Hjorthagen

Krågedevägen 11

Visa alla bilder

Charmig, tilltalande och optimalt planerad tvåa med ljusinsläpp i två väderstreck och genomgående planlösning. Fullt utrustat kök med matplats. Vardagsrum med insynsskyddat läge mot grönska. Rogivande sovrum med gott om förvaring. Genomgående gott skick med harmoniskt färgsatta väggar och parkettgolv med Holländsk läggning. Härligt lugnt läge med cykelavstånd till city, närhet till naturen samt 3 minuter till Norra länken.

Rum & Storlek

2 / 40 m2

Pris

2 990 000 kr

Avgift

2 847 kr / mån

Våning

0,5

Hiss

Nej

Visning

Krågedevägen 11

Kontaktuppgifter:

Gabrielle Ekelund

070-878 38 78 gabrielle.ekelund@alexanderwhite.se

Interiör

Lägenheten har verkligen de små detaljerna som gör en bostad till ett hem att älska! Balkongen ligger i det mest fördelaktiga solläget och vetter mot innergården. Sovrummet ligger även det mot den tysta innergården. Vardagsrummet är rymligt och socialt vilket tillåter middagar med många vänner och för den som tycker att den redan generösa takhöjden inte är nog så kan man höja det ytterligare.

Hall
Hallen fungerar som en solfjäder som tar dig vidare till lägenhetens alla rum. Direkt till vänster finns goda avhängningsmöjligheter och för den som önskar kan man utnyttja takhöjden för att skapa än mer förvaring. På golvet ligger mörkt klinker och väggarna är målade i en ljus kulör.

Vardagsrum
Två stora korspostfönster ger rummet ett helt fantastiskt ljusinsläpp. Vackra speglade fönsternischer och spanjoletter i original skapar en exklusiv känsla. Här ryms såväl soffgrupp, tv-möblemang och övrig förvaringsmöbel som matplats för 6-8 personer. På golvet ligger holländsk mörk parkett och väggarna är målade i en off-white.

Kök
Vid entrén ligger det U-formade köket som erbjuder allt du behöver. Full maskinell utrustning så som induktionshäll, spisfläkt, ugn, kyl/frys, micro och integrerad diskmaskin. Ett glasparti är installerat i den övre delen av väggen för att maximera ljusinsläppet. Köpet har släta vita luckor, en mörk bänkskiva och stänkskydd i vit marmor. Förvaringen har utnyttjats till fullo och går ända upp till taket.

Sovrum
Lägenhetens största sovrum ligger helt ostört mot innergården och har även pardörrar ut till den rymliga balkongen. Utöver att sovrummet är stort nog att rymma en dubbelsäng med sidobord, en rejäl byrå och övrig sittmöbel så finns här en walk-in-closet som sväljer det mesta. På golvet ligger även här den vackra holländska parketten och väggarna är målade i midnattsblått.

Barnrum/Kontor
Stort fönster med djup nisch ger även detta rummet gott om ljus. Här ryms både säng, garderob och arbetsplats. Holländsk parkett på golv och väggar målade i off-white.

Badrum
Vad härligt med ett rymligt badrum som även det får naturligt ljusinsläpp genom ett fönsterparti! På väggarna återfinns vita kakelplattor och på golvet ligger klinker. Allt du behöver så som WC, handfat med underliggande kommod, tvättmaskin, badkar och vägghyllor som gör förvaringsbristen till ett minne blott. 

Förening

Brf Hjorthagshus org. nr 702000-8954 är en äkta bostadsrättsförening som består av fastigheterna Jordledningen1, Jordledningen 2, Kontakten 2, Ledningsstolpen 2, Likströmmen 1, Luftledningen 1, Luftledningen 2, Växelströmmen 1.
Byggnaderna är uppförda och förvärvade 1935.
Föreningen omfattar 351 lägenheter med bostadsrätt samt 11 lokaler med hyresrätt och en lokal med bostadsrätt. Marken innehas med tomträtt.
Välskött fastighet uppförd 1935 Förening med mycket god och stabil ekonomi.
Juridisk person godkännes ej som medlem.

Antal bostadsrätter, hyreslägenheter, lokaler
Byggnadernas totalyta är 14 861  m², varav 14 237  m² utgör lägenhetsyta och 624 m² utgör lokalyta.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift
Överlåtelseavgift 1208 kr eventuell pantsättningsavgift på 483 kr betalas av köparen.

Årsavgift
Betalas månadsvis i förskott. I avgiften ingår värme, VA och kabel-TV Com Hem och bredband (fiber) Ownit .

Andelstal i förening
 %

Storlek
Lägenheten är 40 kvm enligt föreningens information. 

Lån
 kronor/kvm

Kabel-TV och bredband
Kabel TV via Com Hem/Tele2 och bredband 1000/1000 mbps fiber via Ownit.

Förråd
Lägenhetsinnehavaren disponerar ett källarförråd.

Parkering
Boendeparkering Stockholm stad. Taxa 3. 

Gemensamma utrymmen
Tvättstugor finns på Älvkarleövägen 9 samt Motalavägen 17.
I tvättstugorna finns det även drop-in- tvättmaskiner. Flertalet cykelrum samt grillplatser om sommaren.

Energideklaration
174 kWh/m² och år, energiklass F.

Byggnadsstatus

 • 1989 Byttes el-stigarna
 • 1992-1994 Byttes samtliga V/A-stammar i kök och badrum
 • 1997 Renoverades fasader, balkonger och fönster
 • 1998 Renoverades taken
 • 1998-1999 Renoverades trapphusen
 • 2001-2002 Installerades nya maskiner, torkskåp och torktumlare i tvättstugorna
 • 2004 Utfördes bullerdämpande åtgärder i tvättstugorna, b la fundament till tvättmaskinerna
 • 2006 Stamspolning
 • 2010 Fönsterrenovering
 • 2014 Fiberoptik installerades i fastigheterna
 • 2015/16 Relining av stammarna
 • 2017 OVK-besiktning
 • 2020-2021 Fönsterrenovering

 

Kommande renoveringar
Inga större renoveringar planerade (kontrollerat med styrelsen 2022-05-12).

Område

Abessinien är en del av stadsdelen Hjorthagen i nordöstra Stockholm. Abessinien utmärks genom sina vita lamellhus i utpräglad funkis. Huset ritades av Hakon Ahlberg och byggdes av Olle Engkvist 1934–1937. Funkishusen består av 600 bostadsrättslägenheter och byggdes genom bildandet av tre bostadsrättsföreningar.

Stadsdelen Hjorthagen fick formellt sitt namn först 1926, men det var då sedan länge använt. Bakgrunden var att man under 1600-talet av- gränsat ett stort område kring norra och södra Djurgården till kunglig jaktpark. 1829 stängdes hjortarna in i ett betydligt mindre område, som döptes till Hjorthagen.

Hjorthagen har mycket goda kommunikationer som buss 54 och 55, tunnelbana Ropsten. Från lägenheten ligger dessa med ett par minuters gångavstånd. Man kan med fördel även ta cykeln ner till Stureplan vilket tar ca 15-20 min.
Inom ett mycket kort avstånd har man även Norra Djurgårdsstaden som kan erbjuda en all service man behöver såsom mataffärer, systembolag, restauranger och butiker.
Man har dessutom Lill Jansskogen, Norra Djurgården och Stora Skuggan med sina stora strövområden, vatten och grönska alldeles intill.