Vasastan

Norrtullsgatan 22

Visa alla bilder

Välkommen till en enastående hörnlägenhet som har genomgått en påkostad renovering med sällan skådad fingertoppskänsla. Generösa sällskapsytor med grönskande utsikt och balkong mot parken Tre Liljor i sydväst. Ytterst väldisponerad lägenhet som med enkla medel kan göras om till 5 rok. Privat del med exklusivt badrum, walk in closet och master bedroom mot gård. Bevarade originaldetaljer som fungerande kakelugn, stuckatur, pardörrar, paneler och fiskbensparkett. Attraktivt läge i Vasastan med kvarterskänsla mellan Odenplan och Hagaparken.

Rum & Storlek

4 / 155 m2

Pris

13 900 000 kr

Avgift

3 935 kr / mån

Våning

2

Hiss

Ja

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Karta

Planlösning

floor-plan
Norrtullsgatan 22

Kontaktuppgifter:

Johan Du Rietz

070-880 07 99 johan.durietz@alexanderwhite.se

Interiör

Välkommen till ett boende utöver det vanliga. Nuvarande ägare har utfört en omfattande renovering 2012 med känsla för detaljer, vilket skapar en ytterst tilltalande helhet. Exklusivt kök, två nya badrum, samtliga ytskikt med sobra färgval från Farrow & Ball och limmad ekparkett i hela lägenheten. Lägenheten är sällsynt väldisponerad med sällskapsrum i fil mot gata och avskild privat del. Vackra sekelskiftesdetaljer – pardörrar, stuckatur, högt i tak och paneler. Balkong i väster mot Norrtullsgatan och Tre Liljor med sol från lunch till kväll. Möjlighet finns till ytterligare en balkong i master bedroom.

Redan i den välkomnande hallen får man en känsla av vad som väntar i denna smakfulla bostad. Här finns en platsbyggd garderob med gott om förvaring och sittdel med dyna i läder. Schackrutigt golv i kolmårds- och carraramarmor med golvvärme. Hallen öppnar upp mot kök, vardagsrum och serveringsgång samt det mindre badrummet.

Det mindre badrummet har schackrutig klinker i svart/vitt med fris samt vitt kakel på väggarna. Infällda rördragningar och blandare, takdusch, tvättställ, vägghängd WC, golvvärme och infälld takbelysning från Flos.

Påkostat och stilrent kök från Bulthaup med god förvaring bakom luckor i behandlad aluminium och generösa arbetsytor på bänkskiva i rostfritt stål. Full maskinell utrustning med kyl/frys, induktionshäll, fläkt, ugn och diskmaskin. Samtliga vitvaror från Gaggenau. I köket ryms matplats för ca 10 personer framför fönster med grönskande utsikt.

I fil med köket ligger det rymliga vardagsrummet om ca 35 kvm. Här finns fungerande öppen spis, två fönster och utrymme för soffgrupp och övrig möblering. Samtliga sällskapsytor bjuder på fint ljus genom vackra fönster i sydväst och utsikt mot parken Tre Liljor utan insyn.

Vidare intill vardagsrummet finns ytterligare ett sällskapsrum med fantastiskt ljusinsläpp: hörnrum med fönster i två väderstreck och balkong i väster med sol från lunch till kväll.

Nuvarande arbetsrum vetter mot lugna Idungatan. Rummet har två fönster och erbjuder möjlighet att dela av för att skapa två bra sovrum.

Master bedroom avgränsas från övriga lägenheten med en inre hall med ingång till badrum och walk in closet.

Badrummet är inbjudande och exklusivt med golv och två meter breda paneler i Arabescato-marmor samt vitt kakel. Inredningen består av inkaklat emaljbadkar med takdusch och infälld blandare, tvättställ, vägghängd wc, handdukstork, spegel och platsbyggt skåp. Lampetter, handdukshylla och glashylla från Aquadomo. Golvvärme samt infälld takbelysning från Flos. I badrummet finns en avskild del förberedd för tvättmaskin och torktumlare.

Master bedroom vetter mot föreningens lugna innergård med fin utsikt mot Matteus skola och grönskande fasad. Här finns plats för dubbelsäng och övrig möblering såsom fler garderober för den som önskar. Förvaring finns i inbyggd garderob. Möjlighet finns att bygga balkong, nuvarande ägare har förberett genom att flytta och införskaffa en ny gjutjärnsradiator som placerats bredvid fönstret.

Förening

Brf Liljan förvärvade fastigheten 1974 som omfattar adresserna Norrtullsgatan 22 och Idungatan 9. Föreningen är äkta och upplåter 24 lägenheter med bostadsrätt i varierande storlekar och 1 lägenhet samt lokaler med hyresrätt. Föreningen har en god ekonomi och inga planerade avgiftsförändringar.

Köparen betalar överlåtelseavgift 1 108 kr och pantsättningsavgift 443 kr.

Lägenheten är 155 kvm enligt uppmätning 2011-08-26, föreningens lägenhetsregister säger 150 kvm.

Till lägenheten hör ett källarförråd.
TV/internet: Com hem.

Gemensamma utrymmen:
Tvättstuga i separat gårdshus.
Grönskande innergård med möbler och planteringar.
Cykelgarage.

Utförda renoveringar:
2016: Takmålning
2015: Stamspolning
2014: Renovering fönster
1990: Kök och badrumsstammar bytta
1985: El-stigare

Kommande renoveringar:
Byte av fönster i vindsvåningar

För mer information se föreningens årsredovisning.