymmen. Köket och likaså skafferiet, bokhyllor och garderober är inbyggda. Utförandet är av yppersta kvalité och den unika planlösningen är genomtänkt. Lägenheten har varit uppmärksammad i flera interiörtidskrifter och i rutan ”Ladda hem dokument” finns bl.a. en artikel om lägenheten.

Arkitekterna Andreas Ferm och Jani Myrman Kristoffersen, grundarna av Guise, beskriver lägenheten så här:
”Idén bakom lägenheten är att skapa många platser och flera rumsligheter, att bryta upp den vanliga uppdelningen mellan vardagsrum, kök och sovrum. Det är en lägenhet som egentligen aldrig tar slut utan där man ständigt kan hitta nya spännande platser att vara på. Istället för ett vardagsrum, sovrum och kök har vi skapat en lägenhet som har ett tiotal platser med individuella funktioner och förutsättningar. En icke linjär planering utan återvändsgränder.”

Sällskapsrum, matsal och kök är helt öppet och inrymmer flexibla lösningar såsom inbyggda bokhyllor, inbyggda vitvaror i köksdelen samt upp- och nedfällbara arbetsytor. Sovdelen är separerad mot övriga lägenheten men kan med enkelhet disponeras som ett sovrum. Smakfullt och rymligt badrum med golvvärme, infällda spotlights, dusch med glasvägg och tvättmaskin. Generös walk-in closet. Vackra vitlaserade trägolv och högt i tak. Särskilt framtagna spotboxar i hela lägenheten. Tveklöst en av Stockholms mest originella lägenheter på mycket attraktiv adress på Östermalm. Ej hiss.

På kort promenadavstånd finns ett rikt utbud av restauranger, butiker och caféer i närområdet. Nära till Karlaplan och Östermalmstorg med bra kommunikationer med T-bana och buss.

Fastighet

Fastigheten är totalrenoverad under 1990-91 då bl a köks- och badrumsstammar byttes, nya el-stigare installerades samt tak och fasad renoverades. Trapphuset målades 2008, fönster isolerades 2010 och 2015 installerades en ny tvättmaskin i tvättstugan. 2016 utfördes fönstermålning.

Övernattningslägenhet finns att hyra för 250 kr/dygn, plats för fyra personer. Det finns bastu, cykelförråd samt tvättstuga med torkrum. Vindsförråd tillhör lägenheten. Ansluten till kabelnät via Com Hem. Bredband via fibernät som ägs av föreningen men Ownit AB ansvarar för driften. Avgiften ingår i månadshyran. Föreningen har även en stor och fin innergård med trädgårdsmöbler och grillmöjligheter.

Förening

Föreningen förvärvade fastigheten 1999 och upplåter 76 lägenheter med bostadsrätt, 1 lägenhet med hyresrätt samt 12 lokaler med hyresrätt. Föreningen är helt skuldfri och redovisar per 17-12-31 en mycket god likviditet. Föreningen är äkta och äger marken.