Kungsholmen

Pipersgatan 27, 3tr

Visa alla bilder

Välkommen till en optimalt planerad trea (möjlig fyra) med balkong i populära Stråhattsfabriken. Här möts man direkt av bostaden fantastiska rymd, ljusflödet från stora vackra fönster mot den trevliga innergården och lägenhetens stilrena inredning. I bostaden finns två bra sovrum, gäst-wc, balkong, skräddarsydda lösningar och öppen planlösning.

Här bor du i ett av Kungsholmens mest populära kvarter med gångavstånd till kommunikationer, vackra promenader och all tänkbar service samt flertalet restauranger och caféer. I fastigheten finns dessutom en matbutik. Garage i huset.

Rum & Storlek

3

Utgångspris

8 650 000 kr

Våning

3

Avgift

4 609 kr Inkl. Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband

Hiss

Ja

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Karta

Planlösning

floor-plan floor-plan
Pipersgatan 27, 3tr – Kungsholmen

Kontaktuppgifter:

Kristina Lissheim

+46707471121 kristina.lissheim@alexanderwhite.se
Interiör


Hall
Känslan när man går över tröskeln till hallen är som att kliva rakt in i ett inredningsmagasin. Här möts man direkt av bostadens höga takhöjd på 3,35 m, ljusflödet genom de stora vackra fönstrena och bostadens stilrena inredning. Golven består genomgående av oljade plankgolv av antikbehandlad ek och väggarna är vita. Samtliga fönster, dörrar, garderober, socklar och köksluckor är målade i svagt bruten svart kulör. Strömbrytare och kontakter är svarta. I hallen finns mycket god plats för avhängning och här finns även ingången till bostadens gäst-wc. 

Gäst WC
Helkaklad gästwc med handfat i anslutning till de sociala ytorna. Platsbyggt badrumsskåp samt golvvärme. 

Vardagsrum
Från hallen leds man in till det härliga vardagsrummet i öppen anslutning med köket. Rummet präglas av vackra fönster, fyra i fil, varav det ena med dörr ut till balkongen. Här finns det gott om plats för soffgrupp med tillhörande möblemang.

Kök
Köksdelen består av specialritade fristående köksenheter med delvis öppen hylla på vägg. Belysningen är infälld och såväl skafferi som köksfläkt är dolt av luckor. Samtliga vitvaror, kyl, frys, ugn, micro, spis och diskmaskin är från Smeg. Bänkskiva och stänkskydd består av Carraramarmor och diskhon är underlimmad. I köket finns det utrymme för en stor matplats.

Balkong
Från köket finns dörr ut mot den generösa balkongen i väster som överblickar en charmig innergård. Här finns gott om plats för utemöbler och planteringar. 

Sovrum
Bostaden erbjöd ursprungligen tre sovrum. Med nuvarande planlösning finns det två sovrum varav ett är master bedroom med hel garderobsvägg i form av svartmålade skjutdörrar. Det mindre passar utmärkt som barnrum, arbetsrum eller gästrum.

I passagen utanför finns en platsbyggd större garderob med skjutdörrar som erbjuder tvättpelare (tvättmaskin och torktumalare) samt utrymme för förvaring av städsaker mm. 

Badrum
Badrummet består av helkaklade väggar och golv, travertine white från Bricmate. Här finns ett specialritat badrumsskåp med dubbla speglar och underliggande öppen nisch, tvättställ från Keramag, vägghängd wc och inkaklat badkar. Ovan badkaret har man en takdusch. Infällda spotlights i tak och elburen handdukstork. Golvvärme. 

Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 3-4 kvm (ej uppmätt)

Övrigt
Fiber är indraget och nätverksuttag finns i vardagsrum och sovrum. 

Förening

Brf Stråhattsfabriken är en s k äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten Stockholm Pagen 14 under 2011. Vid förvärvet pågick projektet att bygga om fastigheten från kommersiella lokaler till bostäder vilket färdigställdes under räkenskapsåret och bostäderna tillträddes i juni 2012. Föreningen består av 39 bostadsrätter och en kommersiell lokal uthyrd till COOP.

Juridisk person godkänns inte som medlem. Man accepterar dock köpare som önskar använda sin lägenhet för övernattningsändamål.

Överlåtelseavgift betalas av köparen (2,5% av aktuellt prisbasbelopp) och pantsättningsavgift (1% av aktuellt prisbasbelopp) betalas av pantsättaren.

Inga avgiftsändringar är beslutade.

Fiber är indraget, leverantör Telia AB.

Som medlem har man tillgång till två stora barnvagns- och cykelförråd. 

Fastighet

Rügheimer & Beckers Stråhattfabrik med tillhörande bostadshus beläget i kv. Pagen på Kungsholmen är ett delvis dolt stycke industrihistoria. Den första fabriken, idag belägen inne på gården, ritades av Wilhelm Dahlgren och uppfördes 1886-1887. Det idag blåklassade bostadshuset med rikt utsmyckad fasad mot Scheelegatan ritades av Alfred Hellerström i en gotikinspirerad stil och uppfördes 1891-1892. Fabriksbyggnaden som vetter mot Pipersgatan ritades av Gustaf Wickman och uppfördes 1897-1898. De bägge fabriksbyggnaderna är byggda med för den tiden modern teknik med en inre stomme av gjutjärn och öppna våningsplan som bärs upp av en bärande murad fasad samt gjutjärnspelare. Bostadshuset mot Scheelegatan har en fasad utförd i gult tegel med dekorationer, reliefer och fasadelement utförda i gjuten omålad betong.

Fastigheten byggdes om till bostadshus under 2011-2012. Då byttes samtliga vatten- och avloppsstammar samt elstigar. Såväl tak som fasad och fönster renoverades, man installerade nya hissar och trapphus. Fastigheten är således fri från större underhåll under många år framöver. Föreningen har installerat laddstationer på garagets samtliga platser.

@alexanderwhitesthlm

Ett av Sveriges ledande mäklarkonto på Instagram