fbpx

Södermalm

Nytorgsgatan 15

Visa alla bilder

Välkommen till denna perfekt planerade 2:a, belägen på en av Södermalms bästa adresser granne med Mosebacke, ett stenkast till Slussen och Nytorget. Tack vare de stora fönsterpartierna i varje rum får lägenheten ett fint ljusinsläpp. I föreningen finns två fantastiska takterrasser med milsvidd utsikt över hela stan! Den ena har morgonsolen och på den andra kan man njuta av kvällsolen!

Rum & Storlek

2 / 38 m2

Pris

3 800 000 kr

Avgift

2 138 kr / mån

Våning

½

Hiss

Nej

Visning

Kontakta mäklaren för mer information om visning.

Nytorgsgatan 15

Kontaktuppgifter:

Julia Hagnäs

072-857 98 96 julia.hagnas@alexanderwhite.se

Interiör

HALL
Välkomnande hall med Kolmårdsmarmor som fortsätter från trapphuset in i lägenheten. Hallen erbjuder bra förvaring i garderob med spegeldörrar.

VARDAGSRUM
Härligt rum med ekparkett i mönsterläggning, fönsterbänk i kalksten och det större treluftsfönstret gör rummet ljust och luftigt. En smart bardisk öppnar upp vardagsrummet mot köket vilket ger rummet en social atmosfär. Här finns gott om utrymme för både stort matbord och soffgrupp.

SOVRUM
Mysigt sovrum med stort fönster och ljusa väggar. Garderob ger bra förvaring.

BADRUM
Helkaklat badrum med grå klinker mot vita väggar. Badrummet är utrustat med duschhörna, WC samt kommod med förvaring och spegel med inbyggd belysning.

Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Fastighet

Lägenheten ligger med ett mycket attraktivt läge, i lugna kvarter, runt hörnet från vackra Katarina Kyrka. Några minuter bort ligger mysiga Mosebacke torg som i sin tur ligger på vad som brukar kallas för Söders höjder, bara ett stenkast från Götgatan och Slussen. Lägenheten ligger även med direkt närhet till SoFo. Området här har utvecklats till en mycket omtyckt Söderidyll och är också mycket populärt tack vare sina många restauranger, caféer, småbutiker och skivbutiker.

Mycket goda kommunikationer med flertalet busslinjer vid Folkungagatan, samt några minuters promenad till såväl Medborgarplatsens och Slussens tunnelbanestationer. Från Slussen tar du dig snabbt vidare med både den röda och gröna tunnelbanelinjen. På sikt kommer även tunnelbana finnas vid Tjärhovsplan som tar dig till Kungsträdgården och ut till Nacka.

Förening

Brf Nytorgsbacken (org.nr 769603-8697) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Sandbacken Mindre 27 år 2000. Föreningen består av två hus med adress Nytorgsgatan 15 och Nytorgsgatan 15 A, och omfattar 77 lägenheter med bostadsrätt, 1 lägenhet med hyresrätt samt 4 lokaler med hyresrätt. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi
Lånen för föreningens fastighet ligger på 7 506 kr/kvm. En obligatorisk avgift för fiber tillkommer om 65 kr per månad. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Förvaltning
Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

Bredband och kabel-tv
Kabel-tv levereras av Com Hem. Bredband och ip-telefoni levereras av AllTele. Föreningen har en mycket snabb fiberanslutning med 1000 Mbit/s!

Juridisk person och delat ägande
Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Överlåtelseavgift
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 163 kr av köparen.

Gemensamma utrymmen
Tvättstuga finns i källaren, utrustad med två maskiner, en torktumlare, ett torkskåp, en centrifug samt mangel och torkrum. Det finns ett cykelförråd och ett grovsoprum. Mycket fin gemensam grönskande innergård med grillmöjligheter. Föreningen anlitar en trädgårdsmästare som sköter om gården. Det finns två takterrasser, en på varje hus.

Förråd
Lägenheten disponerar ett vindsförråd om ca 3 kvm.

Renoveringar, i urval
2018 renovering av lokal till bostad. 2017 upprustning och renovering av gården, 2015 renovering av trapphus, ytskikt i tvättstuga, 2012 hissrenovering samt installation av säkerhetsdörrar, 2011 renovering av tak, 2009 uppdatering av ventilation och installation av mekanisk frånluft, godkänd OVK, nya köksfläktar kopplade till fastighetens frånluftsventilation, 2007 montering av nya fläktar på taken, ny värmecentral för fjärrvärme och justering av hela värmesystemet, 2006 målning av tak, 2004/2005 provtryckning av samtliga rökkanaler med resultat alla eldstäder godkända, 2003 fasadmålning, nya ekportar i entrén, renovering av trapphusen, 3-fas el samt stambyte för kök och badrum.

Kommande renoveringar
De närmaste åren är det inget stort som planeras, endast löpande underhåll. Se årsredovisningen för mer information.

Städning och städdagar
Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år. Trappstädning sköts av städfirma.