Vasastan

Teknologgatan 8b

Visa alla bilder

Unik trea i exklusiva projektet Lyceum där historia möter modernism. Genomgående vackra utvalda materialval i kombination med fin takhöjd och generösa fönsterpartier. Lägenheten vetter mot en mycket lugn och grönskande innergård. Två rymliga sovrum samt stort vardagsrum i öppen planlösning mot kök. Stort badrum med badkar och dusch samt separat tvättstuga. Byggherre Oscar properties där inflytt skedde 2017. Effektiv totalyta om 66 kvm med 42 kvm boarea + 24 kvm biarea.

Rum & Storlek

3 / 66 kvm

Pris

4 895 000 kr

Avgift

2 975 kr Inkl. Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Teknologgatan 8b – Vasastan

Kontaktuppgifter:

Anna Herin

+46723584795 anna.herin@alexanderwhite.se
Interiör

Stilrent arkitektritat boende med genomgående vackra ljuspigmenterade trägolv samt ljusa ytskikt. Den unika fönstersättningen och den höga takhöjden ger rymd och ljus till hela bostaden och en känsla av internationell modernism.

Välkomnande hall med bra avhängning i befintlig garderob. Från hallen öppnar ena sovrummet upp till vänster som passar perfekt som ungdomsrum alternativt gästrum/erbtesrum. Högt sittande fönster vetter mot lugnt gårdsläge. 

I slutet av hallen ansluter det stora lyxiga badrummet med välutvalt stengolv och kakel där man har ett integrerat badkar samt dusch. Utöver det wc, kommod och handdukstork. Vidare in i lägenheten så har man en en separat tvättstuga med samma stilrena stengolv. 

Snyggt Kvänumkök i mörkare ton erbjuder gott om förvaring och arbetsyta där man har en given matsplats för tio personer. Köket ligger i öppen planlösning mot vardagrummet. 

Vardagrummet är luftigt och har plats för socialt umgänge. Luftigt och ljust med 3,1 meter i takhöjd där man blickar ut från tre stora fönster ut mot grönskande läge. 

Master bedroom har snygga glasdörrar ut mot vardagsrum och skapar ett separat sovrum som kan stängas till och samtidigt skapa ett fint ljusflöde in mot vardagsrum. För den som vill skärma av så kan man lätt sätta upp gardiner innanför glasdörren. Inbyggd klädgarderob på ena sidan av rummet. 

Ett väldesignat boende utöver det vanliga där varje vinkel och materialval är planerad in i minsta detalj. Läget är mycket lugnt och rofullt och vetter mot en parkliknande innergård. Fitt från biltrafik och passerande människor. Trevlig adress mitt i city där man bor mitt emellan Östermalm och Vasastan. Kommunikationer finns i närheten.

 

Förening

Brf Vegalotten är en äkta och stabil förening som består av 69 st bostadsrätter. Den omfattar adresserna Teknologgatan 8A-C och Rådmansgatan 70A. I månadsavgifterna ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband. Till varje lägenhet hör ett källarförråd. Gemensamma utrymmen i föreningen är cykelrum, barnvagnsrum och soprum. 

 

Fastighet

Den Zootomiska byggnaden ritades av Paul Hedqvist år 1952 på uppdrag av Stockholms högskola och uppfördes 1956-1957. Oscar Properties förvärvade under 2012 två unika byggnader med akademisk historia, Zootomiska institutet och Farmaceutiska Institutet. Dessa fastigheter omvandlades till moderna bostäder under namnet Lyceum. Lyceum är ett ljust och rymligt storstadsboende präglat av funktionalitet och estetik med inspiration från byggnadernas akademiska förflutna. Det färdigställdes under 2016.  Besök gärna: www.lyceum1.se för mer information.

@alexanderwhitesthlm

Ett av Sveriges ledande mäklarkonto på Instagram