Östermalm

Nybrogatan 26

Visa alla bilder

Med bästa adress på gågata invid Östermalmstorg och högt läge i hus från 1829 finns denna sällsynt tilltalande fyra. Flertalet bevarade originaldetaljer såsom tre fungerande kakelugnar, fin stuckatur, vackra golv, höga golvsocklar och speglade nischer. Balkong i s/o med morgonsol och fransk balkong.
Tre rum i fil mot gatan med utsikt över Saluhallens takåsar och master bedroom samt kök mot föreningens fina gård.
Ett av rummen mot gatan är för dagen avdelat till en separat del med egen entré från trapphuset, perfekt för den egne företagaren eller för uthyrning, men rummet kan också enkelt införlivas i lägenheten.
Oslagbart läge med Saluhallen utanför porten och direkt närhet till allt man kan önska.

Rum & Storlek

4 / 126 m2

Pris

16 900 000 kr

Avgift

2 011 kr / mån

Våning

3,5

Hiss

Ja

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Karta

Planlösning

floor-plan
Nybrogatan 26

Kontaktuppgifter:

Johan Du Rietz

070-880 07 99 johan.durietz@alexanderwhite.se

Interiör

Lägenheten är genomgående fylld av fina originaldetaljer, tre fungerande kakelugnar, vacker stuckatur, överstycken, speglade fönsternischer, höga golvsocklar och fina brädgolv.
En omfattande renovering utfördes av nuvarande ägare under 2011 med nytt kök, nytt badrum, ny gäst-wc, målning av tak, väggar och snickerier, ny el, ny fransk balkong i sovrummet, slipning och behandling av alla originalgolv. Balkongen byggdes 2013.
Entré till luftig och välkomnande hall med gott om plats för avhängning av ytterkläder. Här finns en gäst-wc och ett stort fönsterparti med utgång till den trivsamma balkongen i sydost med morgonsol.
Vardagsrum med plats för soffgrupp och övrig möblering. Två stora fönster men utsikt mot Saluhallens takåsar, speglade nischer, tilltalande stuckatur och en vacker fungerande kakelugn. 
Kök/matsal med stort fönster mot föreningens gård. Järfällakök med god förvaring bakom speglade luckor och bra arbetsytor. Här finns matplats för ca 12 personer och en sällsynt fin och fungerande kakelugn.
Innanför köket i lugnt gårdsläge ligger master bedroom. Tilltalande rum med två fönster samt fransk balkong i sydost och utrymme för arbetsplats. Mycket god förvaring för kläder i walk in closet bakom gardin. Stilrent badrum en suite med vita stora kakelplattor och grå klinker med golvvärme. Inredningen består av badkar, separat dusch, tvättställ med kommod, inkaklad spegel, wc, avställningsytor i nischer och förvaringsskåp.
Ett andra sovrum finns intill vardagsrummet mot gatan med plats för dubbelsäng. Även detta lugnt och trivsamt tack vare gågatan utanför och det höga läget.
Det tredje rummet mot gatan består idag av en separat del med egen entré från trapphuset, perfekt för den egna företagaren. Här finns plats för säng och arbetsplats mm. En vacker och fungerande kakelugn pryder ena hörnet i rummet. I entrén med klinkergolv finns tvättställ och WC (kopplad till malkvarn med pump som tillsammans med handfat är kopplad gäst-wc i hallen, installerat 2015). För den som vill införliva denna del till övriga lägenheten så finns vackra pardörrar bevarade som i så fall leder till vardagsrummet.

Förening

Bostadsrättsföreningen Järnlodet 9 är välskött med god ekonomi och förvärvade fastigheten år 2000. Huset uppfördes år 1829 och består av 13 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och 6 lokaler upplåtna med hyresrätt.
Under 2016 genomförde föreningen en tredimensionell ombildning av fastighetenen. Detta genom att dela fastigheten i två delar, dels fastigheten ”Järnlodet 25” som innehåller 13 lägenheter med en yta av 1766 m2 och 6 lokaler om totalt 176 m2 samt fastigheten ”Järnlodet 26” som innehåller 5 lokaler om totalt 407 m2. I och med denna ombildning blev Bostadsrättsföreningen Järnlodet 9 en äkta förening. Bostadsrättsföreningen äger fastigheten ”Järnlodet 25”. Den nya fastigheten ”Järnlodet 26” som endast består av 5 lokaler i huset ägs av en helt separat ekonomisk förening, vilken i sin tur ägs av medlemmarna i bostadsrättsföreningen. Som köpare av denna bostadsrätt kommer man alltså överta nuvarande ägares motsvarande andel i den ekonomiska föreningen.
Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem.

Föreningen har inte beslutat om någon avgiftsförändring. 
Överlåtelseavgift: Nej
Pantsättningsavgift: Nej
Tv/Internet: TV via Comhem/Fiber 100/100 Mbit via Stockholms stadsnät
Parkering: Boendeparkering gäller på gatan via Stockholm stad.
Förråd: Rymligt källarförråd
Balkong: Ja, mot gården i sydost med morgonsol och fransk balkong
I föreningen finns följande gemensamma utrymmen: 
– Tvättstuga i markplan mot gården
– Cykel- barnvagnsrum
– Grovsoprum
– Fin innergård med planteringar och flera sittgrupper
Cyklar och barnvagnar tas enklast in via entrén Östermalmstorg 2 utan trappsteg.

Utförda renoveringar:
2016: Avfuktningsanläggning i källaren har installerats
2016: Byte av kontroll och styrsystem för undercentral för uppvärmning och varmvatten
2014: Bättringsmålning av fönstren mot gården
2014: Installation av fibernät
2013: Ådringsmålning av butiksfönster
2013: Sotning av eldstäder
2013: Nya mattor i portarna
2013: Spolning av stammar
2013: OVK
2012: Renovering av fasaden inkl fönster mot Nybrogatan och Östermalmstorg från och med första våningen
2009: Renovering av innergården
2009: Nytt system för ventilation och värmeåtervinning för lokaler
2009: Ny fjärrvärmecentral
2009-2010: Renovering av fasaden mot Nybrogatan och Östermalmstorg upp till första våningen
2009-2010: Renovering av trapphus och entreér
2008: Balkonger
2008: Ny takvärmeanläggning
2006: Omläggning av tak
2006: Reparation rökkanaler
2006: Byggnation av råvind till bostadsrätter
2002: Nytt gårdsbjälklag
1978: Rörstambyte
1978: Elstambyte

Planerade renoveringar:
Föreningen har inga större renoveringar planerade