Kungsholmen

Pipersgatan 27

Visa alla bilder

Välkommen till en spektakulär trea (möjlig fyra) i toppskick med balkong i populära Stråhattsfabriken. Här möts man direkt av bostaden fantastiska rymd, ljusflödet från stora vackra fönster mot den trevliga innergården och lägenhetens stilrena inredning. I bostaden finns två bra sovrum, två badrum varav det ena med både badkar och dusch samt tvättpelare, balkong, skräddarsydda lösningar och öppen planlösning. Högt läge trots 1 tr. Förråd finns.

Här bor du i ett av Kungsholmens mest populära kvarter med gångavstånd till Arlanda express, vackra promenad- och löpspår och all tänkbar service samt flertalet restauranger och caféer. I fastigheten finns dessutom en matbutik. Garage i huset med god platstillgång och elstolpar på alla platser. Privatvisningar erbjuds. Kontakta ansvarig mäklare för mer information.

Rum & Storlek

3 / 107 m2

Utgångspris

11 400 000 kr

Våning

1

Avgift

5 628 kr Inkl. Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband

Hiss

Ja

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Karta

Planlösning

floor-plan floor-plan
Pipersgatan 27 – Kungsholmen

Kontaktuppgifter:

Kristina Lissheim

+46707471121 kristina.lissheim@alexanderwhite.se
Interiör


Hall
Känslan när man går över tröskeln till hallen är som att kliva rakt in i ett inredningsmagasin. Här möts man direkt av bostadens höga takhöjd, ljusflödet genom de stora vackra fönstrena, industridetaljerna och bostadens öppna planlösning. Golven består genomgående av oljade plankgolv av antikbehandlad ek och väggarna är vita. Samtliga fönster, dörrar, garderober, socklar och köksluckor är målade i svagt bruten svart kulör. Strömbrytare och kontakter är svarta. I hallen finns mycket god plats för avhängning bakom stilrena skjutdörrar.  

Sovrum I
Det mindre av de två sovrummen. Ligger lugnt mot innergård. Kan med fördel nyttjas som barnrum, gästrum eller kontor. Stor garderob med skjutdörrar och möjlighet att utnyttja det höga takhöjden för att optimera förvaringen. 

Badrum I
Helkaklat badrum, stilrent med lyxig känsla. Utrustat med dusch och handfat samt wc i anslutning till de sociala ytorna. Platsbyggt badrumsskåp samt golvvärme. 

Kök
Köksdelen består av specialritade fristående köksenheter med delvis öppen hylla på vägg. Belysningen är infälld och såväl skafferi som köksfläkt är dolt av luckor. Köket är utrustat med fristående kyl och frys med ismaskin och vattendispenser, ugn, micro, induktionshäll och diskmaskin. Bänkskiva och stänkskydd består av Carraramarmor och diskhon är underlimmad. Köksö i samma stil som övriga köket. I anslutning till köket, vid ett av de stora fönstren finns det utrymme för en stor matplats.

Vardagsrum
Från köket leds man in till det härliga, stora och generösa vardagsrummet i öppen planlösning med köket. Rummet präglas av industriella detaljer, hög takhöjd och generösa ytor. Här finns utrymme för arbetsplats och möjlighet att sätta upp vägg för att göra om lägenheten till en fyra. Från vardagsrummet når man ut till balkongen. Här finns det gott om plats för soffgrupp med tillhörande möblemang.

Balkong
Från vardagsrummet leds man ut mot den generösa balkongen i väster som överblickar en charmig innergård. Här finns gott om plats för utemöbler och planteringar. 

Sovrum II
Det här är master bedroom i perfekt storlek, med stora vackra fönster i norrläge för behagligt ljusinsläpp. Gott om plats för förvaring med hel garderobsvägg i form av svartmålade skjutdörrar. 

Badrum II
En-suit med master bedroom ligger det stora badrummet. Rummet består av helkaklade väggar och golv, travertine white från Bricmate. Här finns ett specialritat badrumsskåp med dubbla speglar och underliggande öppen nisch, tvättställ från Keramag, vägghängd wc och inkaklat badkar samt dusch. I badrummet finns tvättpelare (tvättmaskin och torktumalare) samt utrymme för förvaring av tvättprylar mm. Infällda spotlights i tak och elburen handdukstork. Golvvärme. 

Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 3-4 kvm (ej uppmätt)

Förening

Brf Stråhattsfabriken är en s k äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten Stockholm Pagen 14 under 2011. Vid förvärvet pågick projektet att bygga om fastigheten från kommersiella lokaler till bostäder vilket färdigställdes under räkenskapsåret och bostäderna tillträddes i juni 2012. Föreningen består av 39 bostadsrätter och en kommersiell lokal uthyrd till COOP.

Juridisk person godkänns inte som medlem. Man accepterar dock köpare som önskar använda sin lägenhet för övernattningsändamål.

Överlåtelseavgift betalas av köparen (2,5% av aktuellt prisbasbelopp) och pantsättningsavgift (1% av aktuellt prisbasbelopp) betalas av pantsättaren.

Inga avgiftsändringar är beslutade.

Fiber är indraget, leverantör Telia AB.

Som medlem har man tillgång till två stora barnvagns- och cykelförråd. 

Läs gärna mer om föreningen här: www.strahattsfabriken.se

Fastighet

Rügheimer & Beckers Stråhattfabrik med tillhörande bostadshus beläget i kv. Pagen på Kungsholmen är ett delvis dolt stycke industrihistoria. Den första fabriken, idag belägen inne på gården, ritades av Wilhelm Dahlgren och uppfördes 1886-1887. Det idag blåklassade bostadshuset med rikt utsmyckad fasad mot Scheelegatan ritades av Alfred Hellerström i en gotikinspirerad stil och uppfördes 1891-1892. Fabriksbyggnaden som vetter mot Pipersgatan ritades av Gustaf Wickman och uppfördes 1897-1898. De bägge fabriksbyggnaderna är byggda med för den tiden modern teknik med en inre stomme av gjutjärn och öppna våningsplan som bärs upp av en bärande murad fasad samt gjutjärnspelare. Bostadshuset mot Scheelegatan har en fasad utförd i gult tegel med dekorationer, reliefer och fasadelement utförda i gjuten omålad betong.

Fastigheten byggdes om till bostadshus under 2011-2012. Då byttes samtliga vatten- och avloppsstammar samt elstigar. Såväl tak som fasad och fönster renoverades, man installerade nya hissar och trapphus. Fastigheten är således fri från större underhåll under många år framöver. Föreningen har installerat laddnings-stationer på garagets samtliga platser.

@alexanderwhitesthlm

Ett av Sveriges ledande mäklarkonto på Instagram