Östermalm

Iversonsgatan 6

Visa alla bilder

I mycket eftersökta och idylliska kvarter invid Humlegården ligger denna trivsamma fd. trerums lägenheten med stor förädlingspotential. (Möjlig fyra- se bifogad planlösning i dokument) Rymligt sällskapsrum samt kök med matsal. Idag disponerad som en tvåa men går enkelt att återställa till två sovrum vilket är den riktiga planlösningen från början. Lugnt, ogenerat gårdsläge. Bra förening med lite lån samt mycket god likviditet. Generöst med förvaringsmöjligheter. Separat tvättdel utanför köket kan nyttjas enbart av denna lägenhet men är ej inräknad i befintlig boarea samt tillhör ej . Fungerande öppen spis. Hiss till våningsplan. 82 kvm enligt föreningen och 80 kvm enligt uppmätning. Tvättutrymme intill kök ingår att nyttja för lägenheten och räknas ej som boarea.

Rum & Storlek

3 / 80 m2

Area comment

utan tvättutrymme

Pris

7 395 000 kr

Våning

4

Avgift

2 981 kr Inkl. Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband

Hiss

Ja

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Iversonsgatan 6 – Östermalm

Kontaktuppgifter:

Anna Herin

+46723584795 anna.herin@alexanderwhite.se
Interiör

Bo i en välskött och representativ fastighet i en av de mest eftersökta kvarteren nära Stureplan och Humlegården. Belägen på ett mycket lugnt ogenerat läge med stora fönsterpartier ut mot gullig innergård/Iversonsgatan. Denna charmiga lägenhet erbjuder vackra trägolv, högt i tak, fungerande öppen spis, vackra spegeldörrar, fönsternischer, serveringsskåp samt generöst med originalförvaring. Enligt föreningens papper är den ursprungligen en trerumslägenhet med två stycken sovrum men används idag som en luftig  tvåa med öppen matsalsdel mot kök. Detta kan enkelt återställas för den som önskar ytterligare sovrum. Därav stor potential att göra om planlösningen för den som önskar. Luftig och ljus på 4 trappor med mycket fönsterpartier.

Välkomnande hall med bra avhängnings- och förvaringsmöjligheter. Här ansluter wc med toalett, handfat samt inbyggd hylla. Vidare via vackra pardörrar så öppnar det härliga vardagsrummet upp med plats för stor social del framför den fungerande öppna spisen. Även plats för eventuell arbetsdel/matsalsmöbel. Stort vackert fönster som blickar ut mot mysig innergård. Från vardagsrummet så finns två öppningar, den ena mot serveringsgång med de vackra välhållna serveringsskåpen samt den andra mot det rofyllda sovrummet. Här finns plats med stor dubbelsäng och eventuell byrå. Det stora fönstret vetter ut mot lugnt läge utan insyn. Det helkaklade duschrummet med badkar nås via sovrum och serveringsgång. Utanför badrum finns även en stor originalgarderob. Väldigt praktiskt boende att ha tillgång till separat wc samt duschrum med badkar. Vidare från sovrum och serveringsgång så öppnar det trivsamma köket upp med två vackra fönster och generös matsalsdel med plats för 6-10 personer. Modernt och välutrustat kök som har bra med förvarings- samt arbetsyta. Möjlighet att återställa planlösning och göra sovrum alternativt arbetsrum och samtidigt ha kvar liten matdel i kök. Utanför köket finns en tvättstation som nyttjas enbart av denna lägenheten. Den ytan är ej beräknad i uppmätningen samt tillhör ej lägenheten och kan ej räknas in i boarea. Lägenheten är en trea om 82 kvm enligt lägenhetsregister men även uppmätt till 80 kvm. Se bifogad alternativ planlösning under dokument. 

Sammantaget ett mycket trevligt och lugnt boende nära city  i ett av Östermalms mysigaste och vackraste kvarter. Lägenheten ligger intill det populära caféet Saturnus. Runt hörnet har man Humlegården, ett stenkast bort ligger Stureplan med goda kommunikationer och ett rikt utbud av butiker, caféer & restauranger. I övrigt närhet till vackra gröna omgivningar såsom Lill-Jansskogen och Kungliga Djurgården. Flertalet bra skolor och dagis i närheten. 

Förening

Fastigheten Norrtälje 5 är belägen på Engelbrektsgatan 15 -17 och Iversonsgatan 6. Fastighetens tomtyta är 659 kvm och har 21 lägenheter och 1 lokal med en total yta om 2 438 kvm. Byggår 1879. Fastigheten ombyggdes 1922, 1950, 1987 och 1994. 22 st lägenheter är upplåta till föreningens medlemmar och 1 st är uthyrd. Föreningen Brf Iverson förvärvade fastigheten år 2003 och är en äkta förening som äger marken. Väldigt god ekonomi i föreningen. I avgiften ingår värme, vatten, kabeltv och bredband. Till lägenheten hör ett vindsförråd och ett tvättutrymme utanför köksdörren. På gården finns möjlighet att ställa cykel i uppställda cykelställ, cykelförvaring finns även i källaren. Avfallshantering sker i två typer av avfallskärl placerade på innergården.

Fastighet

Välskött fastighet där följande renoveringar genomförts:
stambyte 2007/08, fasadrenovering 2008/09, fönsterrenovering 2009, relining 2009/10, taköverbyggnad-koppar 2010, snörasskydd på taken 2011, renovering av hissar 2011, borttagning av trappa, murning och putsning 2011 samt trapphusmålning, ny värmecentral och nya hängrännor tak och armaturer i källare och vind 2013, Åtgärd vattenskada samt vindsbelysning Engelbrektsgatan, 2015 löpande underhåll, utförde OVK 2016, 2017 åtgärder för OVK- besiktningen
Föreningen har en underhållsplan fram till 2016. Inga stora planerad renoveringar närmsta tiden. 
 

@alexanderwhitesthlm

Ett av Sveriges ledande mäklarkonto på Instagram