Järla sjö

Garverigränd 7

Visa alla bilder

Unik lägenhet i Läderfabriken invid Järla Sjö med magnifik takhöjd och fantastiska fönster. Utnyttjas idag som en trea med möjlighet att både dela av till ett ytterligare sovrum samt bygga ett loftplan. Synliga pelare och balkar samt valvtak. Fönster med utsikt mot Järla sjö. Snyggt enhetskök från Kvänum. Rymligt badrum med dusch (plats för badkar). Tvättpelare i badrum samt diskmaskin i köket. Mörkoljat rustikt eklamellplankgolv. Stor hiss till våningsplan utan trappor i entréen. Förråd finns som tillhör lägenheten. Oscar properties hus. Bra ekonomi i föreningen.

Rum & Storlek

2

Pris

-

Våning

2

Avgift

4 585 kr Inkl. värme VA, Ownit(100 Mbit) och kabel-tv

Hiss

Ja

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Karta

Planlösning

floor-plan
Garverigränd 7 – Järla sjö

Kontaktuppgifter:

Anna Herin

+46723584795 anna.herin@alexanderwhite.se
Interiör

Välkommen till denna luftiga tvåa utöver det vanliga med en magnifik takhöjd och fantastiska fönsterpartier. Denna lägenhet användes som bildmaterial vid försäljning av detta mycket lyckade nyproduktionsprojekt år 2014 som byggdes av Oscar properties. Den erbjuder industricharmen med de höga rutiga industrifönstrena samt takvalv och stålbjälkar. Utnyttjas som en trea idag tack vare den öppna och luftiga planlösningen med fönster från olika håll med gott om yta att använda som sovrum, matsal och vardagsrum. Här har man vacker utsikt mot Järla sjö. Möjlighet finns att sätta upp en vägg och skapa ett separat sovrum samt tack vare takhöjden även bygga ett loftplan. Det stilrena Kvänum köket  smälter bra ihop mot den luftiga matsalsdelen. Det separata sovrummet ligger i lugnt läge med plats för stor dubbelsäng. Likaså här vackert fönster där man även skapat sig en sittdel. Generösa klädgarderober längst med hela väggen i hallen erbjuder gott om förvaring. Snyggt helkaklat badrum med dusch,wc och tvättpelare.

Fastigheten är härligt belägen invid Järla Sjö där man om sommaren kan slänga på sig en badrock och promenera ner till badbryggan som man finner inom 2 minuters avstånd. Bra kommunikationer med flertalet bussar och tåg som man snabbt tar sig in till Slussen inom några få minuter. Gångavstånd till mataffär och butiker i området men även nära att åka till trevliga köpkvarteret i Sickla.

Förening

Läderfabriken tog priset som Nackas stadsbyggnadsutmärkelse 2014 . Belägen vid Järlasjöns strand och byggdes år 1888 för Wideqvists Läder- och Remfabriksaktiebolag. Här har Oscar Properties byggt  lägenheter, från 19 kvadratmeter med loft till 146 kvadratmeter stora penthouselägenheter med terrasser och fri utsikt över vattnet. Inflytt skedde under 2013.

Brf Läderfabriken är en äkta förening som upplåter 56 lägenheter med bostadsrätt.  I föreningen finns ett flertal moderna gemensamhetsytor i form av gym, biorum, lekrum för barn samt hund-spa. Lekrummet ligger i anslutning till gymmet, en stor glasvägg skiljer dessa åt. I byggnaden finns även cykelrum, barnvagnsrum och två garage med totalt 19 platser i två olika storlekar. De större platserna kostar 1 075 kr/mån och de mindre 975 kr/mån. Det finns även parkeringsplatser runt huset och i området.

Lägenheterna i den ursprungliga delen har stora fönster med fantastiska ljusinsläpp. Stålbalkar och pelare är synliga och förstärker tillsammans med den generösa våningshöjden den industriella karaktären. Vissa lägenheter har loft som kan användas som sov- eller arbetsplats. Alla lägenheter har mörka oljade plankgolv av ek. Dörrarna är svarta med vita karmar. Köken är specialdesignade för projektet och tillverkade av Kvänum. Badrummet är en kombination av mattsvarta hexagonala plattor på golvet och vita plattor satta I tegelförband på väggarna. Porslinet är en modern version av 20-talets rustikt eleganta badrum, inte ovanliga på hotell och restauranger i New York. En tonalitet och stil som matchar Läderfabrikens arkitektur perfekt.

Fastighet

Vid ombyggnaden från kontor till bostäder har Oscar Properties strävat efter att förstärka byggnadens industriella karaktär och ursprung både på insidan och utsidan. De nya påbyggda delarna, delvis klädda i corten-plåt med svarta spröjsade fönsterpartier, anspelar på äldre industriarkitektur med ett modernt uttryck som gör att de smälter in väl i miljön men också är tydligt nutida. Två ljusgårdar bryter upp byggnaden. De ger ljus åt lägenheterna och mycket stämning med sina genomgående belysta balkar och planteringar. En del lägenheter nås direkt via spänger genom den ena ljusgården. Spängerna, balkong- och franska balkongräcken är utförda med svart smide.

@alexanderwhitesthlm

Ett av Sveriges ledande mäklarkonto på Instagram