Katarina

Nytorgsgatan 19

Visa alla bilder

Sekelskiftsdröm på toppadress med låg avgift och garage i huset! Men, vad får en lägenhet att kännas riktigt bra? Mest troligt en kombination av rymd, genomgående ljusinsläpp, en yteffektiv planlösning samt exklusiva materialval utvalda för den kräsne. Denna sekelskiftespärla bjuder på ett golv av furutiljor i original, en takhöjd över tre meter, djupa fönsternischer, pardörrar och vackra korspostfönster. Inte heller det praktiska sviker. Två rymliga förråd och en förening med stabil ekonomi samt en avgift som inte svider i fickan när man betalar. Kontakta mäklaren för visning!

Rum & Storlek

2 / 65 m2

Pris

6 450 000 kr

Avgift

1 256 kr / mån

Våning

2

Hiss

Nej

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Karta

Planlösning

floor-plan
Nytorgsgatan 19

Kontaktuppgifter:

Lisa Ode

073-543 03 24 lisa.ode@alexanderwhite.se

Interiör

Här bor du på välplanerade ytor och i ljusa och lugna rum, fördelade på ett stilrent kök, ett rymligt och inbjudande vardagsrum, ett rofyllt sovrum och en stor välkomnande hall. Lägenheten har en genomgående planlösning vilket betyder att bostaden har ett naturligt ”flow” och förvaringsmöjligheterna duggar tätt där både inbyggda klädkammare och skafferier sväljer vardagslivets förnödenheter. Bostaden genomgick en totalrenovering 2017 där kök, badrum och alla ytskick renoverades – vilket låter den nye ägaren njuta av en lägenhet i ett absolut toppskick.

Vardagsrum
Vardagsrummet är ett fantastiskt och rymligt rum – vilket enligt många även är hemmets hjärta. Två höga korspostfönster med djupa fönsternischer som inte ger vika för någon insyn från nyfikna grannar. En fungerande kakelugn pryder det ena hörnet. Här finns plats för både en generös soffgrupp, rejält matbord samt liten arbetsplats. Väggarna är målade i en ljus kulör och snickerierna går i en vitare nyans. Pardörrar leder vidare till sovrummet.

Sovrum
Bostadens sovrum ger en känsla av lyx och lugn tack vare sin rymd. Här får man med enkelhet plats med en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Fåtölj, byrå eller ytterligare garderob är också inredning som man kan unna sig utan att rummet känns det minsta trångt. Väggarna är målade i en ljus kulör som går hand i hand med vardagsrummets färgval. Vid sovrummets öppning mot hallen finns även två inbyggda klädkammare.

Kök
Köket har en härlig bistrokänsla med vacker utsikt mot föreningens gård. Vitt metrokakel i fiskbensmönster och mörka släta luckor ger ett modernt intryck utan att kännas stelt. Full maskinell utrusning från SMEG och Siemens och ett djupt inbyggt skafferi som rymmer allt man kan tänkas behöva. Plats för en liten matplats och ytterligare förvaringsmöbel.

Badrum
Badrummet är stilrent inrett med vitt kakel samt mörk marmor på golv. Takdusch, handdukstork, väggmonterat spegelskåp, WC och tvättmaskin – stilrent och klassiskt.

Hall
Ljusa väggar, tjusig panel i ljus kulör och platsbyggd hatthylla. Här ryms förvaringsmöbel och sittbänk – hallen är välkomnande och ger ett direkt ljusinsläpp.

Förening

BF Rex u.p.a är belägen på Nytorgsgatan 19 och 19A samt Tjärhovsgatan 19 och 19A, i Stockholm. Fastigheten är bebyggd med ett bostadshus bestående av gatuhus uppfört 1911. Bostadsföreningen förvärvade fastigheten 1920. Föreningen är en äkta bostadsförening och accepterar inte juridisk person som medlem. 

Antal bostadsrätter, hyreslägenheter, lokaler
Huset består av 3 333 kvm totalyta fördelat på 31 lägenheter med bostadsrätt, 1 lokal med bostadsrätt och 10 lokaler med hyresrätt. Föreningen hyr även ut 15 garageplatser till medlemmarna. Vinden är outnyttjad och ses som dolt kapital vilket i framtiden kan inbringa stora intäkter till föreningen. 

Överlåtelse- och pantsättningsavgift
Överlåtelseavgift 3,5 % av prisbasbelopp och eventuell pantsättningsavgift 2 % av prisbasbelopp betalas av köparen.

Årsavgift
Betalas månadsvis i förskott. I avgiften ingår kallvatten och avlopp. (Obligatoriskt tillägg för varmvatten och värme, se driftskostnader) Föreningen kommer årligen att höja avgifterna med 3%. 

Storlek
Lägenheten är 65 kvm enligt faktisk uppmätning. 

Lån
1 950 kr /kvm enligt årsredovisning 2020

Kabel-TV och bredband
ComHem/Bredbandsbolaget

Förråd
Till lägenheten hör två ovanligt rymliga förråd varav ett är på vinden och det andra i källaren.

Parkering
Föreningen tillhandahåller 15 garageplatser och avgiften är 900 kr/mån. Utöver garagemöjligheter råder boendeparkering i området genom Stockholms Stad – Taxa 3. 

Gemensamma utrymmen
– Föreningslokal för ca 40 personer
– Tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare, två torkskåp och mangel
– Innergård utrustat med grill och utemöbler
– Grovsoprum
– Cykelparkering på gården
– Snickarrum

Energideklaration
230 kWh/m² och år

Byggnadsstatus
2021 – Installation av centralvärme och varmvattencirkulation (VVC)
2021 – Byte del av huvudavloppsstam Nytorgsgatan19
2020 – Reparation i garage
2019 – Målning yttertak Nytorgsgatan 19
2019 – Spolning av stammar
2019 – Takvärmeanläggning
2018 – Renovering entré och trapphus
2017 – Renovering föreningslokal
2015 – Renovering gårdsfasad
2013 – Målning fönster – Trapphus
2009 – Nya maskiner tvättstuga
2004 – Fasadrenovering mot gatan
 
Kommande renoveringar
Inga större planerade renoveringar. 

Område

Bo i Södermalms kulturkvarter som är lugna och idylliska och samtidigt ligger mitt emellan Nytorget och Mosebacke – vilket gör att man inte behöver sakna restauranger och nöjesliv. På Katarinaberget får man äran att bo granne med Katarina kyrka, århundraden av vacker arkitektur, grönska och parker. Området är under ständig förnyelse och Södermalms nya tunnelbanestation som står klar inom några år kommer göra området, om möjligt, än mer attraktivt.