Östermalm

Karlavägen 75A

Visa alla bilder

Pampig Östermalmsvåning på bästa läget på solsidan av Karlavägen nära Östermalmstorg och Karlaplan. Högt upp i huset på 3 tr med hörna mot Jungfrugatan. Ljust och tyst läge. Vacker fastighet med solid och äkta förening som inom kort kommer bli näst intill skuldfri. Tre kakelugnar samt två badrum och eventuell möjlighet balkong från köket. Potential att göra om planlösning efter behov. Möjlighet finns att lägga köket i vardagsrummet .Hiss till våningsplan. Förråd tillhör lägenheten.

Rum & Storlek

5 / 140 m2

Pris

22 595 000 kr

Avgift

6 253 kr / mån

Våning

3

Hiss

Ja

Visning

Karta

Planlösning

floor-plan floor-plan
Karlavägen 75A

Kontaktuppgifter:

Anna Herin

072-358 47 95 anna.herin@alexanderwhite.se

Interiör

Välkommen till denna ljusa hörnvåning högt upp i fastigheten med utsikt över Karlavägens trädtoppar. Den andas anno 1885 med tidstypiska karakteristiska originaldetaljerna såsom kakelugnar, stuckatur, takrosett och generös takhöjd. Genomgående fina ytskikt samt gedigna vackra och massiva trägolv. 
Välkomnande entré med gott om avhängnings- samt förvaringsmöjligheter. Här blickar man ut mot det vackra vardagsrummet. Det hemtrevliga köket vetter mot innergården och har ett välutrustat kvalitetskök med bra arbetsyta och maskinell utrustning. Luftigt rum med matsalsdel där det finns plats för 8 personer. För den som mot förmodan inte vill ha ett separat kök med matdel så finns möjlighet att göra om detta till ett sovrum och därmed flytta köket till vardagsrummet. Se alternativ planlösning. Det stora vardagsrummet badar i ljus och ligger som en central kärna i lägenheten och har stora fönster ut mot Karlavägen. Här har man plats för en stor social del och rummet pryds av en av de ståtliga kakelugnarna. Vidare finns hörnrummet/biblioteket som idag nyttjas som tv-rum och ligger i hörnan mot Jungfrugatan och erbjuder tre vackra fönster samt en fungerande kakelugn. Det stora sovrummet vetter mot lugnt läge mot enkelriktade Jungfrugatan och rymmer en stor dubbelsäng samt övrig garderobsförvaring. Här har man en praktisk ensuite lösning med direktanslutning till ena badrummet med badkar, wc och tvättmaskin som även kan öppnas  från hallen. Det andra badrummet med dusch, wc och handfat ansluts från andra sidan hallen. Vidare finns två rymliga ungdomsrum varav ena har kakelugn och en liten walk in closet och det andra en inbyggd garderobslösning. Dagens disposition av våningen är mycket trevlig men har även stor potential att göras om för det som vill. 

Bästa centrala läget på Karlavägen med närhet till både stad och natur. Utanför dörren finner man det bästa utbudet av mataffärer, caféer och restauranger. Kungliga Djurgårdens vackra natur samt Gärdesfältet finner man inom tio minuters gångavstånd. Östermalmstorg och trevliga saluhallen ligger endast fem minuter bort. I föreningens hus ligger kända Tössebageriet och café Foam. Likaså närhet till kommunikationer samt parkeringshus. I området råder boendeparkering. 

Fastighet

Vacker och välskött fastighet där följande renoveringar genomförts:

Avloppsstammar har bytts ut partiellt under årens lopp. 

1990-1991  Fasaderna restaurerades i samband med att vinden inreddes till våningar.
                   Treglasfönster installerades mot Artillerigatan, Karlavägen, Jungfrugatan.
                   Hissar installerades i fastigheten.
                   Nya elstigar med nya elledningar fram till varje lägenhets proppskåp.
                   Nya cortenrör monterades för att serva lägenheternas spisar och kakelugnar.

2000   Proppskåpen renoverades.

2004   Det galvade plåttaket målades av estetiska skäl då vissa plåtpartier blivit blottade.
           Fastighetens stammar spolades och kontrollerades.

2007  Alla fönster och entrédörrar i hela fastigheten målades och reparerades utvändigt.

2008  Hissarnas alla kedjor byttes enligt nya lagkrav.

2010  Karlavägens entréer reparerades och fernissades.

2014  Undercentalen (värme) byttes ut. Portiken och entredörrar renoverades.

2015   Värmeslingorna på taken byttes ut. Avloppsstammarna spolades.

2017   Rörelsesensorer installerades i trapphus

2017   Hissarna i 75A och 77 renoverades

2017   Uppfräschning av fastighetens ytskikt påbörjades på diverse ställen

2017   Samtliga vindsfönster i lägenheter renoverades och målades 

2018    Samtliga trapphus renoverade, lagning av sprickor och avflagningar.

2018    Ytterligare fönster renoverades och målades.

2019    Nya hydraulhissar

2021: Partial förbättring på fasden.

Förening

Brf Malmgården är en äkta förening som äger marken. Föreningen bildades 1885 som en av Stockholms första andelsföreningar och registrerades sedan år 1993. Den består av 57 lägenheter och en lokal om 19 kvm .Den om fattar adresserna Karlavägen 75a-b och nummer 77, Artillerigatan 57 samt Jungfrugatan 36. Fastigheten byggdes år 1885 med ombyggnadsår 1990. Den har en putsfasad i mixad stil av ny renässans, nygotik och jugend samt trapphus med vackra dekorationer och målningar. Stabil förening med god ekonomi. Just nu diskuteras eventuell försäljning av ett gårdshus samt byggnation av balkonger mot gården. Vid genomförd försäljning så kan föreningen bli näst intill skuldfri. Till lägenheten hör förrådsutrymme samt det  finns bra gemensamma utrymmen att nyttja för medlemmarna.