Högalid

Lundagatan 40B

Visa alla bilder

En optimalt planerad tvåa, utan insyn, med ett stort sovrum, fönster mot gården och ett fullt utrustat kök med både diskmaskin och gott om förvaring!

Oavsett om du prioriterar att bo i en ekonomiskt stabil förening eller letar efter en perfekt tvåa som har alla förnödenheter utan att kvadratmetrarna springer iväg - så erbjuder denna lägenhet allt det utan kompromisser. Här bor du på andra våningen vilket gör att du kommer tillräckligt högt upp för att inte störas av insyn från förbigående -samtidigt som du ser både himmel och får ett härligt ljus i lägenheten.

Rum & Storlek

2 / 41.5 m2

Pris

-

Avgift

2 104 / mån

Våning

2

Hiss

Ja

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Karta

Planlösning

floor-plan
Lundagatan 40B

Kontaktuppgifter:

Lisa Ode

073-543 03 24 lisa.ode@alexanderwhite.se

Interiör

Fastigheten är från 1930 vilket arkitektoniskt är den gyllene åldern där du får takhöjden och de vackra originaldetaljerna inspirerat från sekelskiftet men funktionaliteten, ljusinsläppet och minimalismen från dåtidens moderna tänk om just funktion; funkisstilen!

Hall
Hallen erbjuder gott om plats för avhängning samt förvaring i en klädkammare. Detta är en skarpt underskattad detalj som uppskattas först efter inflytt – när både ytterjackor och skor behöver förvaras smidigt! I hallen ryms även en byrå eller sittmöbel vilket gör att man kan inreda det första utrymmet man ser på ett snyggt sätt. 

Vardagsrum
Vardagsrummet rymmer både soffa, tv-möblemang och matplats. Ett stort tvådelat fönsterparti med spanjoletter och fönsterbräda i marmor bevarade från 1930 vetter mot föreningens innergård. Föreningens innergård är vacker och otroligt välskött av de boende – där grannfasaden ligger på andra sidan den breda gården. Ljuset får därför sin goda chans att ta sig in och lysa upplägenheten vilket gör att ljusinsläppet blir precis så man vill ha det! 

Kök
Snickerierna har en kulör av blått och bänkskivan bryter av på ett bra sätt med rostfritt stål och trä. Köket är fullt utrustat och erbjuder allt från diskmaskin till microvågsugn och gasspis. Ett glasparti i original separerar köket från sovrummet samtidigt som ljusinsläppet även når köksdelen. 

Sovrum
Du får med råge plats med både en 180 cm-säng och övrigt möblemang så som garderob, sidobord eller byrå. Detta rummet erbjuder också ett stort fönster i samma originalutförande som vardagsrummet. Även detta fönster vetter mot föreningens lugna innergård vilket gör att lägenhetens alla rum blir helt tysta utan störande trafik och buller. 

Badrum
Vitkaklade väggar och ljusgrå matta på golvet. Badrummet är redan förberett för tvättmaskin för den som önskar. I övrigt full utrustning så som WC, dusch, handfat och handdukstork.

Förening

Brf Marmorn är belägen på Lundagatan 36-44 i Stockholm. Fastigheten är bebyggd med bostadshus anno 1930.
Bostadsrättsföreningen bildades 1930 och äger marken. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och accepterar inte juridisk person som medlem.

Antal bostadsrätter, hyreslägenheter, lokaler
Huset består av 539 lägenheter och 8 lokaler med bostadsrätt, samt 14 lokaler med hyresrätt.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift
Överlåtelseavgift på 1690 kr och eventuell pantsättningsavgift betalas av köparen.

Årsavgift
Betalas månadsvis i förskott. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Det finns ingen beslutad avgiftsförändring.

Andelstal i förening
0,21864 %

Storlek
Lägenheten är 41,5 kvm enligt föreningens information.

Lån
1 770 kronor/kvm

Kabel-TV och bredband
Comhem

Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd.

Parkering
Föreningen har 35 parkeringsplatser samt 12 MC-platser för uthyrning. HSB administrerar kön. Boendeparkering i området, Stockholm stad. Taxa 3. 

Gemensamma utrymmen
– Åtta stycken tvättstugor
– Musik- och hobbyrum
– Cykel- och barnvagnsrum
– Fyra övernattningslägenheter
– Gemensam takterrass

Energideklaration
108 kWh/m² och år

Renoveringar – urval

– Stambyte 1972-1993
– Stambyte för denna bostad skedde 1993
– Elstigar 1993-1994
– Hissrenovering 1998
– Fönster 2005/2008
– Fiber samt bergvärme 2009
– Fasad 2012
– Dörrar och portar 2016
– Takläggning 44 A-D 2018
– Asfaltering 2020

Kommande renoveringar
– Fönsterbyte 44C-D
– Fasadförbättring och färgning fasad 44C-D
– Byte av namn-/anslagstavlor i samtliga portar
– Målningsförbättring av ytterdörrar
– Solcellsanläggningar 38+44