Vasastan

Tulegatan 21

Visa alla bilder

Fantastisk femma högst upp i huset med balkong och utsikt mot Engelbrektskyrkan. Välplanerad med fyra ordentliga sovrum. Skicket är genomgående gott, hiss finns samt badrum och gäst-wc. Solid förening med väldigt låga lån.

Rum & Storlek

5

Pris

12 900 000 kr

Våning

4

Avgift

4 126 kr Inkl. vatten, värme

Hiss

Ja

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Karta

Planlösning

floor-plan
Tulegatan 21 – Vasastan

Kontaktuppgifter:

Anna Herin

+46723584795 anna.herin@alexanderwhite.se
Interiör

Välkommen till en mycket trevlig hörnvåning med lugnt och centralt läge samt fri utsikt över Norra Real och Engelbrektskyrkan. Två bra sovrum i fil mot lugnt gårdsläge. Angränsande till hallen ligger gäst-wc. Separat tvättrum med tvättpelare finns installerat i ena delen av lägenheten.

Från köket når man sällskapsutrymmena med matsalsdel och stort vardagsrum. Vacker öppen spis och härlig balkong med fritt läge. Hörnrummet är idag inrett som sovrum men kan användas som ett andra sällskapsrum. Integrerad garderobsvägg. Ytterligare ett rymligt sovrum vetter mot Rehnsgatan och är beläget mot lugnt läge. Vacker original parkett i samtliga rum. Smakfullt inrett badrum med in kaklat badkar. Vita kakelplattor i kombination med Carrara marmor. Golvvärme, handdukstork, spotlights och vägghängd wc. Våningen presenterar sig mycket väl och badar i ljus.

Sammantaget är detta en mycket väldisponerad och unik lägenhet med mycket charm i ståtlig fastighet från år 1891. Läget är centralt men ändå lugnt. Inom nära håll ligger Odengatan med stort utbud av affärer, caféer, restauranger och matbutiken Hemköp.  En stor SATS-anläggning finns även i närheten. Bra kommunikationer med gångavstånd till tunnelbana på såväl Rådmansgatan som Tekniska Högskolan. Närhet till grönområden såsom Lill-Jansskogen, Humlegården och Vanadislunden.

Ett perfekt läge i Vasastan med närhet till både Norrmalm och Östermalm. Äkta bostadsrättsförening  med mycket bra ekonomi. 

 

Förening

Brf Ture Grundläggaren 8 är en äkta förening som är belägen på Tulegatan 21 och Rehnsgatan 8, S:t Johannes församling i Stockholm. Fastigheten är bebyggd med ett bostadshus bestående av gatuhus uppfört 1891. Juridisk person accepteras ej som medlem. Föreningen har en mycket god ekonomi och är lågt belånad. Föreningen har enbart 1,2 miljoner i lån samt ca 1 miljon kr i kassan. Lån per kvm ligger på ca 650 kr. Föreningen har dolda tillgångar i form av en oexploaterad vind samt två hyreslägenheter som är kvar i huset. Vid en framtida vindsexploatering kan möjlighet finnas för medlem att köpa del av vindsytan ovanför lägenheten och bygga etage. Bostadsrättsföreningen förvärvade byggnaden 2001 med tomträtt, nuvarande tomträttsavtal löper tom 2024. Huset består av 1 845 kvm bostadsyta fördelat på 29 bostadsrätter, 2 lägenheter upplåtna med hyresrätt och 259 kvm lokalyta fördelat på 2 lokaler (restaurang och kontor, samma hyresgäst). Avtalet med nuvarande hyresgäst löper till 2021-07-31 och nuvarande hyra ligger på cirka 700 000 kr per år.

Till lägenheten hör två rymliga vindsförråd (cirka 8 kvm styck). Kabel-tv och bredband finns i huset via Com hem, huset är anslutet till fibernätet. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv. Sopnedkast precis utanför dörren i trapphuset.

Gemensamma utrymmen i huset för medlemmarna att disponera över är: 
- Tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp.
- Cykel- och barnvagnsställ finns på gården.
- Innergård

Parkeringsplats finns att hyra tvärs över gatan i parkeringshuset på Norra Real. I övrigt råder boendeparkering på gatan. 

Fastighet

Välskött hus i representativ fastighet där följande renoveringar genomförts:
2018 – Hela källaren målades om samt fönster på sockelvåningen
2017 – Underhållsmålning av portar, trapphus och sopskjul
2016 – Komplettering värmeanläggning på tak och stuprör
2015/16 – Komplett fasadrenovering och nya balkonger
2015 – Installation värmeanläggning på tak och i stuprör
2015 – Reparation av putsskador på fasad mot gård
2015 – Stamspolning
2015 – Föreningen upplåter en lokal i huset till bostadsrätt för cirka 2,2 miljoner 
2014/15 – Gårdsrenovering
2013/14 – Godkänd OVK
2012/13 – Komplett renovering av tvättstuga
2008 – Trapphusrenovering med nya säkerhetsdörrar
2007 – Ny fjärrvärmeanläggning, målning av tak och fönster samt byte av glas
2003 – Stambyte

@alexanderwhitesthlm

Ett av Sveriges ledande mäklarkonto på Instagram