Södermalm

Krukmakargatan 4

Visa alla bilder

HÖR AV DIG OM DU HAR ETT LIKNANDE OBJEKT, JAG HAR MÅNGA KUNDER SOM SÖKER! Högt upp i fastighet anno 1896 presenteras en perfekt sekelskiftestrea på en av Södermalms mest omtyckta adresser! På sina optimalt planerade kvadratmeter erbjuder detta hem ett otrolig ljus från två väderstreck, mer än 3 meter i takhöjd, en fungerande kakelugn och en balkong där man har himlen och trädtopparna som granne. Föreningen har en god ekonomi och fastigheten är väl omhändertagen. Lägenheten kan med enkla medel disponeras som en fyra. Välkommen på visning av ett hem som måste upplevas på plats!

Rum & Storlek

3 / 91 m2

Pris

8 495 000 kr

Avgift

3 903 kr / mån

Våning

4 av 5

Hiss

Ja

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Karta

Planlösning

floor-plan floor-plan floor-plan
Krukmakargatan 4

Kontaktuppgifter:

Valerie Petrova

valerie.petrova@alexanderwhite.se

Interiör

Hall
Säkerhetsdörr, spotlights i tak, fast kapphylla samt stor nisch med hyllor och häng som rymmer vardagens alla jackor och skor. Innerhall med serveringsskåp och ytterligare förvaring i form av en inbyggd klädkammare. 

Sällskapsrum
Stort och lättmöblerat vardagsrum med ett generöst ljusinsläpp från två stora fönster. Charmiga och bevarade originaldetaljer så som en fungerande kakelugn, höga golvsocklar, takrosett och profil i tak. Utöver vardagsrumsmöbler finns här även plats för större matgrupp/lounge hörna/arbetsplats. 

Badrum
Rymligt och fräscht badrum utrustat med dusch, tvättmaskin från Electrolux, vägghängd WC från Duravit, golvvärme, handdukstork och kommod med spegelskåp från Ballingslöv. Förvaring i form av hyllplan och väggfast skåp. 

Kök
Härligt kök med matplats för upp till 8 personer och utsikt över grönskande trädtoppar och takåsar. Vitt kakel över arbetsbänk i fin balans mellan zink och ek samt vita luckor. Köket är utrustat med ny rostfri kyl och frys från Samsung samt diskmaskin från Bosch, rostfri direktansluten fläkt över spishäll från Husqvarna. Förvaring upp till tak med städskåp samt rymligt skafferi i full takhöjd. 

Sovrum
De båda sovrummen är lugnt belägna mot grönskande innergård. Det större sovrummet erbjuder generöst ljusinsläpp via två fönsterpartier, öppen klädförvaring och utgång till balkong med eftermiddagssol och fågelkvitter. Detta rum kan enkelt delas av och omvandlas till två mindre sovrum för att skapa en 4a, se alternativ planlösning. Det mindre sovrummet möbleras idag med en 120cm säng men är stort nog för en dubbelsäng. Även det har ett generöst fönster med utsikt över takåsarna. 

Balkong
Till bostaden hör husets högst belägna balkong med eftermiddagssol. Här sitter man i ett lugnt läge och blickar ut över föreningens unika innergård som är en utav Södermalms största.

Lägenheten har genomgående vackra massiva trägolv och ljusa väggar. Till lägenheten hör ett källarförråd.

Förening

Brf Mullvaden första 19 är en äkta förening som äger sin mark. Den består av 18 lägenheter upplåtna med bostadsrätt, 2 lägenheter upplåtna med hyresrätt samt 2 lokaler upplåtna med hyresrätt. Föreningen har en upprättad underhållsplan som sträcker sig till år 2046.

Stadgar
Andrahandsuthyrning godkännes enligt lag (föreningen tar ut en avgift vid uthyrning i andrahand). Föreningen har rätt att neka medlemskap om det kan antas att köparen inte skall bosätta sig permanent på adressen. Juridisk person godkänns ej.

Ekonomi
Föreningen är väl omhändertagen och har en god soliditet, cirka 1,5 mkr i kassan och drygt 2,3 mkr i lån. Inga planerade avgiftshöjningar. (Informationsinhämtning 2020-09-01)

Kabel-tv och bredband via ComHem. Obligatoriskt avgiftstillägg om 50kr/mån för balkong och 25kr/mån för underhåll av rökkanaler.

Gemensamma utrymmen
Föreningens omtalade och fantastiskt härliga innergård förvaltas som en samfällighet med de angränsande fastigheterna och sköts av en trädgårdsmästare. Bland rosenbuskar och träd finns här många härliga sittplatser, grillar, en nygjord lekplats, tvättstuga med 8 maskiner och torkrum, grovsoprum och en kopia av Swedenborgs charmiga lusthus som går att hyras av föreningens medlemmar. I gatuplan finns både cykel -och barnvagnsrum.

Fastighet

Mullvaden 19 är en välskött fastighet anno 1896 med en trappuppgång på Krukmakargatan 4. Fastigheten är benägen i kvarteret ”Mullvaden” och tillhör Maria Magdalena församling. 

Utförda renoveringar:
1986/1987 Stambyte, byte el stigar
2011 Renovering hiss
2011 Installation balkonger mot gård
2011 Byte fjärrvärmecentral
2012 Stamspolning
2013 Installation en balkong mot gård
2014 Installation nya Troax förråd
2014 Byte radiatorventiler och termostater, samt injustering värmesystem
2015 OVK besiktning (godkänd)
2015 Installation ny takvärmeanläggning
2015 Omläggning takplåt, fasadrenovering, trapphusrenovering, målning fönster,
höjning hiss iom renovering av råvind

Kommande renoveringar: Underhåll av fönster och balkongdörrar, troligtvis utförs arbetet under våren 2021. Läs gärna föreningens stadgar, årsredovisning och underhållsplan för mer info.