Östermalm

Linnégatan 94, 4 tr

Visa alla bilder

Med synnerligen attraktivt läge nära Strandvägen och Djurgården finner ni denna yteffektiva 2:a om 32 kvm. Riktig pärla med ett högt och ostört läge på fjärde våningen, fina originaldetaljer, generös takhöjd och vackra fönster, klassisk fiskbensparkett samt bra förvaring. Vacker, välskött fastighet från 1929 samt mycket bra förening. Tillgång till gemensam, södervänd balkong med fantastisk utsikt (se slutet av bildlistan).
Lägenheten är belägen i ett tryggt kvarter med närhet till Djurgården och samtidigt nära till rikt serviceutbud vid Garnisonen, Karlaplan och City. Goda kommunikationer genom spårvagnen som går i närheten och tar dig till bla T-centralen. Även flera busslinjer finns nära, tex 76an och 4an.
Kontakta ansvarig mäklare vid önskemål om digitala- eller privata visningar.

Rum & Storlek

2 / 32 m2

Pris

3 895 000 kr

Avgift

1 718 kr / mån

Våning

4 av 5

Hiss

Ja

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Karta

Planlösning

floor-plan
Linnégatan 94, 4 tr

Kontaktuppgifter:

Kristina Lissheim

070-747 11 21 kristina.lissheim@alexanderwhite.se

Interiör

Välkomnande hall med garderob för ytterkläder och skor. Hallen angränsar till såväl sovrum, vardagsrum som badrum. Vardagsrum med hög takhöjd och tidstypiskt spröjsat fönster samt vacker fiskbensparkett på golvet. Ingång till kokvrå med fönster och utsikt över takåsar, mot den lummiga innergården och de vackra grannhusen. Kokvrån renoverades 2019 och består av överskåp i original, vitt handmålat kakel, bänkskiva i ek och golv i Öländsk kalksten. Köket är utrustat med induktionshäll, kombinerad ugn/micro och kyl med frysfack. 

Rogivande och tyst separat sovrum. Gott om plats för förvaring via rymliga platsbyggda garderober med stilenliga spegeldörrar. Sovrummet är ljust, har vackert spröjsat fönster mot innergården och rymmer bred säng. Här finns även gott om utrymme för arbetsplats. 

Helkaklat badrum med klinkergolv med golvvärme, wc, handfat och dusch. Lägenheten är i genomgående mycket gott skicka med fina parkettgolv och ljusa målade väggar. Prefekt läge på Östermalm med närhet till både Karlaplan med butiker, restauranger och kommunikationer, Djurgårdens enorma grönområden och Strandvägens härliga strandpromenad.

Gemensamma södervända balkonger finns att utnyttja på varje våningsplan, den på våning 5 är speciellt trevlig med fantastisk utsikt över stan (se bild i bildlistan).

Övrigt: Måttanpassade mörkläggningsgardiner finns i alla rum, inkl kokvrå. Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Förening

Brf Hornblåsaren 13 bildades 1994 och består av 16 lägenheter med bostadsrätt och 1 med hyresrätt samt 6 garageplatser med hyresrätt (för närvarande kö). Föreningen äger marken. Den vackra fastigheten ritades av den kända arkitekten Björn Hedvall och stod färdig 1929.

Från att föreningen förvärvade fastigheten så har ett stort antal renoveringar och förbättringar gjorts på fastigheten. För fullständig lista se årsredovisningen (ÅR för 2019 har blivit försenad pga Covid och finns ännu ej tillgänglig. Enligt ordförande, kontrollerat mars 2021, har inga större förändringar skett sedan ÅR 2018).

1995 Total fasadrenovering mot gata och gård. Nyläggning av samtliga plåttak. Omgjutning av samtliga balkonger.

2000 Byte av köks- och avloppsstammar. Hälften av stammarna byts.

2004 Del av tvättstuga omgjort till dusch/toalett, kök och mötesrum. Modernisering av tvättstugan och inköp av ny maskinutrustning. Byte av stammar i källare och tvättstuga.

2005 Ommålning tak och montering förhöjda snörasskydd.

2006 Byte av köks- och avloppsstammar. Samtliga resterande stammar byts. Ny elservis. Kabeldragning i gatan och ny elcentral till fastigheten.

2006-2007 Omdragning av el och renoveringar av badrum i hyreslägenheter.

2007 Ommålning av trapphus och entré. Byte av elstigare inklusive mätartavlor i alla lägenheter. Total renovering av fönster och balkongdörrar (ytterbågar). Ny värmecentral bytt från fjärrvärme till bergvärme. 

2011 Totalrenovering ner till bjälklag av övre gård, omisolering, tätskikt och ny stenläggning. Nedre gården ny markbeläggning med betongplattor.

2012 Renovering av väggar och tak i garaget samt nydragning av el och armaturer. Fasadrenovering nedre gården samt ny trappa med grind mellan övre och nedre gården. Nya räcken till vädringsbalkonger och höjning av befintliga balkongräcken.

2015 Omdragning och centralisering av el i källare.

2019 Stamspolning.

Då alla de stora renoveringarna i fastigheten är gjorda återstår i stort sett endast mer regelmässig förvaltning. 

Planerade väsentliga åtgärder:
– Flödesreglering av värmesystem samt renovering/utbyte av radiatorer och termostat.
– Utbyte av komponenter i värmecentral.
– Vid behov kommer hissen att behöva bytas. 

Till medlemmarnas förfogande finns tvättstuga i källarplan, vägg i vägg ett litet allrum med kök och WC samt en övre och nedre innergård. Fastigheten är kopplad till ComHem, fiber är draget till källaren.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr som betalas av säljaren. Föreningen tar även ut en pantsättningsavgift om 476 kr.

Område

Läget är optimalt. Som boende här har du nära till vackra promenader runt Djurgården, vattnet, restauranger, shopping och kultur. I samma kvarter har du Garnisonen med bla mataffär, gym, apotek och systembolag. Mindre än 10 min promenad bort ligger Karlaplan med shopping och T-bana. Du har även närhet till andra bra förbindelser och City. Både spårvagn och bussar går runt husknuten så att du snabbt och smidigt kan ta dig runt i stan.