fbpx

Mariatorget

Mariatorget 8A

Visa alla bilder

Underhandsförsäljning! Välkommen till en magnifik sekelskiftestvåa med balkong i sydväst högst upp i gårdshuset på en utav Södermalms mest eftertraktade adresser. Sagolikt ljus från två väderstreck, väl tilltagen takhöjd, vacker stuckatur och en ståtlig fungerande kakelugn karaktäriserar detta boende.
Här erbjuds ett unikt tillfälle för den kreativa att sätta sin personliga prägel och skapa sig ett boende helt i egen smak och tycke. Här bor du på ett centralt, men samtidigt ostört, läge högst upp i fastighet anno 1897 i en svårslagen förening med 5,8 mkr i kassan och alla stora renoveringar bakom sig. Låg avgift och goda parkeringsmöjligheter.

Rum & Storlek

2 / 61 m2

Pris

7 550 000 kr

Avgift

1 651 kr / mån

Våning

3 av 3

Hiss

Nej

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Karta

Planlösning

floor-plan
Mariatorget 8A

Kontaktuppgifter:

Valerie Petrova

070-978 65 91 valerie.petrova@alexanderwhite.se

Interiör

Varmt välkomna till denna otroligt ljusa och välplanerade sekelskiftestvåa som väntar på sin nästa välförtjänta ägare. Här ges onekligen ett unikt tillfälle att skapa sig ett drömhem på ett utav Södermalms bästa och mest eftertraktade lägen. Bostaden passar dig som ser en möjlighet i att genomföra en enkel renovering och få sätta din prägel från grunden, både vad gäller planlösning och utförande, utan att behöva ta onödiga kostnader för städning och bortforsling.

Skick
Vardagsrum, hall och sovrum är helt ytskiktsrenoverade från golv till tak. Samtliga fönster är renoverade. Förberett för nya eluttag i hela bostaden. Kökets samtliga väggar är grundmålade, taket är målat, elen är dragen och golven är slipade. Det enda som kvarstår är lister och insättning av valfritt kök. I badrummet är spotligts installerade men i övrigt är det endast en wc och handdukstork monterad. Dörren, lister och karmar är ej renoverade och inte heller insidan. 

I bostaden återspeglas många klassiska sekelskiftesattribut så som högt i tak, stora fönster i djupa nischer, vacker stuckatur, takrosetter, pardörrar och en tidstypisk kakelugn som nyligen är provtryckt. I sovrummet finns en rymlig klädkammare i full takhöjd. Balkongen är belägen i högt och fritt söderläge in mot gården med slående utsikt över både takåsar, trädkronor och S:t Paulskyrkan. Eftersom att lägenheten ligger in mot gård bor man på ett ostört och tyst läge där det enda som stör är fågelkvittret på morgonen. 

Övrigt
Lägenheten är uppmätt till 61 kvm. Säkerhetsdörr installerad. En enkät bland gårdshusets medlemmar visar att det finns fortsatt intresse för att undersöka möjligheten till att bygga hiss, hitintills har offerter tagits in och i dagsläget finns inga beslut tagna (2018). Till bostaden hör ett vindsförråd om ca. 18 kvm endast en halv trappa upp.

Förening

Brf Rosendahl mindre 29 är skuldfri och äkta förening som äger sin mark. År 2019 hade föreningen en soliditet om 98% och ca. 5,8 mkr i kassan. Fastigheten består av ett gat -och gårdshus som byggdes 1897 och förvärvades av föreningen år 1993. Gemensamma utrymmen består av en sophanteringsanläggning, ett rymligt cykelförråd, en modern och lättbokad tvättstuga i gårdshuset och en väl omhändertagen innergård med möblemang. Juridisk person godtas ej som medlem, delat ägande ok, andrahandsuthyrning godkänns i samråd med styrelsen. Det finns inga planerade avgiftshöjningar. Se bifogade årsredovisningar och föreningens hemsida https://www.hemsidan.com/rosendalmindre29/ för mer information.