Östermalm

Ruddammsbacken 28

Visa alla bilder

Höst upp i huset med genomgående planIösning och flödande ljusinsläpp finns denna unika våning. Belägen i spektakulära Biografen på gränsen mellan Östermalm och Vasastan. Insynsskyddat läge med utsikt mot grönska och stad från de tre stora balkongerna i olika väderstreck. Stilrent platsbyggt kök från Kvänum. Rymligt badrum med golvvärme och tvättpelare. 2-3 sovrum med platsbyggda garderober och våningen har genomgående goda förvaringsmöjligheter. I fastigheten finns allmänna utrymmen såsom gym och Biograf.

Rum & Storlek

3.5

Pris

6 995 000 kr

Våning

5

Avgift

4 550 kr Inkl. Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband

Hiss

Ja

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Karta

Planlösning

floor-plan
Ruddammsbacken 28 – Östermalm

Kontaktuppgifter:

Anna Herin

+46723584795 anna.herin@alexanderwhite.se
Interiör

Välkomnande hall med gott om plats för avhängning och hallmöbel. Från hallen nås lägenhetens stilrena badrum. Uppvärmt golv i matt off-white mosaik samt väggar i samma utförande och vitmålat. Tvättställ från Duravit med stor väggspegel ovanför och specialritad hylla från Kvänum. Dusch, wc, handdukstork och tvättpelare.
Generöst vardagsrum i öppen planlösning mot köket. Via glasade pardörrar når man lägenhetens ena balkong i sydvästläge. Fritt läge mot grönska och stad. Stilrent och påkostat kök, specialritat från Kvänum. Släta luckor lackerade i varmgrå ton samt bänkskiva och stänkskydd i grå kompositsten. Köket är utrustat med integrerad kyl/frys, diskmaskin, varmluftsugn, induktionshäll och spisfläkt. Rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng samt praktiska inbyggda garderober. Utgång till generös balkong med soligt läge. Från hallen nås även ytterligare ett stort sovrum som kan delas upp i två mindre rum. Utgång till stor terrass. Samtliga väggar i lägenheten är vitmålade och på golvet ligger vitpigmenterade askgolv. Till lägenheten finns ett förråd. Tv och bredband ingår i avgiften. 

Förening

Högt upp på Ruddammsbacken med utsikt över hela innerstaden ligger Biografen. Fastigheten är byggd 1939 i tidsenlig arkitektur och byggdes 2014 om till bostäder, av Oscar Properties. Föreningen består av 77 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 7 st parkeringsplatser (varav en är handikapplats). I fastigheten finns en biograf, hundspa, barnvagnsrum, samt enklare gymutrustning. Tv, IP-telefoni och bredband finns i fastigheten via Ownit. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2% av prisbasbeloppet samt en pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet.

Fastigheten ligger på kort avstånd från Lill-Jansskogen, Norra Djurgården, Brunnsviken och Hagaparken, men också nära stadens liv och puls.

Fastighet

Ruddammsbacken 28 är en adress som står med foten i tre stadsdelar. Biografen är byggd 1939 i tidsenlig arkitektur, perfekt lämpad för bostäder. Huset ligger på kullen mellan Norra Djurgården och Vasastan, men området tillhör Östermalm. Oscar Properties utvecklar och förädlar husets många kvaliteter till ett modernt storstadsboende med mycket karaktär och känsla.
I Biografen finns även ett gym, en bio man kan boka, cykelrum, barnvagnsrum samt hundspa där man kan tvätta av hunden. 
Tack vare Biografens höga och lugna läge känns det som att befinna sig i en småstad i staden. Styrkan med detta läge är, utöver utsikten, närheten till naturen: Lill-Jansskogen, Brunnsviken och Hagaparken ligger alla inpå knuten. Här finns gott om löpspår, strövområden, en småbåtshamn samt vintertid möjlighet till skridskoåkning på Brunnsviken. Samtidigt är det bara ett par 100 meter ner till Valhallavägen och Birger Jarlsgatan.

@alexanderwhitesthlm

Ett av Sveriges ledande mäklarkonto på Instagram