Östermalm

Grevgatan 57

Visa alla bilder

På en av Östermalms mest eftertraktade adresser saluförs nu denna fantastiska trea med dubbla balkonger, öppen spis och en optimal planlösning som bjuder in till socialt umgänge. Idag disponerad som en tvåa som lätt kan återställas. Bostaden är stilfullt renoverad där moderna och påkostade materialval samspelar i en ideal kombination med de bevarade sekelskiftesdetaljerna från fastighetens byggår 1905. Tilltagen takhöjd om ca. 3,2 meter, fiskbensmönstrad parkett, spröjsade fönster och pardörrar i glas är attribut som adderar ytterligare till hemmets bedårande charm.
Låg avgift i välskött förening som äger marken och beskattas som äkta. Här bor du med direkt anslutning till Östermalms breda serviceutbud och puls samtidigt som du med få minuters promenad infinner dig vid Kaknästornets motionsspår eller Strandvägens enastående utsikt över Nybroviken. Hjärtligt välkomna på visning!

Rum & Storlek

3 / 92 m2

Pris

9 995 000 kr

Våning

2

Avgift

3 411 kr Inkl. Värme, Vatten, Kabel-TV

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Grevgatan 57 – Östermalm

Kontaktuppgifter:

Anna Herin

+46723584795 anna.herin@alexanderwhite.se
Interiör


Hall

Välkomnande och öppen hall ut mot vardagsrum och kök försedd med rymlig garderob samt plats för öppen avhängning eller avlastningsbord. Spotligthts i taket, mörk klinker och väggar i mörkgrå kulör. Säkerhetsdörr installerades 2002.  

Vardagsrum

Socialt och luftigt vardagsrum som träffas av ett ljus från två vädersträck tack vare genomgång till matrummet. Platsbyggd mediamöbel, fiskbensmönstrad parkett, spröjsade fönster med djup nisch, högt i tak, fungerande öppen spis och dubbeldörrar i glas ut till en av bostadens underbara balkonger. 

Vardsgsrumsbalkong

Mycket trivsam balkong som blickar ut mot föreningens lummiga och härliga innergård och i sydöstläge bjuder på sol från tidig morgon till sen lunch. Plats för möblemang och solstol. 

Master bedroom

Härligt och stort sovrum med både garderob och inbyggt klädförråd. Heltäckningsmatta i modern beige färg, ljusgråa väggar samt stort spröjsat fönster med djup nisch som tittar mot föreningens innergård helt utan insyn. 

Matrum/

Sovrum

Idag disponeras ett av rummen som matsal där det finns plats för upp till 10 middagsgäster. Rummet är luftigt och ljust tack vare det stora, spröjsade fönstret som vetter mot föreningens bakgård samt utgången till vardagsrummet och köket. Fiskbensmönstrad parkett, högt i tak, ljusgåa väggar, gott om plats för förvaring. Rummet ligger i direkt anslutning till köket vilket gör det väldigt umgängesvänligt. Utanför vardagsrummet finns en stor klädkammare/förråd. 

Kök

Köket är, även det, väldigt ljust och rymligt med gott om förvaring och arbetsyta. Vita och strama köksluckor samt arbetsbänk. Full maskinell utrusning som innefattar induktionshäll, ugn och inbyggd micro, kyl och frys i rostfritt stål samt  diskmaskin. Om man väljer att sätta upp en vägg mot matbords-delen finns plats för 4-6 personer i köket. Bostadens andra balkong nås genom stora pardörrar i glas. 

Köksbalkong

I sydvästläge ut mot föreningens bakgård finner vi den andra balkongen som också har plats för mödelemang. Här njuter man av solen från lunch fram till sen eftermiddag. 

Badrum

Smakfullt badrum med helkaklade vita väggar och subtilt grått klinker med golvvärme. Rainshower med snygg duschdörr i glas, handdukstork, vägghängd wc, infällda spotlights, tvättställ med kommod och högskåp. Tvättmaskin och torktumlare från Electrolux. 

Övrigt

Bostaden är genomgående smakfullt renoverad  med moderna materialval som tillsammans med de charmiga detaljerna från fastighetens byggår skapar en bostad av högsta rang där inget lämnats åt slumpen. Bostaden ligger i föreningens gårdshus och infinner sig på plan 2 av 5 i en genomgående, öppen planlösning vilket bidrar till att den är så ljus och luftig. Tillträde enligt överenskommelse. Till bostaden hör ett källarförråd. 

Förening

Brf Gnistan 4 bildades 1985 och består av adresserna Grevgatan 57 och 57 A (gårdshus) med totalt 31 bostadsrättslägenheter. Föreningens gatuhus byggdes vid 1885 och gårdshuset 1905, marken till fastigheten ägs av föreningen. Ventilation genom självdrag. Ej tillåtet att koppla köksfläkten till ventilationskanalen, det ska vara kolfilterfläkt. GEMENSAMHETSUTRYMMEN: Föreningens medlemmar disponerar gemensamt en tvättstuga, barnvagnsrum, ett mindre styrelserum och en mycket trevlig gemensam innergård med utomhusmöbler och möjlighet till cykelparkering. KABEL-TV OCH BREDBAND Föreningen är ansluten till kabel-tv och bredband via ComHem. MEDLEMSKAP OCH ÄGANDE Föreningen godkänner delat ägande (där den som bor i lägenheten ska äga minst 10 %). Juridisk person godkänns ej. En överlåtelseavgift tas ut om 2,5 % av prisbasbeloppet, debiteras säljarna. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 1 % av prisbasbeloppet. EKONOMI Inga kommande avgiftsförändringar.

Fastighet

RENOVERINGAR OCH UNDERHÅLL 1997 - Byte av samtliga maskiner i tvättstugan. 1998-1999 Fönster- och trapphusrenovering i gathuset. 1998-2002 Stambyte 2001 Byte av elstigare 2004 Renovering fasaden (gårdshus) 2008 Nya balkonger och balkongdörrar 2012 - Målning av plåtyttertak. 2013 - Plåt delvis bytta delar runt terrasser och takkupor. 2015-2016 - Vattenskada. Rörledningsläckage från en lägenhet i gatuhuset på entréplan som orsakat vattenskada i källaren. Detta är åtgärdat via föreningens försäkringsbolag. 2017 - Fönsterrenovering 2018- Uppdaterat lås/portsystem KOMMANDE RENOVERINGAR - Föreningslokalen är renoverad men är ej uthyrd ännu. (Behöver omklassas till lokal) - Föreningen kommer på sikt att behöva undersöka taket, inga beslut fattade. 

@alexanderwhitesthlm

Ett av Sveriges ledande mäklarkonto på Instagram